GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  UCRAINA

Ministrul Claudiu Năsui i-a pus gând rău lui Gigi Becali » Vrea să rupă un contract de milioane de euro: „Știți ce face statul?”

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, susține că statul român plătește anual peste un milion de euro pentru paza și conservarea unui combinat abandonat din Ucraina. Una dintre firmele beneficiare îl are acționar majoritar pe Gigi Becali.
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, susține că statul român plătește anual peste un milion de euro pentru paza și conservarea unui combinat abandonat din Ucraina. Una dintre firmele beneficiare îl are acționar majoritar pe Gigi Becali.

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 21:25 / Actualizat joi, 27 mai 2021 22:15

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, susține că statul român plătește anual peste un milion de euro pentru paza și conservarea unui combinat abandonat din Ucraina. Una dintre firmele beneficiare îl are acționar majoritar pe Gigi Becali. 

Combinatul de la Krivoi Rog este un amplasament abandonat de mulți ani, după cum declară ministrul Economiei. Statul român este proprietar, alături de cel ucrainean, după ce mai multe țări s-au retras, în momentul în care combinatul siderurgic a oprit producția. 

Firma lui Becali, contract bănos cu statul

Claudiu Năsui vrea ca România să iasă din afacere, să vândă activele și creanțele, dar mai ales să scape de plata pazei, în valoarea de un milion de euro anual. Una dintre cele 3 firme care beneficiază de contractul de pază este Arcom SA. 

Conform unei investigații a celor de la Rise Project, societatea specializată în lucrări de construcție aparține în proporție de 71,53% lui Gigi Becali și este condusă de Vasile Geambazi. În acest moment, se află în insolvență.

Claudiu Năsui i-a pus gând rău lui Gigi Becali

„Să ne înțelegem bine: de 22 de ani acest combinat nu mai funcționează deloc. Celelalte state cu care eram în asociere și-au marcat pierderea și au vândut pe cât au putut ce aveau calculat drept contribuție națională. 

Ministrul Claudiu Năsui i-a pus gând rău lui Gigi Becali » Vrea să rupă un contract de milioane de euro: „Știți ce face statul?”
FOTO: Facebook @ClaudiuNasuiUSR

Statul român, însă, a ales să rămână agățat de combinat alături de statul ucrainean, cel pe teritoriul căruia se află acest maldăr de fier din care se fură anual, cam orice. Sunt nenumărate reportaje făcute de televiziunile românești care arată aproape an de an că din combinat, adică ce a mai rămas din el după atâta vreme, se fură ca din codru. 

Știți ce face statul român cu el de zeci de ani? Plătește anual un milion de euro la trei firme pentru pază și conservare. Am crede măcar că aceste trei firme au fost alese pe baze concurențiale printr-o licitație sau prin orice e firesc în 2021. Deloc. Sunt trei firme nominalizate expres într-un HG din 1999. Cele trei firme sunt: Arcom SA, Arcif SA și Uzinexport SA”, a scris Claudiu Năsui, pe facebook. 

70 de milioane de leiar fi primit cele 3 firme nominalizate de Claudiu Năsui, până în acest moment

Întregul mesaj postat de ministrul Claudiu Năsui

Citește și alte știri despre Gigi Becali: 

EXCLUSIV Gigi Becali a pus ochii pe doi fotbaliști de la Sepsi! GSP a aflat suma cerută de covăsneni

Gigi Becali și Dumitru Dragomir, afacere de 2 milioane de euro anunțată în direct: „E multimilionar, ce să caute la FCSB?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
mickey13
mickey13  •  28 Mai 2021, 20:34

Sunt total pe langa subiect, ca majoritatea celor dinaintea mea, dar nu pot sa constat o fractura de logica! Inteleg ca UNA dintre cele 3 firme este, in proportie de 71% a lui jijel. Presupunand ca acestea primesc, in mod egal 33% din milionul de euro. Asta inseamna 333.000€. Mergand mai departe cu ratipnamentul, firma de paza, probabil, are vreo 4-5 posturi (poate mai multe), a cate 4 oameni per post, deci 20 de angajati. Daca-i plateste cu min pe economie, ar ajunge la cca 14000 €/ luna, adica spre 170.000€/an. Probabil ca ar mai avea si ch cu transportul acestora de vreo 30.000€/an, rezulta un rezultat de aprox. 130k€/an, fara nicio alta cheltuiala. Ar ajunge la un 80k net pe an, toata firma. Jijel are 70%, deci 56k/an. O sumă babana pt jijel!!! Dar, un mare DAR... firma e in insolventa! Or, din cate stiu eu, nu prea primesti dividende daca ai firma in insolventa. Oricat nu-l suport eu pe cioban, ceea ce a aberat nasui e de noaptea minții!!!

johhny_cage
johhny_cage  •  28 Mai 2021, 10:46

Hai gigi, mai zi ceva că vrei sa joci pe stadionul Stelei în Ghencea, pentru că e din bani publici, când tu inca faci manevre de genul asta

vasglo
vasglo  •  28 Mai 2021, 09:40
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Simplu! Pentru ca investitia se recupera prin minereul de fier ce se obtinea din zacamantul de la Krivoi Rog, ceea ce nu s-a mai realizat, investitia fiind intrerupta datorita evenimentelor politice din est, mai ales dezmebrarea URSS urmata de criza ucrainiana. Cat despre despagubirea firmelor participante, chiar Nasui zice : "Celelalte state cu care eram în asociere și-au marcat pierderea și au vândut pe cât au putut ce aveau calculat drept contribuție națională.".. Deci, atentie, STATELE SI-AU MARCAT PIERDEREA, nu firmele/agentii economici care au actionat in NUMELE SI PE CONTUL LOR!... Ca nu m-ai vazut pe site pana acum, nu e vina mea! Intru cand vreau si pe ce subiect vreau. Acum am simtit nevoia sa intru pentru a aplica o mica "corectie" autorului anonim al acestui articol care vede jurnalismul sportiv ca fiind centrat numai in jurul numelui Becali, ca de altceva nu e in stare. Da, cunosc problema, ca am fost contemporan cu ea! :)

Vezi toate comentariile (20)
Comentează