GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ACUZE

Gigi Becali în pericol? » Ar risca până la 3 ani de închisoare!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 noiembrie 2018 16:52

Gigi Becali ar putea avea mari probleme după ce Autoritatea Electorală Permanentă ar fi confirmat, potrivit ziare.com, că latifundiarul a votat la "Referendumul pentru Familie" din 6-7 octombrie fără să fi avut drept de vot.

Ca urmare a celor trei condamnări definitive primite în urmă cu 5 ani, Becali și-ar fi pierdut dreptul de a alege și de a fi ales pentru o durată de cinci ani după executarea pedepsei principale.

Potrivit dispozițiilor art.38 alin (2) din Constituție și art. 4 din Legea nr. 3/2000 privind desfășurarea referendumului, "persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă pierd drepturile elecotrale și nu-și pot exercita dreptul de vot".

Becali a votat în data de 6 octombrie și s-a întors la urne și o zi mai târziu, spunând că "niciun judecător nu-i poate lua dreptul de a vota la referendum."

Conform articolului 387 din noul Cod Penal, infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.  

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
289936404944028
Mirel Bodnarciuc  •  05 Noiembrie 2018, 02:29

Sunt de acord cu interzicerea temporara, pt un mandat sau o perioada limitata de timp dd max. 8 ani, ca un om sa candideze si sa fie ales. Dar dreptul de a vota este de neinterzis... oricat orice om in viata... criminal de ar fi are dreptul de a vota. Dar cum legislatia e facuta de oameni interesati... batjocura e mare. Sansa noastra e ca acesti *** care-s inchinatori la diavol n-au ce cauta in RAI ! DECI Becali... in mod normal si moral pt faptul ca doar a votat nu e de condamnat. Legile la noi sunt deformate si antiumane... facute de niste PENALI in suflet si simtire ... RAUTATI Diavolesti !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  04 Noiembrie 2018, 09:29

Dar pe listele electorale figura cu drept de vot? Adica era pe liste? Cine alcatuieste listele si cum? Baga si mortii? Si parnaiasii? Si disparutii?

sexilian
sexilian  •  04 Noiembrie 2018, 09:09

nu ne luati mascariciul,e perla coroanei...........

Vezi toate comentariile (44)
Comentează