Articol de GSP - Publicat vineri, 19 martie 2010 00:00

UPDATE 20.03 - 21:30 //  Surse din interiorul Spitalului Judeţean din Timişoara au confirmat faptul că starea jurnalistului este puţin mai stabilă. Mile Cărpenişan reacţionează bine la tratamentul aplicat (dializă), iar cadrele medicale care se ocupă de el se arată încrezătoare în şansele acetuia de a-şi reveni, potrivit adevarul.ro

UPDATE 20.03 - 13:45 // Mile Cărpenişan nu este în comă, nici indusă, nici de alt fel. Este sub sedative! Vorbim de o septicemie care i-a afectat multe organe, printre care plămânii, rinichii şi ficatul - nici unele dintre acestea nu funcţionează acum în parametri normali. Este conectat la aparatele de respirat artificial şi se lucrează la repararea rinichilor.

Simultan i se face hemodializă, pentru a-i curăţa sângele de la infecţia cauzată de septicemie. După rinichi, doctorii au să încerce să-i repare plămânii. Vorbim şi de tratamente cu medicamente foarte dure, care atacă ficatul. După rinichi şi plămâni, e posibil să aibă nevoie de un transplant de lob de ficat.  (Mai multe detalii găsiţi aici)

UPDATE // Medicii au reuşit să stabilizeze starea clinică a lui Mile Cărpineşan, iar acum fac tot posibilul să-i deblocheze rinichii. Dacă tratamentul pe care i-l aplică jurnalistului timişorean va funcţiona, atunci doctorii îl vor scoate din comă, stare care i-a fost indusă!

Corespondentul de război Mile Cărpenişan se află internat  la Spitalul Judeţean Timişoara, fiind diagnosticat cu septicemie şi hemoragie internă. Starea lui este atât de gravă încât nu poate fi mutat.

Se pare că totul a pornit de la un furuncul. Pentru că a făcut febră mare, Mile Cărpenişan s-a prezentat la spital, unde a şi fost operat. Au apărut însă complicaţii , iar în acest moment se zbate între viaţă şi moarte.

Jurnalistul are nevoie urgentă de sânge, grupa A2 pozitiv, iar mai mulţi foşti colegi, inclusiv de la Antena 1 Bucureşti, s-au mobilizat în speranţa că-l vor putea ajuta.

Un elicopter al MAI aşteaptă să-l preia pentru a-l transporta la spitalul din Cluj, însă deocamdată acest lucru nu este posibil, informează ImpactNews.

Timişorenii sunt rugaţi să doneze sânge. Mile este internat la Spitalul Judeţean Timişoara, bd. Iosif Bulbuca nr. 10.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”