GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL GSP

SPECIAL GSP Viața de vegan a lui George Florescu » Cum arată meniul zilnic: porridge-uri din ovăz, linte și tofletă + transformarea radicală a fotbalistului

George Florescu, alături de soția Irina, la treabă în bucătărie. Sursă foto: instagram.com/geo_flores/ +3   FOTO
George Florescu, alături de soția Irina, la treabă în bucătărie. Sursă foto: instagram.com/geo_flores/

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 13:19 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 15:19

George Florescu (36 de ani), fostul decar al echipei naționale, și-a schimbat radical stilul de viață: a devenit vegan în urmă cu cinci ani, transformare care i-a modificat complet concepțiile despre alimentație.

Invitat vineri dimineață la GSP Live, „Geo Flores” a relatat în amănunt procesul început în urmă cu cinci ani, în Cipru, și pe care îl continuă, alături de toată familia, și în ziua de astăzi. Florescu a explicat ce l-a determinat să renunțe la consumul de carne, oferindu-le scepticilor informații despre viața de vegan. 

De altfel, George și soția Irina au început să investească într-o afacere culinară: cei doi promovează sisteme de gătit prin care produsele își păstrează nutrienții.

George Florescu: „Am renunțat la proteina animală, iar după un an mă simțeam deosebit”

„Acum cinci ani, eram în Cipru și simțeam că obosesc. Aveam 31 de ani și mi-am spus că e prea devreme să mă las de fotbal și să renunț la pasiunea pentru care mi-am sacrificat tinerețea. Fiind mijlocaș central, aveam foarte mare nevoie de energie. Am început să caut răspunsuri și să citesc foarte mult. Am avut și discuții cu diverși oameni care au lucrat în domeniul nutriției.

Am dat peste o carte - «Studiul China» se numește - unde este vorba despre corelația dintre proteina animală și diferite boli. Am renunțat să mai mănânc proteină animală, iar după un an mă simțeam deosebit. După trei luni, duceam meciurile 90 de minute, puteam să joc în fiecare zi câte un meci. Din punct de vedere fizic, am simțit o diferență extrem de mare. 

A fi vegan nu e un regim, e un stil de viață. În ultima perioadă, am trecut de la vegan strict la un regim vegetarian Lacto-Ovo. Pentru cei care știu ce înseamnă un post religios, este ca și cum ai ține un post continuu. Cei care țin posturile religioase își dau seama că după un post mai lung se simt mult mai bine. De ce nu ne-am simți mereu atât de bine?”, a afirmat George Florescu, la GSP Live.

  • Sursă foto: instagram.com/geo_flores/, instagram.com/florescu.irina86/

George Florescu: „Corpul se obișnuiește cu starea lui naturală”

Cum arată meniul unui vegan? George Florescu a dezvăluit cu lux de amănunte care sunt alimentele pe care le consumă cel mai des. 

„Când încă jucam, aveam cinci mese pe zi. Acum, am trei mese zilnice, uneori chiar două. Nu trebuie să-mi număr mesele sau caloriile. De când mi-am schimbat stilul de viață, am același număr de kilograme, indiferent dacă mănânc cinci mese pe zi sau doar două. Corpul se obișnuiește cu starea lui naturală.

Un meniu zilnic nu e foarte complicat. Dimineața, mănânc porridge-uri din ovăz (n.a - terci). De-a lungul unei săptămâni, pot să-mi fac în fiecare dimineață un porridge diferit. Îl combin cu diferite fructe, iar consistența și gustul sunt total diferite. 

La micul dejun, poți să mănânci o salată mare de fructe sau poți mânca legume. Poți să-ți faci o tofletă, care e o imitație a omletei tradiționale. La prânz, noi folosim fasole, linte, năut. Sunt alimente bogate în proteine, care înlocuiesc oarecum consumul de carne. Semințele crude de dovleac, de floarea soareului, sunt de asemenea foarte benefice”, a explicat George Florescu

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Interviu fără ocolișuri cu George Florescu, la 10 ani după debutul la națională: „Am fost mitraliat, dar trebuia să se găsească un țap ispășitor!” + „Numărul 10? A fost Legea Atracției!”

EXCLUSIV George Florescu, discurs necruțător după ce a fost izgonit din club: „În România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate! Trebuie să fim sclavi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
mattteo
mattteo  •  19 Decembrie 2020, 02:02
Postat de aurelguga pe 18 Decembrie 2020, 22:14

Spanac mâncau, urzica jucau! :) La U Cluj la ultima revenire cam de cand ai renunțat la carne ai fost petarda echipei! Efectiv ai tras în jos echipa!

Hai ca nu e chiar asa. L-am vazut jucand si e printre cei de acolo care chiar alearga si joaca binisor. E o dovada ca omenirea poate functiona si fara proteina animala, inclusiv in sport. Mie sincer imi e rusine ca sunt om cand vad sute de tiruri cu animale vii ce se sufoca si se strivesc in atata transport in "lumea civilizata". Milioane de suflete in fiecare zi...

aurelguga
aurelguga  •  18 Decembrie 2020, 22:14

Spanac mâncau, urzica jucau! :) La U Cluj la ultima revenire cam de cand ai renunțat la carne ai fost petarda echipei! Efectiv ai tras în jos echipa!

aurelguga
aurelguga  •  18 Decembrie 2020, 22:14

Spanac mâncau, urzica jucau! :) La U Cluj la ultima revenire cam de cand ai renunțat la carne ai fost petarda echipei! Efectiv ai tras în jos echipa!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează