GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EXCLUSIV

VIDEO EXCLUSIV Controversă la nivel mondial! Tratament medical specializat vs. placentă de pisică la vraci: „În multe cazuri situația s-a agravat"

Articol de , - Publicat marti, 17 septembrie 2019 12:48

Fostul medic al FCSB în mandatele lui Cosmin Olăroiu și Victor Pițurcă, Ion Bogdan Codorean, a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre Marijana Kovacevic, cunoscutul vraci din Serbia la care mulți fotbaliști apelează de ani buni pentru a scăpa mai repede de afecțiunile musculare.

Conform medicului, medodele folosite de controversata terapeută nu sunt recomandate de medicina modernă, ele nefiind cercetate științific: "În primul rând, nimeni nu știe cu ce tratează ea. Ăsta e un semn mare de întrebare! Adică eu nu m-aș duce și să nu știu ce pune pe mine. Unii zic cu placentă de pisică, alții cu altfel de placentă. Nu știu! Deci eu nu m-aș duce acolo. Un sportiv care e în disperare să se recupereze cât mai repede își asumă aceste riscuri".

"Am făcut tratament în două zile. Marijana îmi făcea o terapie la picior cu aparatul pe care l-a inventat ea. E ceva cu ultrasunete, nu știu exact. Și mai folosește o cremă pe care ți-o pune pe picior. Femeia mi-a și explicat că nu e magician, nici nu funcționează metoda pentru toți jucătorii"
Ciprian Marica, fost internațional

„Sunt multe situații în care s-a agravat situația"

VIDEO EXCLUSIV Controversă la nivel mondial! Tratament medical specializat vs. placentă de pisică la vraci: „În multe cazuri situația s-a agravat


Codorean spune că la iveală ies doar cazurile fericite trecute prin mâinile Marijanei, nu și atunci când situația pacienților ei a devenit mai complicată, astfel că timpul de recuperare a crescut.

"Am văzut situații în care sportivii s-au dus acolo și s-au făcut bine. Am văzut însă mult mai multe situații în care s-au dus acolo și n-au fost deloc bine. Ba chiar li s-a agravat situația. Neștiind ce folosește, nefăcându-se niște studii pe ce folosește ea, nimeni nu poate da un verdict. 

Pentru că în presă, dacă cineva are ruptură musculară și i se recomandă o pauză de 4 săptămâni și el merge la vraci și joacă într-o săptămână, toată lumea spune că uite ce s-a vindecat. Dar nu mai scrie nimeni că atunci când s-a întors avea dureri și mai mari. Și au stat mai mult pe tușă. Lumea știe numai de reușite, nu și de partea cealaltă", a explicat medicul.

La Pancu a dat rateu!

Daniel Pancu este unul dintre jucătorii căruia tratamentul nu i-a folosit. Rapidistul s-a întors de la Belgrad crezând că era apt de joc, dar i-a recidivat accidentarea, ca și lui Diego Costa. Și unii steliști s-au mai gândit să meargă la Belgrad, doar că n-au avut cum să apeleze la Kovacevic. Becali i-a oprit: "E un lucru necurat și eu nu accept așa ceva, să se ducă jucătorii la un vraci!". Codorean are aceeași părere: "Medicina nu recomandă acest gen de tratamente pentru că nu se știe ce face ea acolo".

"Dacă ar fi un studiu și din 100 de pacienți 90 s-au întors bine de la ea și 10 nu, atunci ar fi bine. Dar s-ar putea ca după un studiu să iasă că doi s-au întors bine și 98 nu. E necontrolabil! Medicina bazată pe dovezi nu poate recomanda un astfel de tratament la vraci"
Ion Bogdan Codorean, doctor chirurg otoped

Ciprian Marica: "Nu e placentă de cal!"

Au circulat tot felul de zvonuri, bârfe în legătură cu metoda după care lucrează "vraciul din Belgrad". Cel mai des s-a spus că ea ar folosi placentă de cal în tratarea leziunilor sportivilor. S-a mers chiar mai departe, a circulat și o versiune potrivit căreia ar fi fost vorba despre placentă umană. Marica, fost pacient al sârboaicei, a încercat să risipească zvonurile: 

"Nu e niciun fel de magie sau vrăjitorie ce se întâmplă la Belgrad. Am citit mai multe declarații ale unor oameni care nu știu ce vorbesc. Într-adevăr, e o terapie specială. Nu e niciun fel de placentă, așa cum se vorbește, e o simplă soluție care îți intră în piele în urma tratamentului. E un aparat pe care Marijana l-a inventat, dar ea nici nu te atinge în timpul procedurii, te atinge doar cu aparatul acela. Eu am făcut niște teste și mă simt mult, mult mai bine". 

Tratamentul din Serbia n-a fost de ajuns pentru Ciprian, el s-a retras din fotbal în 2016, la doar 30 de ani, din cauza problemelor grave de la genunchi. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  18 Septembrie 2019, 14:19

Calul nu produce placentă. Poate hribul!

bizantinul
bizantinul  •  18 Septembrie 2019, 10:26

Are dreptate medicul. La vraci, vrajitoare sau terapii neconventionale neomologate apelezi doar in cazuri extreme - de viata sau moarte, cand chiar nu mai ai ce pierde.

1150360911681737
Traian Hrib  •  18 Septembrie 2019, 09:13

Doctorul asta bate campii ca majoritatea din breasla lor. Ei in facultate au fost indoctrinati precum ca numai medicina clasica rezolva problemele medicale si iau in deradere celelalte metode de tratament care dau rezultate. Intradevar vindecarea unei probleme difera de la caz la caz dar metodele neconventionale dau rezultate. Sunt foarte multe cazuri de vindecare pe care doctorii nu le pot explica si cred ca nici nu vor pentru ca si-ar pierde obiectul muncii si sursa de spagi pe care inca le incaseaza in ciuda salariilor nesimtite pe care le au la nivelul de salarizare din Romania.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează