GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  COSR

Afacere între comisari » Explicație pentru susținerea rușinoasă afișată de COSR față de abuzurile lui Florin Bercean

“Judecătorul” Mihai Covaliu și “acuzatul” Florin Bercean sunt colegi de club la Dinamo, au grade înalte pe linie de Interne și se susţin reciproc, indiferent de grozăviile petrecute la lotul olimpic de judo
“Judecătorul” Mihai Covaliu și “acuzatul” Florin Bercean sunt colegi de club la Dinamo, au grade înalte pe linie de Interne și se susţin reciproc, indiferent de grozăviile petrecute la lotul olimpic de judo

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 11:33

Comitetul Executiv COSR arată ca o veritabilă unitate militară, oferind o posibilă explicație pentru susținerea rușinoasă afișată față de abuzurile lui Florin Bercean: antrenorul de judo e comisar-șef, boss-ul olimpismului, Mihai Covaliu, e comisar, ambii la Dinamo. Alți 7 oameni din CEx au grade înalte pe linie de MAI sau MApN.

În plin scandal legat de abuzurile sălbatice practicate de Florin Bercean la lotul național de judo de la Cluj, pe care-l coordonează, COSR a avut recent o primă reacție șocantă. "Susținerea pentru performerul și antrenorul Florin Bercean este totală", a punctat șeful olimpismului, Mihai Covaliu, după o reuniune desfășurată la finalul anului trecut.

Iar unul dintre secretele pentru care COSR îl îmbrățișează cu ochii închiși pe tehnicianul din judo, în ciuda declarațiilor tulburătoare din partea victimelor, vine și dintr-o zonă militarizată. Practic, vârfurile Comitetului Executiv COSR împărtășesc grade similare pe linie de Minister de Interne și Minister al Apărării în funcție de clubul la care au activat sau încă activează. Cu excepția lui Octavian Morariu (vicepreședinte, membru CIO), cvartetul din fruntea COSR (președinte+ceilalți 2 vicepreședinți+secretarul general), precum și o parte dintre membri au epoleți pe umeri.

Însuși acuzatul Bercean este comisar-șef (colonel) pe linie de MAI, fiind încadrat cadru activ la Dinamo, unde e mai înalt în grad decât Covaliu, care a ajuns doar la nivelul de comisar (locotenent-colonel).

Ce grade au componenții CEx COSR

Mihai Covaliu (președinte) - comisar MAI
Camelia Potec (vicepreședinte) - locotenent-colonel MApN
Alexandru Dedu (vicepreședinte) - grad neprecizat MApN, în rezervă
George Boroi (secretar general) - colonel MApN, în rezervă 
Georgeta Andrunache (membru) - comisar-șef MAI
Viorica Susanu - Chermeș (membru) - comisar-șef MAI
Alina Dumitru (membru) - locotenent-colonel MApN
Alexandru Hălăucă (membru) - grad neprecizat MApN, în rezervă

19membri are Comitetul Executiv COSR, nefiind desemnat însă niciun reprezentant pentru locul destinat sportivilor

"E sub orice critică poziția lui Covaliu de a-l susține cu ochii închiși pe Bercean. Jos pălăria ca sportiv, dar în fruntea COSR e o cruntă dezamăgire! A mușamalizat matrapazlâcurile cu echipamentul de la Rio, acum încearcă același lucru cu sălbăticiile lui Bercean. E rușinos!"
Lenard Ștefan, primul antrenor al lui Bercean

Încep audierile

Comisia de Etică COSR, unde a fost trimis "dosarul Bercean", ar urma ca, de la sfârșitul lunii, să înceapă audierile cu sportivii și tehnicienii care au vorbit despre abuzurile antrenorului la centrul olimpic de la Cluj. "Vrem să lucrăm pe repede înainte, iar pe 22-23 ianuarie intenționăm să invităm deja la discuții primele fete care au vorbit despre tratamentele suferite la lot", a punctat Cristinel Romanescu, membru în CEx COSR și președintele de la Etică.

CITEȘTE TOATE MĂRTURIILE de LA LOTUL DE JUDO:

EXCLUSIV Un alt episod sinistru povestit de un antrenor român: "Bercean și-a ieșit din minți! El și Andreica trebuie să fie anchetați penal”

GALERIE FOTO Cui îi pasă de victime? Distracție între acuzatul Florin Bercean și judecătorul Boroi la turneul Champions League la judo

Prima reacție oficială a Ministerului în cazul abuzurilor din judo: "Acuzațiile sunt prea grave pentru a fi ignorate"

VIDEO Incredibil! Cozmin Gușă și președintele forului european de judo ridiculizează mărturiile victimelor: ”Spirit de turmă”

EXCLUSIV A șasea victimă povestește coșmarul trăit la lotul olimpic de judo: ”Îmi striga în sală: «În ce gaură mai ești tu virgină?»”

EXCLUSIV GSP "Am vrut să mă sinucid" » A 5-a victimă din infernul lotului olimpic, dezvăluiri șocante

EXCLUSIV Tatăl unei fete abuzate la lotul național de judo rupe tăcerea: "Nu-mi mai recunoșteam fata, îmbătrânise cu 5 ani în două săptămâni" » Detalii tulburătoare despre tratamentul la care fiica sa a fost supusă

FOTO + VIDEO Noi dezvăluiri TULBURĂTOARE despre agresiunile de la lotul olimpic de judo: "M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc. Arătam ca o zebră"

Teroare în judo » O altă sportivă povestește traumele la care a fost supusă de Florin Bercean la lotul de judo: ”M-a lovit, cu ură, în cap cu capătul cauciucat al unei sfori”

EXCLUSIV GSP // VIDEO Mărturie ZGUDUITOARE a unei foste sportive de 18 ani de la lotul olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

EXCLUSIV A 8-a victimă a lui Bercean face mărturii cutremurătoare despre teroarea de la lotul de judo: "M-a izbit violent de scară! M-a înjurat și jignit. Nimic nu rămâne neplătit în viață"
EXCLUSIV GSP / A 9-a victimă: Episod halucinant: "I-am zis: "«Prietene, ești călău? Bătăuș? Ce faci?» Ținea pumnii strânși, gata să dea" » Ce a urmatPrima reacție a Simonei Halep după trofeul câștigat la Roland Garros: "În ultimul game am simțit că nu mai pot respira"

EXCLUSIV GSP // Peste filmele HORROR: ”M-a obligat să mânânc țigări și mă izbea de parchet!” » Csaba Santha, a 10-a victimă a lui Florin Bercean, despre cum antrenorul era violent și acum 30 de ani!

  • Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica și o vom publica, păstrând confidențialitatea surselor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
barkley
barkley  •  14 Ianuarie 2019, 16:06

Intrebarile mele sunt: 1) cu ce il are Gusa la mana pe Covaliu? 2) de ce nu parasesc lotul de judo acei copii de la Cluj daca lucrurile sunt asa cum le-a prezentat gsp?

daniel849t
daniel849t  •  14 Ianuarie 2019, 13:16

ce-a mai mare rusine , deziluzie si cel mai fatarnic om din lumea asta, de necrezut ce se afla in spatele acelei imagini de om sensibil (credeam noi, bieti muritori de rand) dar interesele meschine de *** alcatuit de de acel melusel zis MIHAI SI PE NICOVALA NE-A FACUT SI NE FACE IN CONTINUARE, rusinea rusinilor, mizerie de nedescris acum pentru cel mai proscris OMULET VAZUT VREODATA DE ROMANIA, Doamne mare esti tu si puterea ta Doamne, am fi crezut noi vreo data ce MONSTRU se ascunde sub masca de mielusel al acestui ... Doamne este adevarat, OMULET mihai covaliu ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

722592111175990
Florin Ionescu  •  14 Ianuarie 2019, 12:52

totul si toti sunt manjiti, sunt o caracatita de care Romania si sportul romanesc nu va scapa niciodata. La fel si in spitale sau sistemul educational ... zicala "o mana spala pe alta" functioneaza ireprosabil :(( Toti banii sunt la ei, toate relatiile sunt la ei, nu vad alta varianta decat sa pleci din tara.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează