GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  MAFIA PARIURILOR

Un nou pol suspect la pariuri stă să explodeze: ”Mai luați trei goluri după pauză!” » FC Caransebeș e sub lupa autorităților și a FRF

Antrenorul italian Giovanni Pisano și președintele Comitetului Director de la FC Caransebeș, Dan Avram, la unul dintre antrenamentele gugulanilor
Antrenorul italian Giovanni Pisano și președintele Comitetului Director de la FC Caransebeș, Dan Avram, la unul dintre antrenamentele gugulanilor

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2015 00:00

O sursă GSP evocă un episod tulbure petrecut la pauza partidei Tărlungeni - Caransebeș 1-1, din 17 octombrie 2015, cînd antrenorul Pisano ar fi cerut cîtorva fotbaliști să se dea la o parte în repriza secundă. Refuzul a creat o ruptură în club. Jucătorii au salarii derizorii și restanțe, fiind expuși tentațiilor de a intra în combinații de culise.

"Cazul Buzău" a ajuns de ieri pe masa Comisiei de Disciplină a FRF, dar încă un club din liga secundă e deja sub o monitorizare severă la nivel de autorități și federal. E vorba despre FC Caransebeș, formație clasată pe locul 12, antepenultimul, în Seria B2.

Primă doar pentru victorie la două goluri

Surse GSP spun că formația cărășeană a ridicat probleme pe zona de pariuri încă din primele etape ale sezonului, iar un moment ciudat pentru jucători s-ar fi petrecut în runda a doua, victorie cu 1-0 la FC Brașov. Atunci, echipa nu a încasat nici un fel de primă.

Motivul e unul bizar, fiind explicat chiar de autorul golului victoriei de sub Tîmpa, Sabin Lupu: "Fostul director Ricardo Ronca ne-a spus dinaintea partidei că recompense financiare se dau numai dacă batem la două goluri diferență! 2-0, 3-1, 4-2 și așa mai departe. Nu ni s-a părut nimic în neregulă".

Cel puțin alte trei episoade sînt în prim-plan:

1) Chindia - FC Caransebeș 3-0 (7 octombrie 2015): Valuri de bilete pe succesul Tîrgoviștei

A existat un val de bilete la pariuri pe diferite combinații favorabile gazdelor. Site-ul dbsport.ro venea la vremea respectivă cu exemplul unui tichet mizat la Timișoara pe varianta 1 pauză/1 final, plasat cu jumătate de ceas înainte de startul jocului. Cotă: 3,15/1.
Miza a fost de 500 de lei, iar cîștigul a depășit 1500 de lei. A apărut inclusiv un bilet pe bet365.com, care arăta sume și mai consistente: 2.000 de lei pariați, 6.000 de lei ridicați!  

"La Tîrgoviște s-au întîmplat lucruri bizare și în echipă. În dimineața partidei, jucătorii erau foarte crispați și șușoteau pe grupulețe. A existat și o decizie ciudată a lui Pisano. L-a scos din echipă pe Monel Cîrstoiu, care, inițial, era titular pentru acea întîlnire. În oraș, dar și în club, se știe că Monel are destule probleme pe zona de pariuri. Zvonuri, informații, indicii, nimic foarte concret, dar nu iese fum fără foc!", explică surse GSP.

2) Tărlungeni - Caransebeș 1-1 (17 octombrie 2015): "Am făcut o anchetă despre episodul de la pauză"

Un personaj din apropierea clubului povestește pentru GSP un episod șocant petrecut la pauza partidei: "Între reprize, cînd scorul era 1-0 pentru gazde, Giovanni Pisano a intrat în cabină și le-ar fi explicat în mod clar cîtorva jucători că trebuie să mai primească încă trei goluri în partea a doua! Atunci a avut și un conflict deschis cu unul dintre fotbaliști, chiar un italian, Alessandro La Vecchia, care pur și simplu a refuzat să intre pe teren, la schimbare! S-a produs o ruptură între staff și lot, care, în mare parte, n-a marșat la sugestia lui Pisano, dovadă că întîlnirea s-a terminat 1-1 și Caransebeșul chiar putea să învingă pe final!".

Însuși președintele Comitetului Director, Dan Avram, recunoaște că a auzit despre această versiune: "N-am fost la Tărlungeni, dar mi-a ajuns la urechi un asemenea episod. De aceea, i-am chemat și pe antrenor, și o parte dintre jucători să discut cu ei pe această temă, însă nici unul nu a confirmat. Le-am spus să și scrie o declarație dacă își amintesc totuși ceva. Toți mi-au transmis că nu e cazul!". Pisano n-a putut fi contactat pentru a comenta informația.

3) U Cluj - Caransebeș 4-0 (31 octombrie 2015): "A mizat 1.000 de lei pe handicap minus 1"

Oficiali din industria de pariuri au confirmat pentru GSP că întîlnirea de pe Someș a fost blocată la multe companii din cauza unui val de pariuri suspecte pe număr de goluri pînă la pauză, dar și per total. Gazdele au condus cu 3-0 după primele 45 de minute.
Un moment ciudat ce alimentează implicarea celor de la Caransebeș s-ar fi petrecut înaintea jocului.

"Un om din staff-ul tehnic și-a trimis un cunoscut să mizeze 1.000 de lei la o casă de pariuri pe handicap minus 1", spune un apropiat al gugulanilor. Handicap minus 1 se traduce printr-o victorie la minimum două goluri diferență pentru clujeni, ceea ce s-a și întîmplat!

"Nu vă pot spune de unde vin banii"

Modalitatea de finanțare a Caransebeșului e una tulbure, inclusiv pentru jucători. "Nu știm de unde vin banii pentru salarii și prime", recunosc doi dintre oamenii de bază, Lupu și Telecican. Iar șeful Comitetului Director, Dan Avram, refuză să ofere detalii: "Nu vă pot spune! Jucătorii au semnate contracte cu FC Caransebeș, își primesc banii de la club. Sincer, 70% din bani vin de la autoritățile locale, restul de la sponsori". Informațiile neoficiale spun că, prin Pisano, există o finanțare din Italia, dar nimeni nu dorește să indice proveniența exactă a banilor!

"Eu am luat doar 1.200 de lei de la începutul sezonului. E greu să reziști în aceste condiții. N-avem refacere, n-avem medicație, iar lumea ne acuză tot pe noi că vindem meciuri la pariuri, fără să înțeleagă realitatea acestor condiții precare în care ne pregătim și jucăm"
Dan Telecican, mijlocaș Caransebeș

"Ne-am săturat să se tot dea vina pe jucători la înfrîngeri, fiindcă am juca la pariuri. Cu tot respectul, sînt meciuri pe care le pregătim într-un fel de-a lungul săptămînii, apoi se schimbă ideea la partidă. Se modifică mereu sistemul, cum să nu fii dat peste cap? E nevoie de un șoc la echipă!"
Sabin Lupu, mijlocaș Caransebeș

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
994855783881790
Gorun Constantin  •  03 Noiembrie 2015, 20:54

Afara cu infractorii din fotbal!!!! La puscarie cu ei!!!

stelist_fcsbizat
stelist_fcsbizat  •  03 Noiembrie 2015, 09:49

concluzia e una singura : nu pariati pe sume mici ca nu aveti ce sa dati la ziaristi si va da in vileag...lectii va da patronul nostru , domnul gheorghe becali,care nu a jucat la pariuri pe jocuri d'astea marunte...el a pariat pe campeonat, acolo de unde scoate meleoane de ieuro...el cu hagi,iordanescu,mitica,sandu si alti supusi cu ecusoane din ultimii ani au pus beletul cel mare si i-a iesit de fiecare data... anu asta cred ca beletul s-a pus pentru viitorul...cadou de la nasu ! fara numar ! fara numar !

legendavisinie
legendavisinie  •  03 Noiembrie 2015, 09:14

Omeniile recunoscute nu sunt considerate blaturi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează