GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

Marian Olaianos, dat afară de la TVR din cauza conflictului cu Nadine Vlădescu: ce a declarat în fața Comisiei

Televiziunea Română a emis un comunicat de presă în care anunță desfacerea contractului comentatorului Marian Olaianos, în urma conflictului cu fosta colegă Nadine Vlădescu.
Televiziunea Română a emis un comunicat de presă în care anunță desfacerea contractului comentatorului Marian Olaianos, în urma conflictului cu fosta colegă Nadine Vlădescu.

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 18:00 / Actualizat joi, 09 martie 2023 18:27

Televiziunea Română a emis un comunicat de presă în care anunță desfacerea contractului comentatorului Marian Olaianos, în urma conflictului cu fosta colegă Nadine Vlădescu. 

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a dezvăluit pe 8 noiembrie 2022 că Marian Olaianos e acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avusese o aventură
  • După incident, Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete", a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.

TVR l-a concediat pe Marian Olaianos din „motive disciplinare grave”. Deznodământul anchetei interne a fost publicat astăzi, la revenirea comentatorului din concediul medical.

Marian Olaianos, dat afară de la TVR. Comunicatul oficial

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. 

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. 

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu. 

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. 

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului»”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR. 

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi - FCU Craiova. Meciul se rejoacă. Oltenii sunt pe loc de play-off acum

EXCLUSIV Halucinant! Căpitanul Achim a pariat pe înfrângerea echipei sale la un meci de Liga 1: a dat gol în memoria bunicului său, dar a pierdut banii la ultima fază. „Sunt blestemat. Îmi vine să plâng”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
gillvincent
gillvincent  •  25 Martie 2023, 14:11
Postat de marimo pe 12 Martie 2023, 17:22

De ce e clar ca o sa castige agresorul in instanta? La fapta comisa, ma mir ca mai are tupeul sa scoata capul in lume. Victima e cea care face plangerea penala, in caz ca nu stiai. Cum adica sa o dai afara?

sti ca nadine asta a avut un ordin de restrictie impotriva ei. aici oleianos este victima,o sa confrime si justitia,o sa vezi. dar din pacate tot noi o sa platim.

marimo
marimo  •  12 Martie 2023, 17:22
Postat de gillvincent pe 09 Martie 2023, 18:27

voi va dati seama ca o sa trebuiasca sa platim noi despagubiri pentru oleianos. ca este clar ca o sa astige in instanta. ce naiba face tvr? pe nadin aia trebuiau sa o dea afara nu pe oleianos.

De ce e clar ca o sa castige agresorul in instanta? La fapta comisa, ma mir ca mai are tupeul sa scoata capul in lume. Victima e cea care face plangerea penala, in caz ca nu stiai. Cum adica sa o dai afara?

Cronos666
Cronos666  •  09 Martie 2023, 23:11
Postat de alenb pe 09 Martie 2023, 20:40

Si ea nimic? E parte determinanta a acestui scandal care a afectat imaginea televiziunii. In fotbal se da rosu la amandoi. Sau galben daca vrei sa fi indulgent.

Pai e manevra facuta de sus. Asta era doar pionul. In mod normal amandoi trebuia sa fie dati afara. Ola ptr nu a reusit sa isi controlezi reactiile la provocarile acesti duduite cu antecedente penale pe aceeasi speta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează