GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  REACȚIE

Reacția care ne-a lăsat muți » Ce spune legendara Mariana Bitang despre închiderea ediției print a Gazetei Sporturilor: „Distrugeți 99 ani din istoria sportului românesc, dar ce puneți în loc?”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 16:00 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 16:27

Miercuri, 3 noiembrie, la toate chioșcurile de ziare, în Libertatea a apărut numărul de „adio” al Gazetei Sporturilor. Iar nume mari din sportul românesc au vorbit despre decizia companiei Ringier de a închide ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, cu doar câteva luni înainte de a intra în anul centenarului.

  • În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
  • Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
  • Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

Mariana Bitang este cea mai titrată antrenoare din istoria gimnasticii românești, cu trei ediții ale Jocurilor Olimpice. A cucerit alături de fete 26 de medalii, 6 ediții ale Campionatelor Mondiale și 5 ale Campionatelor Europene. 

Gabriela Szabo, la închiderea abruptă a ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „M-ați lăudat, m-ați și criticat, pentru fiecare lucru în parte țin să vă mulțumesc”
REACȚIE
Gabriela Szabo, la închiderea abruptă a ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „M-ați lăudat, m-ați și criticat, pentru fiecare lucru în parte țin să vă mulțumesc”

Relația Marianei Bitang cu „Gazeta Sporturilor” a fost una complexă am zice noi, supărătoare de-a dreptul spune antrenoarea. În decenii, starea se măsoară în ani. Așadar, am avut ani buni și ani în care noi am fost critici și, cu siguranță, nedrepți. Reacția antrenoarei, sincer, ne-a lăsat muți.

Mariana Bitang, la închiderea ediției print a Gaztei Sporturilor: „Iert, dar nu uit? Uit, dar nu iert?”

„Iert, dar nu uit? Uit, dar nu iert? Cred că am și uitat, am și iertat acel val de acuzații (uneori total nefondate) la adresa noastră. Ați fost nedrepți, uneori tendențiosi alteori eronat informați, atacând pe toate fronturile (timpul a decantat aproape totul și, privind în urmă, sper ca «tabloul» să fie mai clar acum)... DAR alteori ați fost și foarte buni și pentru asta v-am respectat! 

E trist ce se petrece acum cu Gazeta Sporturilor (dar eu mă număr printre norocoșii care au în colecția personală câteva pagini de excepție ale publicației dumneavoastră despre gimnastica românească).

Celor ce au decis ca varianta printata a Gazetei Sporturilor să dispară la 99 de ani leaș adresa o întrebare: Distrugeți 99 ani din istoria sportului românesc, dar ce puneți în loc? Iar pentru voi, performeri ai scrisului, vă asigur că, oriunde veți fi, iubitorii sportului românesc vă vor urma!”, a spus mesajul legendarei antrenoare.

VIDEO Mesajul redacției GSP, după ce ediția tipărită a fost închisă

Citește și: 

Gabriela Szabo, la închiderea abruptă a ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „M-ați lăudat, m-ați și criticat, pentru fiecare lucru în parte țin să vă mulțumesc”

Adrian Porumboiu, despre închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „Așa se întâmplă când oameni mici conduc lucruri mari!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează