GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cele mai importante criterii pentru alegerea unei betoniere

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2022 17:02 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 17:02

Aproape că nu este zi în care să nu vedem prin jurul nostru oameni care mai mereu au ceva de lucrat și pentru care au nevoie de o betonieră. Fie că este vorba despre o lucrare mică, în curtea ta, unde vrei să torni puțin beton, sau de un șantier ceva mai mare, un astfel de utilaj este mai mult decât util. 

Pentru a-ți face munca mult mai ușoară, am decis să îți venim în ajutor cu câteva informații despre cum ar trebui să fie o betonieră de calitate.

Nu decide în funcție de preț

La o simplă vizită prin magazinele de profil, dar și pe internet, observăm că nu avem de ce să ne plângem. Există o ofertă generoasă de betoniere, ale căror prețuri sunt cu mult sub pragul de 1.000 de lei. Uită-le! Nu acestea sunt cele de care ai nevoie, pentru că îți dorești o unealtă de care să te servești mai mult timp, măcar doi – trei ani, dacă nu și mai mult. Cel mai probabil, acestea din urmă îți vor da destule bătăi de cap, și nu ai nevoie de așa ceva! Materialele din care sunt fabricate nu sunt chiar atât de bune din punctul de vedere al calității, motorul nu excelează nici el… Mai bine renunță și începe să te uiți după acele modele al căror preț începe de la 1.000 de lei în sus, pentru că acum vorbim de calitate. Dar, hai să vedem și care ar fi aspectele de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o betonieră. 

Puterea motorului

Cele mai bune sunt cele a căror putere reală a motorului este de minim 700 W. Acestea pot duce ușor întreaga capacitate a betonierei, așa că ține cont și de acest aspect atunci când cauți cel mai bun utilaj pentru nevoile tale. 

Capacitate

Aici, regula este destul de simplă. Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât capacitatea betonierei va fi și ea mai mare. Fii atent și la coroana de pe betonieră care ar trebui să fie fabricată dintr-un metal rezistent, de bună calitate, iar cele din fontă sunt cele mai bune. 

Calitatea pieselor

Toate piesele folosite la fabricarea betonierei trebuie să fie de o bună calitate. Chiar și roțile și suportul lor, și dacă tot am ajuns aici, recomandarea noastră este să optezi pentru un model care permite rabatarea picioarelor, pentru că în acest fel o poți transporta mult mai ușor. Apa nu are voie să intre la motor, așa că ai grijă să existe aici rezistență la apă. Toate prin care se golește betonul trebuie să aibă un bun sistem de fixare și să fie bine perforată. 

Capacitatea betonierei

Atunci când optezi pentru achiziția unei betoniere, trebuie să ții cont și de capacitatea ei, dacă face față cu brio volumului de ciment pe care urmează să îl amesteci. Pentru proiecte mici, în propria gospodărie sau faci și mici lucrări pe la alte persoane, una de 125 de litri este suficientă. În schimb, în cazul proiectelor mai mari, cea care are o capacitate de 320 de litri este cea potrivită pentru tine. 

Statică sau mobilă?

Există două tipuri de betoniere, statice și mobile. Cele statice sunt de preferat atunci când vine vorba despre un șantier unde urmează să amesteci pentru o perioadă mai îndelungată cimentul. În schimb, după cum ți-ai dat seama și singur, dacă este nevoie ca locația de amestecare a cimentului să fie schimbată de mai multe ori, uneori chiar și pe parcursul aceleiași zile, atunci varianta mobilă este cea bună.

Electrică sau pe benzină? 

Fiecare dintre cele două variante are parte de avantajele și dezavantajele sale, și ți le prezentăm și noi, pe scurt. O betonieră care are nevoie de benzină pentru a funcționa, nu depinde de utilitățile existente pe șantier pentru a funcționa așa cum trebuie. Din păcate, sunt destul de zgomotoase, există riscul de a se încălzi mult prea mult și este nevoie să fie realimentate cu benzină. Tot la capitolul dezavantaje ar fi de menționat și faptul că pot fi folosite doar în cazul lucrărilor exterioare. 

În schimb, betoniera a cărei funcționare depinde de curentul electric, poate fi folosită atât la lucrările exterioare, cât și cele interioare. Mult mai silențioasă, este alegerea multora.

Cuvă din plastic sau metalică?

Chiar și cuva din care este realizată cuva betonierei ne oferă informații dacă avem sau nu de a face cu un echipament de calitate. Există betoniere care au cuva realizată din plastic, și principalul lor avantaj este că nu vor rugini. Din păcate, acestea nu stau deloc bine la capitolul rezistență și durată de viață. În schimb, betoniera cu o cuvă metalică, o coroană din fontă este perfectă, iar atunci când este îngrijită în mod corect, te poți bucura ani mulți de investiția făcută. 

Piese de schimb

Să cumperi o betonieră de calitate nu este o investiție chiar mică, așa că este normal să îți dorești să te bucuri cât mai mult de ea, dar și să iei în calcul că ai putea avea nevoie de piese de schimb. De aceea, întreabă la magazinul de unde ți-ai făcut achiziția dacă poți cumpăra tot de la ei piesele de schimb, sau cum trebuie să procedezi atunci când este nevoie de ele. Evident, ar fi de preferat ca acestea să le aibă, pentru ca în eventualitatea în care este nevoie de ele, să nu fii nevoit să îți întrerupi prea mult proiectul până când vei reuși să le cumperi din altă parte sau să le comanzi. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează