GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Tot ce trebuie să știi despre acupunctură si tratamentele cu aceasta !

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022 11:47 / Actualizat miercuri, 23 noiembrie 2022 11:47

Acupunctura este o formă alternativă de tratament, folosită de mii de ani, ce constă în introducerea unor ace subțiri în anumite puncte ale pielii și țesutului subiacent, în scopuri preventive și terapeutice. Cu o istorie de 3.000-4.000 de ani, acupunctura este unul dintre cele mai vechi principii de tratament din lume. Acupunctura tradițională chineză este influențată de filosofia taoistă. Acupunctura a devenit cunoscută în Europa prin intermediul marinarilor și al călătorilor în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Metoda a trezit un interes deosebit în Franța. Acupunctura a fost predată la mai multe universități în secolul al XIX-lea. Mai târziu, interesul occidental pentru acupunctură a crescut treptat.

Interesul pentru acupunctură face, de asemenea, parte din istoria recentă a Chinei. Când Mao a venit la putere în 1949, China s-a confruntat cu provocări majore, inclusiv în ceea ce privește proiectarea sistemului de sănătate. Cu 40.000 de medici și o populație de peste 600 de milioane, Mao a ales să investească în sistemul de sănătate care există deja în mediul rural. Așa-numiților medici desculți li s-a oferit un manual și un scurt curs medical, pentru a putea face o triere pentru acei pacienți care aveau nevoie de tratament medical modern.

În România, acupunctura chineză este din ce în ce mai frecvent utilizată. Metoda face parte din medicină tradițională chineză (TCM), în care intră mai multe practici precum acupunctură, folosirea plantelor medicinale, masaj și qigong, numită și terapie cu exerciții medicale și așa mai departe.

Efectul acupuncturii ca formă de tratament este dificil de evaluat științific și nu există literatură de cercetare clară. Acupunctură chineză se bazează pe ideea existenței “qi: sau energia vitală. Se pretinde, în medicină tradițională chineză, că unele părți ale qi-ului curg prin corp printr-un sistem complicat de canale energetice (meridiane). O formă de qi se referă la sistemele de organe (care au funcții diferite decât cele cunoscute în practică medicală occidentală) și poate fi influențată prin punctele de acupunctură. Boala este percepută ca un dezechilibru în sistemul energetic al organismului, iar tratamentul are că scop restabilirea echilibrului. Potrivit practicienilor, nu este necesar să crezi în energia qi pentru a practica acupunctura chineză.

Acupunctură este metodă alternativă de tratament care a câștigat cel mai mare grad de acceptare în medicină occidentală modernă, inclusiv în România. Putem află mai multe despre practică pe acupuncturabucuresti.ro. Acest lucru se poate datora parțial faptului că susținătorii acestei forme de tratament au încercat să ofere explicații pentru efectul acupuncturii ce pot fi compatibile cu știința naturală modernă.

Un astfel de mecanism acoperă în primul rând ceea ce se crede a fi un efect analgezic. Include, printre altele, reducerea durerilor superficiale și ascuțite, care datorită înțepăturilor cu ace, blochează durerile profunde, dureroase. Explicația se bazează și pe faptul că acupunctură stimulează substanțele analgezice ale organismului, precum endorfinele și encefalinele și afectează activitatea sistemului nervos autonom.

Utilizare

Acupunctură în medicină tradițională chineză este folosită de către practicieni la pacienții cu diverse afecțiuni dureroase, greață, anxietate, alergii, probleme digestive, probleme de somn și infertilitate. Acupunctură occidentală este folosită în principal pentru afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic și cel mai adesea prin introducerea de ace în ceea ce practicienii numesc puncte de declanșare, care sunt puncte dureroase și sensibile ale mușchilor.

Acupunctură este folosită într-o anumită măsură în cadrul sistemului de sănătate consacrat că o completare la metodele de tratament existente, în tratamentul diferitelor stări dureroase și că ameliorare a durerii pentru femeile aflate în travaliu.

Ce spune știință

Efectul acupuncturii este greu de evaluat. Există rezultate mixte în literatură de specialitate: unele studii arată un efect destul de clar. Studiile asupra pacienților cu privire la efectele acupuncturii sunt, de asemenea, provocatoare, deoarece acupunctură tradițională este un tratament individualizat și există multe tehnici și stiluri diferite. Multe studii au ajuns la concluzia că acupunctură poate fi un tratament util pentru a oferi alinare pacienților cu anumite tipuri de afecțiuni, pe lângă medicină obișnuită. Exemple de probleme în care s-a demonstrat că acupunctură are un efect semnificativ sunt migrenele, durerile de gât și durerile cronice de spate. Poate acționa probabil și că un analgezic în timpul nașterii și pentru greață (de exemplu în timpul chimioterapiei sau după operații).  Acupunctură este o formă de tratament asociată cu un risc relativ scăzut. Acupunctură poate fi o posibilă alegere de tratament pentru durerea cronică.

Metodă de tratament

Acupunctură este o formă de tratament bazată pe medicină tradițională chineză. Mai multe ace subțiri sunt introduse în anumite puncte ale pielii pentru a preveni și trata diferite boli. Tratamentul cu acupunctură tradițională chineză include partea de interviu și diagnosticare, sfaturi privind stilul de viață și tratament personalizat cu ace. Pacientul stă întins sau așezat aproximativ 20 de minute cu 1-15 ace în corp. Acele sunt de obicei procesate manual, rotindu-le până când pacientul simte ceea ce un medic identifica drept „qi”-ul sau senzația acului. 

Punctele de acupunctură pot fi stimulate și prin căldură, electricitate, laser sau presiune. Majoritatea practicienilor folosesc cel puțîn șase tratamente înainte de a încerca să determine efectul asupra afecțiunilor cronice.

Efecte secundare

Acupunctură este considerată un tratament sigur în mâinile practicienilor competenți. Efectele secundare sunt rare și trecătoare. Au fost raportate cazuri de puncție pulmonară (pneumotorax), sângerare și inflamație a pielii după înțepături cu ace și transmitere a inflamației hepatice infecțioase. Acesta din urmă este legat de igienă deficitară din partea unui acupuncturist și de locul în care merge pacientul. La un cabinet autorizat, precum Acupunctură București, aceste neplăceri nu vor avea loc, deoarece totul se desfășoară într-un mediu controlat, autorizat și igienic 100%.

Cu o istorie de 3.000-4.000 de ani, acupunctură este unul dintre cele mai vechi principii de tratament din lume. Acupunctură tradițională chineză este influențată de filozofia taoistă. Acupunctură a devenit cunoscută în Europa prin intermediul marinarilor și al călătorilor în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Metodă a trezit un interes deosebit în Franța. Acupunctură a fost predată la mai multe universități în secolul al XIX-lea. Mai târziu, interesul occidental pentru acupunctură a crescut în valuri.

Interesul pentru acupunctură face, de asemenea, parte din istoria recentă a Chinei. Când Mao a venit la putere în 1949, China s-a confruntat cu provocări majore, inclusiv în ceea ce privește proiectarea sistemului de sănătate. Cu 40.000 de medici și o populație de peste 600 de milioane, Mao a ales să investească în sistemul de sănătate care există deja în mediul rural. Așa-numiților medici desculți li s-a oferit un manual și un scurt curs medical, pentru a putea trimite mai departe acei pacienți care aveau nevoie de tratament medical modern.

Occidentul a devenit serios conștient de acupunctură la începutul anilor 1970, când Richard Nixon a vizitat China cu un corp de presă. Jurnaliştii au relatat cu entuziasm operaţiile efectuate la domiciliu numai cu anestezie prin acupunctură. Aceste rapoarte au condus la reînnoirea interesului pentru acupunctură în Occident.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează