GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO CTP, în podcastul „Profu' de Sport”: „Tot respectul pentru Hagi! Ca antrenor, m-a impresionat mai mult decât Lucescu sau Iordănescu”

Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat joi, 25 august 2022 11:11 / Actualizat joi, 25 august 2022 11:42

Invitat la podcastul „Profu' de Sport”, gazetarul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) a explicat de ce îl admiră mai mult pe Gică Hagi în comparație cu alți antrenori de top precum Mircea Lucescu sau Anghel Iordănescu.

- Domnule Cristian Tudor Popescu, cum îl priviți pe Hagi ca personalitate a sportului, ca manager, ca investitor în sport?
- Toată admirația, domnule Țepelin, pentru ce a făcut după ce n-a mai fost cel mai mare fotbalist al României. Pentru că statistic, pe bază de analize clare, Gheorghe Hagi este cel mai mare fotbalist al României. Dar inima mea va rămâne totdeauna la Nicolae Dobrin. Cum și la tenis statisticile spun că Djokovic este cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, dar eu voi rămâne totdeauna la Federer.

CTP subliniază miza ascunsă a investițiilor făcute de regimul Viktor Orban în sport: „Aceasta este comparația corectă cu Ungaria”
UNGARIA
CTP subliniază miza ascunsă a investițiilor făcute de regimul Viktor Orban în sport: „Aceasta este comparația corectă cu Ungaria”

CTP: „Am toată admirația pentru Hagi! M-a impresionat ca antrenor mai mult decât Lucescu sau Iordănescu”

- Aici măcar comparați jucători din aceeași epocă. Dincolo e mai complicat. Avem o dezbatere desfârșită - cine a fost mai bun, Maradona, Messi sau Pele? Dom'le, au jucat în epoci total diferite. Întorcându-ne la Hagi ... 
- Da. După ce n-a mai jucat fotbal, Hagi a avut un început dezastruos în antrenorat, venind la națională mult prea devreme. Apoi a dat dovadă de o voință, de o tărie psihică, de o formidabilă dorință de a face ceva pentru fotbalul românesc și a reușit să se construiască pe sine ca tehnician. Am toată admirația pentru Gheorghe Hagi, pentru ce a făcut. A luat lucrurile de la zero, după ce a venit pripit la națională a înțeles că antrenoratul e altceva decât să fii cel mai bun fotbalist și a început să construiască în fotbalul românesc. Așa s-a construit și pe sine ca antrenor, odată cu echipele cu care a lucrat. Cel mai sănătos lucru din fotbalul românesc de după '89 l-a făcut Gheorghe Hagi.

- Vă referiți la Academie. 
- Da. Cel mai sănătos. Și m-a impresionat, de asemenea, faptul că a refuzat să fie și antrenorul naționalei. Pe mine, Hagi m-a impresionat ca antrenor mai mult decât Iordănescu sau Lucescu, care sunt considerați vârfurile.

CTP, în podcastul „Profu' de Sport”: „Tot respectul pentru Hagi! Ca antrenor, m-a impresionat mai mult decât Lucescu sau Iordănescu”
Gică Hagi i-a câștigat respectul lui Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: Imago Images

- Cum așa? 
- Uite-așa.

- Diferența de performanțe e totuși vizibilă
- Hagi s-a construit pe sine. Hagi a învățat enorm. Cumva, atât Lucescu, cât și Iordănescu au preluat niște jucători. Au avut niște jucători pe care nu i-au format ei. În vreme ce Hagi a făcut acest lucru foarte greu: să o ia de la zero, cu necunoscuți, cu tineri și, în același timp, el neavând experiență. Dimpotrivă, având o experiență negativă ca antrenor, pe care a reușit să și-o depășească acum. Eu cred că Hagi ar trebui, totuși, să aibă un cuvânt de spus în fotbalul românesc, la nivel de națională, la nivel de organizare a fotbalului românesc.

Citește și alte știri de actualitate:

INTERVIU Cristian Tudor Popescu, apariție de marcă în episodul #5 din podcastul „Profu' de Sport” » Interviul integral cu CTP, despre problemele sportului românesc, Popovici și Hagi, Halep și Nadal, Orban și Putin

VIDEO CTP, mesaj pentru hateri: „Ce s-ar face ei dacă eu aș muri mâine? Eu sunt o comoară pentru ei! Li se îmbunătățește viața după ce mă înjură”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
gigimarga2
gigimarga2  •  26 August 2022, 17:21
Postat de corectorul pe 26 August 2022, 12:27

In logica ta de a-l trimite pe CTP la comentariile strict cu privire la ce practica, anume tenis, te intreb: tu practici antrenoratul de iti permiti sa analizezi calitatea si capacitatea lui Hagi ca antrenor?

Ei bine domnule corector, surpriza.: raspunsul este DA , PRACTIC , CU REZULTATE EXCELENTE. Deci imi mentin parerea Daca pe Hagi il chema neica nimeni nu i mai ridica CTP atatea osanale . Dar un pic de pup.....sm nu strica in meseria dansului. Cu alte cuvinte ANTRENORII din tara asta sunt o mare problema. Printre ei si unii ca Hagi ,facut la apelul de seara doar pentru ca lovea mingea bine. Despre psihologie , pedagogie , dictie,discurs etc domnul Hagi habar nu are. Pe scurt inapt pentru aceasta superba meserie . Apropo pe langa antrenorat mai am in spate si o CARIERA curata ,muncita ,fara relatii si interventii. Deci chiar ai dat cu oistea in gard in ceea ce ma priveste. Cu stima .

gsp2022
gsp2022  •  26 August 2022, 14:26

Domnule ctp dar despre *** pentru mentinera in liga 1 cand bati steaua,bati dinamo si te bate Rapidul care erau deja retrogradati,ce parere aveti!Aveti exemple asemanatoare despre Lucescu sau Iordanescu?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Moshu
Moshu  •  26 August 2022, 12:28

" Pe mine, Hagi m-a impresionat ca antrenor mai mult decât Iordănescu sau Lucescu, care sunt considerați vârfurile."Cititi ce spune omul si intelegeti doar ce va lasa ura din voi !N-a spus ca-i mai bun sau mai rau,ci doar ca pe el l-a impresionat mai mult ! Ingrozitoare personaje sunteti voi,haterii,otraviti totul !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează