STIRI EXTRASPORT  ·  COVID-19

CORONAVIRUS. VIDEO Barack Obama a anticipat pandemia! Discursul ajuns viral » Apelul făcut cu 6 ani înainte de apariția COVID-19

Obama a fost președintele SUA în perioada 2009-2017 +31 FOTO
Obama a fost președintele SUA în perioada 2009-2017

Articol de GSP - Publicat luni, 20 aprilie 2020 11:38

Barack Obama (58 de ani), fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, vorbea în decembrie 2014 depre cum se poate anihila o pandemie.

În discursul său, care a fost și o pledoarie pentru Senat cu scopul aprobării unui proiect de lege pentru finanțare, Obama a stabilit importanța existenței unei infrastructuri necesare în întreaga lume, în cazul în care un nou tip de gripă ar putea să apară vreodată. La vremea respectivă, exista riscul unei noi răspândiri a virusului Ebola.

Barack Obama în 2014: „Trebuie să punem la punct o infrastructură”

„Finanțarea pe care o solicităm este necesară pentru a ne consolida capacitatea și de a putea răspunde la eventualele cazuri viitoare de Ebola. Este necesar să avem parteneriate cu alte țări pentru a preveni și a face față focarelor și amenințărilor viitoare, înainte de a deveni centre epidemice.

Am avut noroc cu H1N1 (n.r. gripa din perioada aprilie 2009 – august 2010) că nu s-a dovedit a fi foarte mortală. Nu putem spune că avem noroc cu Ebola, deoarece, în mod evident, are un efect devastator în Africa de Vest, deși nu este transmisă prin aer. 

Probabil că va veni un moment în care vom avem o boală transmisibilă prin aer, care este mortală. Și pentru a ne descurca în mod eficient cu acest lucru, trebuie să punem la punct o infrastructură, nu doar în această țară, ci la nivel global, care să ne permită o izolare rapidă.

Este o investiție inteligentă pe care trebuie să o facem. Nu este doar o asigurare; este de știut că în continuare vom continua să avem astfel de probleme - în special într-o lume globalizată, în care te vei muta dintr-o parte a lumii în cealaltă într-o zi. Deci este important acum, dar este important și pentru viitorul nostru, pentru copiii noștri și pentru viitorul nepoților noștri”, spunea Barack Obama.

2.414.617 de persoanetestate pozitiv cu COVID-19 s-au înregistrat până acum în întreaga lume: 165.174 de morți și 629.441 de vindecați

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Coronavirus în întreaga lume - cele mai interesante cadre

+32 FOTO

Citește mai multe știri despre coronavirus:Câți români au murit în primele 6 luni din 2020, comparativ cu prima jumătate din 2019. Date oficiale
Libertatea
Comentarii (11)
Andrei Adrian Trifan  •  21 Aprilie 2020, 23:22

Ei și ? Bine că s-au cheltuit miliarde de dolari pt inarmare. Va trece și această pandemie și tot nu se va învăța nimic, sau voit se lasă, ca să ne mai rărim nițel. Suntem pre mulți. Știți bancul cu bomba de cauciuc ? ”... sunt sute de mii de victime. - Și ? -Și continuă să sară”.

22cea  •  20 Aprilie 2020, 16:29

Sa facem Totul !

polilula  •  20 Aprilie 2020, 15:43

Nu trebuia să vină Obama sau Bill Gates să ne spună asta. Existau articole științifice care ne avertizează de ani de zile în legătură cu acest pericol, la fel cum există articole științifice care ne avertizează de pericolele poluării constante. Nimeni nu le ia însă în seamă până nu ajung să ne lovească în față

Vezi toate comentariile (11 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:30 BARAJ L1
Mioveni - Chindia
Look Plus, Telekom și Digi
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 UCL
Atalanta - PSG
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1