GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INEDIT

COVID-19. Schimbare în graficul cumpărăturilor în Spania » Creștere de 70,1% la bere!

Rafturile cu bere din supermarketuri sunt tot mai asaltate
Rafturile cu bere din supermarketuri sunt tot mai asaltate

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 20:01

SPANIA. La începutul izolării, ibericii au achiziționat în cantități mari bunuri și obiecte de primă necesitate, scrie Europa Press, hârtia igienică fiind între cele mai căutate. În ultimele săptămâni, au crescut însă abrupt achizițiile de produse proaspete, dar și de băuturi alcoolice. 

Din aprilie, s-a schimbat vizibil tiparul cumpărăturilor făcute în una dintre țările europene cele mai afectate de COVID-19. Produsele alimentare sunt căutate cu 22,2% mai mult. Spre exemplu, s-a calculat o creștere de 22,9% la carne, 37,9% la pește congelat, 23,1% la fructe și 31,2% la legume proaspete și cartofi.

De asemenea, s-a ridicat substanțial cererea pentru produse care se consumau de obicei înainte de izolare în baruri și restaurante. 62,6% mai mult vin, o creștere de 70,1% la bere și de 79% în cazul băuturilor alcoolice!

COVID-19. Schimbare în graficul cumpărăturilor în Spania » Creștere de 70,1% la bere!

Snacks-urile dispar de pe rafturi

S-a observat și un consum mai ridicat al ”gustărilor”: 63,6% la ciocolată, în timp ce snacks-urile și fructele uscate sunt căutate cu 78% mai mult decât acum două luni. Cel mai mult a crescut însă cantitatea cumpărată de făină: 113,7%!, ibericii făcând pâine și prăjturi într-un ritm mult mai mare decât cel obișnuit, dinainte de izolare. 

191.726 de cazuride contagiere cu noul coronavirus s-au înregistrat până acum în Spania, 20.043 de persoane pierzându-și viața în ultimele luni

Citește și alte știri despre noul coronavirus:

Invadatorii au devenit salvatori! Cum și-a schimbat Daily Mail percepția despre români la distanță de 6 ani

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close