GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INEDIT

Invadatorii au devenit salvatori! Cum și-a schimbat Daily Mail percepția despre români la distanță de 6 ani

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 15:30

Daily Mail, prestigiosul cotidian britanic, și-a schimbat percepția despre români. Cel puțin așa rezultă din modul în care a transmis venirea unor muncitori români în Anglia în aceste zile, față de abordarea din urmă cu șase ani. 

În 2013, când Marea Britanie liberaliza piața muncii pentru români și bulgari, Daily Mail a demarat o campanie puternică împotriva „invadatorilor” din estul Europei care „vin pentru a le fura locurile de muncă britanicilor”. 

În fapt, pe 1 Ianuarie 2014, prima zi în care românii au avut liber la emigrarea în Anglia, în loc de autobuzele și avioanele pline de români, jurnaliștii au avut surpriza să constate că pe aeroport a aterizat un singur român venit să își caute de lucru în Anglia, scrie libertatea.ro. 

Șase ani mai târziu, în plină pandemie, un avion cu 150 de români veniți să lucreze sezonier în agriculutură a fost întâmpinat din nou de jurnaliștii de la Daily Mail, doar că de această dată abordarea a fost cu totul diferită: „Primul avion care transportă 150 de culegători esențiali de fructe din România, care se vor alătura «armatei terestre» care se luptă pentru a salva recoltele Marii Britanii a aterizat pe Stansted”, notează ziarul britanic. 

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Raed Arafat avertizează procurorii să-i lase în pace pe cei care „nu au respectat o regulă sau au mers mai repede la achiziții în această perioadă”

Presa din Cehia scrie despre legătura dintre Colectiv și COVID-19: „Au lăsat pacienții să moară, ca să rămână la putere, să ia mită și să fure sistemul de sănătate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  20 Aprilie 2020, 10:08

Vorba unuia de-al lor (W. Shakespeare), Perfidul Albion!

gago747
gago747  •  19 Aprilie 2020, 00:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează