GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Akhmetov a pierdut 6 miliarde $ de la startul războiului și dă detalii sfâșietoare: „Oamenii topesc zăpada ca să rămână în viață! Toată averea o folosesc în acest război”

Rinat Akhmetov / FOTO: Imago-Images +14   FOTO
Rinat Akhmetov / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2022 21:09 / Actualizat joi, 10 martie 2022 21:59

Rinat Akhmetov, finanțatorul lui Șahtior, a oferit detalii dramatice despre situația din  Ucraina.

Rinat Akhmetov, cel mai bogat ucrainean, spune că face tot posibilul pentru a-și ajuta semenii. Încă nu a părăsit țara, dar este marcat de urmările războiului declanșat de Vladimir Putin. 

Clubul străin care se autopropune în prima ligă a Rusiei: „Suntem pregătiți să jucăm! Acceptăm cu plăcere invitația”
Război în Ucraina
Clubul străin care se autopropune în prima ligă a Rusiei: „Suntem pregătiți să jucăm! Acceptăm cu plăcere invitația”

Rinat Akhmetov: „Mariupol, complet blocat în anul 2022. Cum să nu plângi?”

Într-un interviu acordat pentru Forbes, finanțatorul lui Șahtior a oferit detalii dureroase. Peste 200.000 de persoane din Mariupol, oraș portuar bombardat fără milă în ultimele zile, nu pot părăsi zona. Conform autoritățile locale, coridoarele umanitare au fost bombardate de ruși.

Nu-mi pot scoate din cap faptul că Mariupol este complet blocat în anul 2022, că oamenii sunt obligați să se ascundă prin subsoluri. E imposibil să îți oprești lacrimile când te gândești că oamenii topesc zăpada pentru a o bea, pentru a rămâne în viață. Că o fetiță de 6 ani a murit din cauza deshidratării, în inima Europei
- Rinat Akhmetov

Rinat Akhmetov, dialog cu reporterii Forbes

1. Ce ar trebui Vestul/restul lumii să facă pentru a-l opri pe Putin? 
- Akhmetov: „Putem vedea deja faptul că lumea este mai unită ca niciodată. Le mulțumesc partenerilor internaționalei pentru tot. Ce ar putea să facă mai mult? Nu știu, cred că președintele Ucrainei le-a transmis foarte clar dorințele”.

2. Ce ar însemna o victorie pentru Ucraina? 
- Akhmetov: „Un abandon total al frontului, retragerea trupelor Rusiei și recunoașterea internațională a granițelor Ucrainei. Asta ar include Crimeea și Donbas”.

3. Se va opri ofensiva lui Putin în Ucraina sau va continua și în alte țări?
- Akhmetov: „Putin țintește țările democratice, unde vede libertate. Întreaga lume e o țintă pentru el. Dacă Ucraina nu reușește să îl oprească, nimeni nu știe cine va urma”. 

8 miliarde de dolarieste averea estimată a lui Rinat Akhemetov. De la startul războiului ar fi pierdut 6 miliarde de dolari, apreciază Forbes

4. Cum funcționează companiile în aceste vremuri? Angajații sunt plătiți? 
- Akhmetov: „Da, își primesc salariile ca înainte. Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut”. 

5. Ați fost în contact cu oameni de afaceri din Rusia? A ridicat cineva semne de întrebare cu privire la comportamentul lui Putin? 
- Akhmetov: „Nu, nu am discutat cu nimeni din Rusia și nici nu intenționez să fac asta”. 

6. Cum vă petreceți zilele pe timpul războiului? 
- Akhmetov: „Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel”.

VIDEO Emil Caras, secund Dinamo Kiev, despre situația fotbaliștilor blocați în Ucraina: „Cel mai greu îmi e să mă uit în ochii soțiilor când mă întreabă de ei”

Vezi cum e afectat sportul de războiul din Ucraina:

Rusoaica Sharapova se implică în criza din Ucraina: „Am inima tot mai frântă”

Rușii „fardează” adevărul cu 3 explicații incredibile: „De asta e mai bine că suntem excluși din sportul mondial”

Playtech: ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! HALUCINANT ce a spus


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează