GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Unde fug Abramovich și ceilalți oligarhi ruși » Cumpără proprietăți de zeci de milioane de euro

Roman Abramovich (55 ani), patronul clubului Chelsea, afectat serios de sancțiunile impuse de guvernele țărilor europene, încearcă să fugă în Dubai.
Roman Abramovich (55 ani), patronul clubului Chelsea, afectat serios de sancțiunile impuse de guvernele țărilor europene, încearcă să fugă în Dubai.

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 18:36 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 09:27

Roman Abramovich (55 ani), patronul clubului Chelsea, afectat serios de sancțiunile impuse de guvernele țărilor europene, încearcă să fugă în Dubai. Emiratele Arabe Unite au devenit una dintre locațiile cele mai căutate de oligarhii ruși în această perioadă.

După ce Federația Rusă a pornit războiul în Ucraina pe 24 februarie, majoritatea țărilor din UE și din NATO au luat imediat măsuri împotriva Rusiei și a oligarhilor din această țară.

În mod evident, nici Roman Abramovich nu a fost uitat în toată această ecuație. Dată fiind relația de prietenie dintre el și Vladimir Putin, guvernul din Marea Britanie l-a sancționat puternic pe patronul lui Chelsea: i-a interzis să mai pătrundă în Regat și i-a blocat toate activele, inclusiv cardurile bancare ale clubului.

Roman Abramovich vrea să fugă în Dubai

Abramovich, care este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, încearcă cu disperare să gasească o soluție pentru „a fenta” sancțiunile impuse de occidentali.

Deși locația actuală a miliardarului rus nu este cunoscută public, agenții imobiliari din Dubai au confirmat că, în ultimele săptămâni, Abramovich a fost interesat de case pe care să le cumpere pe insula Palm Jumeirah din Dubai, o insulă artificială, în formă de palmier, care beneficiază de reședințe de lux în valoare de zeci de milioane de euro.

Conform Bloomberg, nu doar actualul patron de la Chelsea este tentat să aleagă Emiratele Arabe Unite, ci și foarte multi dintre ceilalți oligarhi ruși. Agenții imobiliari spun că numărul rușilor care caută vile și apartamente în Dubai crește vertiginos.

Chiar dacă în Europa și în Statele Unite ale Americii au parte de o ostilitate hotărâtă, dată fiind invazia asupra Ucrainei, oligarhii din Rusia nu întâmpină același tratament nefavorabil și în Emirate, ba dimpotrivă. Lipsa sancțiunilor din acest stat îi face pe foarte multi dintre miliardarii ruși să se stabilească aici, cel puțin pentru moment.

Citește și:

Cehul care a pregătit-o pe Zenit, interviu tendențios despre refugiații ucraineni: „E o catastrofă pentru noi, toată lumea se teme”

ITALIA - MACEDONIA DE NORD 0-1. Criză nerezolvată la naționala Italiei și un eșec anunțat » Explicațiile marii surprize de la Palermo

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
mandpv964
mandpv964  •  26 Martie 2022, 09:29
Postat de Baba Novac pe 26 Martie 2022, 00:15

de ce nu stau in rusia acest gunoi, ca de acolo a furat banii?! du-te tata in siberia!

Il asteapta pe Bill Gates...

radugon
radugon  •  26 Martie 2022, 01:51

Dar de ce fug? Încet nu pot să meargă? Sau te pomenești că se duce Striblea să-i aresteze.

110731838029781
Baba Novac  •  26 Martie 2022, 00:15

de ce nu stau in rusia acest gunoi, ca de acolo a furat banii?! du-te tata in siberia!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează