GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT ILIE BALACI

Boloni, scrisoare emoționantă după dispariția lui Balaci: "Am zărit o stea căzătoare. Gonea strălucitoare lăsând în urma ei o coamă blondă. Ilie n-a murit! Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer"

Balaci și Boloni la faza golului din meciul România - Italia 1-0, din preliminariile EURO 1984
Balaci și Boloni la faza golului din meciul România - Italia 1-0, din preliminariile EURO 1984

Articol de GSP - Publicat luni, 22 octombrie 2018 12:24

Ladislau Boloni, antrenorul lui Antwerp, a fost emoționat de moartea lui Ilie Balaci, la 62 de ani, petrecută duminică dimineața la Craiova.

Boloni, fost coleg de cameră cu Ilie Balaci la echipa națională, a aflat de la un prieteni, printr-un mail, de moartea lui Balaci. Boloni a compus o scrisoare emoționantă către fostul mare jucător al Universității Craiova, cel care i-a pasat decsiv la golul din România - Italia 1-0, din 1983.

"E vineri seară şi mă plimb într-un parc din Anvers. Copaci seculari mi-au întins pe cărare un covor auriu.

- Păi, da, trece vremea, dar de ce sunt aşa nostalgic? Suntem de abia în octombrie, şi, oricum, mâine e sâmbătă şi am meci. Asta e ce contează!

Îmi alungam eu gândul un pic amărui legat de timpul care, chiar dacă agale, trece implacabil. Tocmai dădeam să intru în casă, când printre coroanele copacilor am zărit o stea căzătoare ce brăzda tăcută cerul. Gonea strălucitoare lăsând în urma ei o coamă blondă. O găseam frumoasă, dar şi foarte, foarte tristă. Şi de neînţeles.

- De ce trebuie să dispară o stea? O fi vreun semn? Are vreo legătură cu meciul? Prezice ceva bun sau rău?

Mi-am amintit de coada incandescentă a stelei şi înainte de meci. De altfel, am câştigat şi chiar dacă am adormit târziu, am dormit bine. Dimineaţa, computerul mă anunţă că am primit un mesaj. Arunc o privire. Un amic din Târgu Mureş. Sigur mă felicită pentru victorie. Cum a făcut-o deja de atâtea ori. Într-un cuvânt: «Felicitări!». Acum, însă, mesajul a fost ceva mai lung şi cumplit: « A murit Ilie Balaci. Dumnezeu să-l odihnească!»

-Ţi s-a întâmplat ceva?, m-a întrebat soţia. N-am răspuns, doar i-am arătat mesajul.
-Vai, Doamne!, a spus încremenită.

Îmi sună mobilul. Pe ecran, numele unui jurnalist. Apoi, al altuia. Apoi, o televiziune şi încă o televiziune. Cel mai bine aş azvârli telefonul pe fereastră. Nu le răspund, doar stau tăcut în faţa calculatorului. Ştiu ce vor să întrebe şi ce vor să publice. Dar ce le-aş putea spune într-un astfel de moment? Că mă doare? Că a fost mare? Că mi-a fost prieten? Că...? Tac.

Tastez încet la computer răspunsul la mesajul primit de la Târgu Mureş:

Ilie n-a murit! Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer", a scris Ladislau Boloni pentru Ilie Balaci, potrivit Hotnews.

  • Familia a decis ca trupul lui Ilie Balaci să fie depus luni dimineață la Biserica ”Sf. Ilie” din Craiova, locul în care a avut loc atât cununia religioasă a legendei fotbalului românesc cât și botezul celor două fiice, Lorena și Liana.
  • Înmormântarea va avea loc marți după-amiază, ora 12:00, la cimitirul Ungureni.

VEZI ȘI:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1431920870158349
Stefan Radu  •  22 Octombrie 2018, 18:57

parca nu ma mai satur sa citesc aceste cuvinte spuse de un asemenea om spuse din adâncul sufletului tot respectul.drum lin ilie balaci

1265847173569060
Andrei Steiu  •  22 Octombrie 2018, 15:25

Au fost cele mai frumoase cuvinte rostite in aceste clipe triste ! Multumim !!!

gintonic
gintonic  •  22 Octombrie 2018, 15:01

Ai dreptate, Loti !... Stima !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează