INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Arda Turan, lansat de Hagi la Galatasaray, a fost prezentat ieri pe Camp Nou: "Joc 6 luni doar în grădină"

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2015 00:00

Pentru că au interdicție la transferuri, catalanii nu-l pot înregistra acum pe fantezistul mijlocaș turc, cumpărat de la Atletico pentru 34 de milioane, plus alte 7 ca bonusuri de performanță

Pe 22 ianuarie 2005, cu 8 zile înainte să împlinească 18 ani, Arda Turan debuta la Galatasaray într-un meci din Cupa Turciei. Lansat spre marea performanță de Gică Hagi.

Pe 10 iulie 2015, zece ani și jumătate mai tîrziu, marele talent turc a fost prezentat la Barcelona, după patru sezoane la Atletico. "Iată noua mea casă!", a exclamat Arda cînd a intrat în templul Camp Nou. "Prietenii din copilărie pot confirma că de mic am visat să ajung aici", mărturisește mijlocașul în vîrstă de 28 de ani, care are contract cu Barca pînă în 2020.

O singură problemă. Turan nu va putea evolua 6 luni. "Va fi împrumutat la Galata?", s-au întrebat jurnaliștii de la Istanbul. "Mă cam enervează gîndul că voi sta atît de mult departe de gazon, dar nu plec nicăieri. Joc 6 luni doar în grădina casei mele", a replicat el. "Și voi profita ca să mă adaptez la oraș și echipă".

24.000 de tricouriale Barcelonei cu numele lui Arda pe spate s-au vîndut în numai două zile (62% s-au făcut online)

"Cristiano Ronaldo este special, dar nu se poate apropia de Messi. Leo e cel mai bun din istorie"
Arda Turan, mijlocaș Barcelona

"Nu vreau să-l înlocuiesc pe Xavi. Nimeni nu poate. Xavi e un idol. Voi cuceri fanii cu jocul meu"
Arda Turan, mijlocaș Barcelona

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close