INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona - Alaves 5-1. Lionel Messi, o nouă performanță istorică în tricoul Barcelonei » Argentinianul a egalat recordul lui Xavi

Lionel Messi (33 de ani) +8   FOTO
Lionel Messi (33 de ani)

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 09:39 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 10:08

Barcelona a învins Deportivo Alaves, scor 5-1, în runda #23 din La Liga, iar Lionel Messi (33 de ani) l-a egalat pe fostul său coechipier, Xavi (41 de ani), într-un clasament al partidelor disputate în La Liga în tricoul „blaugrana”.

Din 1999 nu mai începuse Barça atât de lansat un an, cu șapte victorii! Ultima, 5-1 cu Alavés, a purtat iar amprenta lui Messi. Căpitanul a reușit "dublă" de colecție, cu șuturi din afara careului. Câte o rachetă pe repriză, cu stângu-i nemaipomenit, dincolo de un gol polemic, anulat cu VAR.

Lionel Messi, zece goluri în 2021

Leo are un procentaj fantastic de la distanță, cu 84 de goluri din cele 459 în campionat. 83 le-a marcat cu stângul și doar unu cu dreptul, în 2015 cu Villarreal. În ultimul deceniu, a lovit de 66 de ori ținta ca un lunetist de superclasă, mai mult decât 31 dintre cele 33 de echipe care au jucat în LaLiga în această perioadă! Numai Real Madrid (112) și Atlético (76) îl depășesc pe argentinian. Fără bijuterille sale, Barcelona ar fi pe locul 4, la egalitate cu Betis, Sociedad și Valencia (56). A ajuns la 10 goluri în 2021, 6 în LaLiga, 3 în Cupă, unu în Supercupă. Urmează și Liga, cu PSG? 

Lionel Messi, omul meciului și un nou record pentru Barcelona

Lionel Messi a fost omul partidei cu Deportivo Alaves. Înainte de pauză, superstarul argentinian a majorat avantajul echipei sale la 2-0, după o acțiune individuală finalizată cu un șut superb din afara careului, iar balonul a lovit bara înainte de a intra în poarta apărată de Fernando Pacheco. Lionel Messi a mai marcat un gol în prima repriză, dar reușita a fost anulată după consultarea VAR.

Luis Rioja a redus din diferență pe tabelă în minutul 57, după o eroare uriașă în defensiva catalanilor. În minutul 74, Trincao a rezolvat victoria Barcelonei, după ce a înscris din „pasa filtrantă” lui Lionel Messi. Același Messi și-a trecut în cont a patra „dublă” din această stagiune, după o nouă execuție excelentă din afara careului.

FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages
+4 FOTO

505 aparițiiau Lionel Messi și Xavi în tricoul Barcelonei în La Liga, cele mai multe din istoria clubului

Lionel Messi are în total 759 de meciuri disputate pentru formația de pe Camp Nou și se află la 8 partide distanță de a egala recordul lui Xavi de prezențe în tricoul „blaugrana” în toate competițiile.

Barcelona - Alaves 5-1. Lionel Messi, o nouă performanță istorică în tricoul Barcelonei » Argentinianul a egalat recordul lui Xavi
Lionel Messi și Xavi au câștigat împreună 23 de trofee pentru FC Barcelona FOTO Gettyimages

Mi-a plăcut atitudinea echipei. În prima repriză, nu am fost așa buni, dar după ce au marcat golul de 2-1 am intrat în joc. Mă bucur că am reușit să lăsăm unii jucători să se odihnească (n.r. pentru meciul cu PSG din Liga Campionilor), iar Trincao s-a descurcat foarte bine. Messi e foarte important, are o perioadă fantastică. Știm că este decisiv, foarte motivat, fericit și eficient. Totul e mai simplu cu el în teren, dar avem nevoie și de ceilalți în vârf de formă cu PSG

Ronald Koeman, antrenor Barcelona

13 sezoanea rând în LaLiga cu minimum 15 goluri are Leo Messi. Este al doilea marcator la zi în campionat, după Luis Suárez (16)

VIDEO. Rezumatul partidei dintre FC Barcelona și Deportivo Alaves, scor 5-1

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Influencerul” Zinedine Zidane » Câți bani face antrenorul lui Real Madrid din Instagram

Adrian Ursea, învins la limită de PSG în Ligue 1 » Nice, fără victorie de 12 ani pe Parc des Princes

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează