INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Acum s-a aflat: Barcelona a primit o amendă usturătoare de la Fisc!

Joan Laporta, președintele FC Barcelona // foto: Guliver/gettyimages
Joan Laporta, președintele FC Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 15:21 / Actualizat joi, 11 mai 2023 15:39

Presa din Spania a dezvăluit astăzi că FC Barcelona a fost amendată cu 15,7 milioane de euro de către Fisc pentru mai multe nereguli descoperite în finanțele clubului. Amenda a fost deja achitată, dar clubul se așteaptă și la alte penalități.

Barcelona a primit o nouă lovitură la începutul acestui an, într-un moment delicat pentru club. Conducerea blaugrana a fost nevoită să achite o amendă de 15,7 milioane de euro către Fisc, care a descoperit mai multe abateri la club.

Investigația anchetatorilor începuse în 2019 și a scos la iveală mai multe nereguli, precum faptul că Barcelona le-a oferit jucătorilor și altor angajați automobile de lux pe care nu le-a declarat la Fisc, și că a plătit zboruri charter pentru fotbaliști. Din nou, fără ca acestea să fie declarate.

Emil Grădinescu și Bogdan Cosmescu, puși la punct de o vedetă pentru comentariul de la Real Madrid - Manchester City: „La meciuri se uită și minori. Opriți microfoanele când vorbiți despre așa ceva!”
REACȚIE
Emil Grădinescu și Bogdan Cosmescu, puși la punct de o vedetă pentru comentariul de la Real Madrid - Manchester City: „La meciuri se uită și minori. Opriți microfoanele când vorbiți despre așa ceva!”

Barcelona a pus deoparte 58 de milioane de euro de teama amenzilor

Clubul ar fi oferit 49 de automobile către angajați, conform cotidianului El Confidencial.

Barcelona a fost penalizată și pentru faptul că nu a declarat indemnizațiile plătite la rezilierea contractelor unor fotbaliști, precum Arda Turan, Alex Song și Edgar, dar și a unor foști oficiali.

Barcelona a plătit deja amenda, dar se așteaptă să primească și alte penalități. Clubul este investigat și pentru neplata dărilor ca urmare a concedierii mai multor angajați în perioada 2015-2018. Pentru a fi acoperită, conducerea clubului a pus deoparte o sumă colosală, de 58 de milioane de euro, cu care să achite eventuale noi sancțiuni.

Amenda Barcelonei a fost dezvăluită într-o perioadă în care clubul catalan este investigat de parchet și de UEFA în „cazul Negreira”, în care este acuzat că a plătit firma fostului vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor cu peste 7 milioane de euro.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Scandalul blaturilor » Unui jucător i s-au promis 100.000 de dolari pentru a fi eliminat: „Am făcut toate faulturile posibile, am înjurat arbitrul”

Răspunsul la întrebarea de pe buzele tuturor: de ce nu a avut Inter sponsor pe tricouri la 2-0 cu AC Milan?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vasile_00
vasile_00  •  12 Mai 2023, 10:46

La momentul în care ai scris articolul preluat din "presa din SPANIA", clubul venise cu un comunicat oficial prin care dezminte cam tot de acolo, inclusiv amenda pe care nu au plătit-o ci s-a anulat!!! https://www.fcbarcelona.es/es/club/noticias/3340017/comunicado-del-fc-barcelona ziar Quality!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close