INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Candidează la FIFA sau se retrage din fotbal! Michel Platini nu mai vrea să continue ca președinte UEFA

Pînă în septembrie 2015, Platini convinsese lumea fotbalului să-l voteze. Inclusiv FRF îi promisese susținerea // Foto: Reuters
Pînă în septembrie 2015, Platini convinsese lumea fotbalului să-l voteze. Inclusiv FRF îi promisese susținerea // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 14 octombrie 2015 00:00

Momentan, francezul în vîrstă de 60 de ani este suspendat 90 de zile pentru că nu a dovedit că acele 1,83 milioane de euro primite în 2011 de la Blatter nu sînt bani negri.

Pe 25 septembrie, dimineața, Michel Platini încă era vesel și optimist. Visa frumos. Era marele favorit la alegerile FIFA din 26 februarie 2016. După nouă ani ca președinte UEFA, voia să cedeze fotoliul de la Nyon pentru a deveni liderul forului mondial.

Dar, pe 25 septembrie, la prînz, imediat după ședința Comitetului Executiv FIFA, procurorii elvețieni au percheziționat sediul de la Zurich, anunțînd că Sepp Blatter e urmărit penal, iar "Platini a fost audiat cu un statut între martor și acuzat".

Ulterior, amîndoi au fost suspendați 90 de zile de Comisia de Etică (interdicție totală ce ar putea fi prelungită cu o lună și jumătate) pentru că n-au cum să demonstreze că plata făcută în 2011 este legală.

"Nu există nici un contract, doar un acord verbal", a confirmat și oficialul elvețian. Cel care i-ar fi dat triplului Balon de Aur 1,83 milioane de euro pentru un job de consilier FIFA între 1998 și 2002.

Platini a depus apel împotriva suspendării, însă riscă să nu mai poată candida la șefia FIFA. Și, în cazul în care dosarul lui va fi respins sau el nu va cîștiga alegerile, francezul se va retrage definitiv din fotbal, afirmă apropiații săi. Nu va mai rămîne nici la UEFA!

Nu va fi la tragerea la sorți

Pe 12 decembrie, la Palatul Congreselor din Paris, Michel Platini ar fi trebuit să participe la ceremonia tragerii la sorți a grupelor Euro 2016. Dar Comisia de Etică i-a interzis orice apropiere de fotbal pînă pe 6 ianuarie.

Platini nu va fi prezent nici mîine la Nyon pentru reuniunea extraordinară a Comitetului Executiv UEFA și pentru întîlnirea cu șefii celor 54 de federații afiliate la forul continental.

Cum vicepreședintele Villar n-a preluat încă frîiele UEFA, ca interimar, așteptîndu-se decizia la apelul lui Platini, ședințele vor fi conduse de secretarul general Infantino.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează