INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Exemplu altfel » Cum se înțeleg fotbalistul rus și cel ucrainean din lotul Atalantei

Suporterii Atalantei și-au arătat sprijinul pentru Ucraina // Foto: Imago
Suporterii Atalantei și-au arătat sprijinul pentru Ucraina // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2022 13:14 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 14:45

Ucraineanul Ruslan Malinovsky (28 de ani) și rusul Aleksei Miranciuk (26 de ani) au oferit cel mai bun exemplu din fotbal despre cum pot trăi împreună, fără ură, la Bergamo. „S-au îmbrățișat”, mărturisește colegul Pessina.

Nu este unicul exemplu, însă probabil este cel mai bun oferit de fotbal în vremuri de război. Doi coechipieri ai unei importante echipe din Serie A reușesc să trăiască împreună fără să se urască. Ba chiar sunt de aceeași parte a baricadei și detestă că nu e pace între țările lor. 

Rusul Alexei Miranciuk și ucraineanul Ruslan Malinovsky nu s-au intersectat deloc în joc la ultimul meci al Atalantei, 4-0 cu Sampdoria, dar nu pentru că s-ar dușmăni.

Exemplu altfel » Cum se înțeleg fotbalistul rus și cel ucrainean din lotul Atalantei
Malinovski (în stânga) și Miranciuk (în dreapta)

Rusul, gol și assist

Malinovsky trebuia să fie titular, dar s-a accidentat la încălzire, în timp ce Miranciuk n-a fost în formula de start, ca de obicei, Gasperini apelând la rus pentru ultimele 32 de minute. 

A avut vreme, totuși, să dea o pasă de gol pentru Kopemeiners și să marcheze pentru nerazzurri. Nu s-a putut bucura și colegii l-au înțeles pe cel care trebuia să plece în mercato din ianuarie, însă Gasperini a insistat să rămână. Era abia al doilea său gol la Atalanta.

Director Atalanta: „Malinovski și Miranciuk au o relație onestă”

Directorul executiv Umberto Marino vorbește despre cei doi: „Malinovsky și Miranciuk au o relație onestă și de prietenie. reprezintă popoare asemănătoare, sunt ca o oglindă a realității. Și amiciția lor e un exemplu de cum ar trebui să stea lucrurile în lume. Dar acum e un moment special pentru amândoi și trebuie să respectăm starea lor în conexiune cu războiul care ne afectează pe toți.”

„Fotbalul ne unește”

Și Matteo Pessina confirmă leagătura deosebită: „S-au îmbrățișat la antrenament și toată echipa îi susține. «Mali» este mai introvertit și are un caracter puternic Iar «Mira» e un tip simplu, poate cel mai bun pe care-l cunosc, timid și cu pasiiuni similare alor mele. Fotbalul unește ceea ce nebunia umană încearcă sîă distrugă. Atalanta este ca o mare familie”.

Malinovski vorbește deschis despre relația cu Miranciuk: „Și el este contra războiului, dar nici măcar nu am vorbit despre acest subiect, pentru că știu că nici lui nu-i place. Dacă ar trebui să joc împotriva unei adversar din Rusia n-aș face-o, mai ales în deplasare, de exemplu cu Spartak Mosocva. Acasă ar fi altceva. Oricum la sporturile de echipă e diferit.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Acuzat de Zelenski de complot, patronul lui Șahtior, numit „Președintele războiului”, susține acum Ucraina » Motivul din spatele deciziei

Miliardar abordat să o cumpere pe Chelsea: „Am primit oferta. Aș putea face asta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează