INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MALTA

EXCLUSIV Un avocat explică ce se poate întâmpla în cazul Devis Mangia: „E tardiv”

Devis Mangia // FOTO: Imago
Devis Mangia // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 16:53 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 17:48

Contactat de Gazeta Sporturilor, avocatul Vlad Fesan explică ce ar riscă Davis Mangia după dezvăluirile făcute de la GSP LIVE de mama lui Răzvan Popa.

Avocatul specializat pe cazuri de abuzuri de minori spune că Devis Mangia nu mai poate fi pedepsit penal. 

Hotelul din Novara și cum a ajuns Mangia victimă
EDITORIAL
Hotelul din Novara și cum a ajuns Mangia victimă

Ce riscă Devis Mangia după acuzele de hărțuire sexuală

„Din punct de vedere penal nu se mai poate întâmpla nimic. Nu s-a făcut plângere în 3 luni de la momentul când s-a întâmplat agresiunea sexuală. 

La acest gen de agresiune sexuală cercetarea penală se pornește doar la plângerea prealabilă a victimei. Dacă nu o faci în 3 luni se consideră că nu vrei să o mai faci. E tardiv.

Dacă agresiunea sexuală s-ar fi petrecut în public, atunci era ultraj contra bunelor moravuri și se mai putea face ceva. Sau dacă era într-un loc accesibil publicului. Sau dacă de față ar mai fi fost cel puțin două persoane.

Jucătorul ar putea să dea clubul în judecată în civil, dar și acolo există un termen de 3 ani”, a spus avocatul Vlad Fesan.

Acuze la GSP LIVE: „Devis Mangia îi făcea avansuri și s-a masturbat în fața lui” 

În această dimineață, mama fotbalistului Răzvan Popa a dezvăluit în direct la GSP LIVE că fiul ei a fost hărțuit sexual de Devis Mangia în perioada în care actualul selecționer al Maltei a antrenat în Liga 1, la Universitatea Craiova.

Cum a început totul? Conform Alexandrei Popa, Mangia l-a chemat pe Răzvan Popa la mai multe întâlniri private, sub pretextul unor discuții despre fotbal. Se întâmpla în 2017-2018.  

L-a întrebat mai întâi despre activitatea lui sexuală, apoi a început să-i facă avansuri directe. Asta în timp ce se masturba în fața copilului meu", a povestit mama lui Răzvan Popa. 

Părinții jucătorului au aflat abia în martie 2019 despre acele episoade, după multe momente de furie neînțeleasă a lui Răzvan, care a ținut ascunsă agresiunea. 

În acel moment, mama fotbalistului i-a spus lui Mihai Rotaru despre apucăturile lui Mangia. 

„La o altă discuție, îmi aduc aminte că a zis «Țin foarte mult la Răzvan, dar sunt om de afaceri». A spus că interesul lui e să-i meargă afacerea, clubul, și că nu poate face nimic pentru că ar însemna destabilizarea clubului. Ulterior l-au demis pe Mangia. Dar am avut senzația că l-au făcut scăpat", spune mama lui Răzvan Popa.

VIDEO Mama lui Răzvan Popa îl acuză pe Mihai Rotaru: „Ne-a spus că nu poate face nimic pentru că nu poate destabiliza clubul”

Citește și:

Apropiații Universității Craiova povestesc noi detalii despre Devis Mangia: „A avut invitații și pentru alți jucători” + Cum a plecat italianul din oraș

Universitatea Craiova răspunde după acuzațiile la adresa lui Devis Mangia: „Aspectele sesizate nu s-au confirmat, a fost, mai degrabă, o situație diferită”

Playtech: Cântăreaţa de MUZICĂ POPULARĂ care arată BOMBĂ! S-a pozat aşa şi a înnebunit internetul. FOTO de neratat


Comentarii (6)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  04 Octombrie 2022, 15:28
Postat de corectorul pe 04 Octombrie 2022, 11:48

Dezinformezi grav! In toate statele exista termene de prescriptie a infractiunilor. Gérard Depardieu nu a fost acuzat de hartuire sexuala, ci de viol, infractiune net mai grava (infractiunea de viol are termen de prescriptie de f. muuulti ani si in Romania, iar pedeapsa pt violul unui minor este imprescriptibila), iar fapta de care era acuzat francezul se savarsise in acelasi an in care a si fost acuzat (2018).

Te contrazic cu Depardieu, iti arat ça s-au facut plangeri de acum 10 sau 12 Ani nu mai stiu daca sunt de viol sau hartuire sexuala , dar Era o tanti Care zicea ça a fost hartuita sexual si chiar am zis dupa zeci de Ani se trezi si doamna sa faca plangere , nu stiu daca pot sa pun aici sa vezi ça de hartuire este vorba dupa Ani si Ani de zile

corectorul
corectorul  •  04 Octombrie 2022, 11:48
Postat de FCUCraiova pe 03 Octombrie 2022, 19:12

Eu nu inteleg cum in alte tari se fac plangeri de hartuire sexuala dupa 15 Ani si la noi nu se mai poate, si pot veni cu zeci de cazuri de hartuire sexuala Care se face dupa zeci de Ani si unii sunt chiar judecati , puteti vedea cazul Gérard Depardieu in franta in America nici nu mai vorbesc caté cazuri sunt

Dezinformezi grav! In toate statele exista termene de prescriptie a infractiunilor. Gérard Depardieu nu a fost acuzat de hartuire sexuala, ci de viol, infractiune net mai grava (infractiunea de viol are termen de prescriptie de f. muuulti ani si in Romania, iar pedeapsa pt violul unui minor este imprescriptibila), iar fapta de care era acuzat francezul se savarsise in acelasi an in care a si fost acuzat (2018).

corectorul
corectorul  •  04 Octombrie 2022, 11:41
Postat de 007claudiu pe 03 Octombrie 2022, 18:47

Am inteles ca din punct de vedere penal, o plangere nu ar avea o finalitate, dar, totusi ar avea loc o cercetare a faptei chiar daca una mai superficiala. S-ar constata ca a avut loc dar exista o cauza ce inlatura raspunderea penala, respectiv lipsa plangerii in cele 3 luni de la comiterea faptei. Apoi,o clasare a cazului la procuror pe motivul neintroducerii plangerii in termenul legal, ar putea fi folosita in instanta civila, pentru daune.

Ai inteles gresit. O plangere se analizeaza din doua prisme, a exceptiilor (se verifica daca se respecta conditiile legale de introducere a plangerii), respectiv a fondului (se cerceteaza temeinicia celor sesizate). Ordinea solutionarii fixeaza ca exceptiile sa fie primele care sunt analizate si solutionate de catre un organ judiciar, iar daca ele sunt admise, plangerea se respinge sau se claseaza din motive formale de procedura, fara sa se mai analizeze fondul/fara sa se cerceteze temeinicia faptelor. In cazul asta concret, se analizeaza cu precadere admisibilitatea plangerii, adica daca a fost introdusa strict de catre persoana indreptatita (adica exclusiv de catre victima hartuirii sexuale), iar daca nu e introdusa de catre victima se claseaza ca inadmisibila, fara se se mai cercetze fondul plangerii. Daca se constata ca plangerea a fost formulata de catre victima, se verifica respectarea termenului legal de introducere, iar daca nu s-a respectat termenul, se claseaza ca prescrisa, fara sa se mai cerceteze fondul. Asta este procedura legala.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează