INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Diego SimeOne e campion cu Atletico, însă vrea să răpună şi celălalt colos: "Avem titlul, vrem Liga!"

Simeone, venit la Atleti în decembrie 2011, a cîştigat deja 4 trofee
Simeone, venit la Atleti în decembrie 2011, a cîştigat deja 4 trofee

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 22:23

"24 mai, cînd vom juca finala Champions, poate fi o altă zi istorică", anunţă antrenorul argentinian, creatorul echipei care nu cedează niciodată.

Din 2004, de la Valencia, nici o altă echipă în afara forţei bicefale Barca - Real nu mai cucerise titlul în Primera. A reuşit Atletico, a 10-a sa victorie în Primera, în ultima etapă a celui mai dramatic campionat spaniol, după 1-1 cu Barcelona pe "Camp Nou".

"17 mai 2014 a fost o zi istorică pentru club. 24 mai poate fi o altă zi istorică", afirmă Diego Simeone, antrenorul revelaţiei Atleti şi cel mai la modă tehnician al momentului. Argentinianul, 44 de ani, nu se mai opreşte, vrea să domine şi Europa. Dacă l-a învins pe Mourinho în semifinalele Champions League, de ce nu l-ar domina tactic şi pe Ancelotti sîmbătă, la Lisabona?

"Acum sîntem fericiţi, am cîştigat o finală, sărbătorim acest succes cu fanii la Neptuno, dar începe săptămîna celeilalte mari finale", avertizează "el Cholo". Iar jucătorii săi îi răspund exact cum se aştepta. "Avem titlul, acum nu ne gîndim decît la Ligă", spune fundaşul dreapta Juanfran. "Mai vrem un trofeul, să fie «dublă» în 2014".

În stradă, în piaţa Neptuno, suporterii "plăpumarilor" scandau aseară: "Sîmbăta viitoare ne vom întoarce aici. Sărbătoarea va continua".

Şanse minime, Diego Costa!
Accidentat în minutul 15 sîmbătă, Diego Costa nu va putea fi recuperat, probabil, pînă la finala Ligii de sîmbătă. A suferit o nouă leziune la ischiotibialii coapsei drepte, o recidivă după ruptura ce-l împiedicase să joace cu Malaga, pe 11 mai, şi ar trebui să stea minimum 5-6 zile. Chiar preşedintele lui Atleti, Cerezo, a sugerat un forfait al golgeterului său: "E trist, Diego e foarte important pentru noi".

Martino şi-a dat demisia
Sîmbătă a fost ultimul meci al lui Gerardo Martino la Barca. "Le cer scuze fanilor, îmi pare rău că nu le-am putut oferi trofee. Eu nu mai rămîn", a declarat antrenorul argentinian, care mai avea un an de contract. "Vom reface acest club din temelii. Pregătim un proiect nou", a anunţat preşedintele blaugrana, Bartomeu. Doar 7 jucători vor rămîne cu noul tehnician, Luis Enrique.

"În spatele acestui succes e multă muncă. Niciodată nu s-a negociat acest lucru la Atletico" (Diego Simeone, antrenor Atletico)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
supersolo
supersolo  •  19 Mai 2014, 14:17

Mai usor cu finala de UCL....mai trebuie sa fie si Realul de acord...:))) Hala Madrid !!! Real nu e F.C. Barcelona ....E o nuca tare chiar si ptr Atletico....daca castiga UCL ...locul 3 din campionat nu mai conteaza ptr Real....

luciano86
luciano86  •  19 Mai 2014, 11:17

sper sa castige si Champions League... multa bafta Athletico!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează