INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

DORTMUND - BAYERN 0-1. Nemții îl contrazic pe Cristi Balaj: „Boateng a fost în limita toleranței”

Dortmund a cerut lovitură de la 11 metri în minutul 59 al duelului cu Bayern, la un henț comis de Boateng +11   FOTO
Dortmund a cerut lovitură de la 11 metri în minutul 59 al duelului cu Bayern, la un henț comis de Boateng

Articol de - Publicat miercuri, 27 mai 2020 10:07

BUNDESLIGA. Expertul tabloidului Bild, fostul arbitru FIFA, Thorsten Kinhofer, explică de ce nu s-a dat penalty la hențul lui Jerome Boateng (Bayern Munchen) în derby-ul cu Borussia Dortmund, câștigat de bavarezi, scor 1-0.

La București, penalty-ul neacordat Borussiei Dortmund, marți, în derby-ul cu Bayern (0-1), a fost clar. Și pentru fostul său jucător, Marcel Răducanu, intrat în direct la TV Telekom Sport, și pentru expertul postului, fostul arbitru FIFA, Cristi Balaj: „Jerome Boateng oprește deplasarea balonului cu cotul, își mărește suprafața corpului din dorința de a opri sau de a devia mingea. Trebuia să dea lovitură de pedeapsă. Rămâne în discuție măsura disciplinară, nu era o situație iminentă, portarul era pe linia porții, așa că trebuia cartonaș galben".

+7 FOTO

DORTMUND - BAYERN 0-1. Cristi Balaj, contrazis: „A fost în limita toleranței”

Nemții îl contrazic însă pe Balaj. Expertul tabloidului Bild, tot un fost arbitru FIFA, Thorsten Kinhofer, arată că fundașul lui Bayern „s-a întors și mâna nu era atât de departe de corp încât să se impună acordarea unei lovituri de pedeapsă. A fost în limita toleranței". „Centralul" Tobias Stieler nici măcar n-a apelat la VAR, iar aici e „vina" șefilor săi.

Sezonul trecut, primul cu VAR în Bundesliga, arbitrii au ieșit adesea șifonați. Pentru a nu li se mai știrbi autoritatea, Federația a decis că ei trebuie să aibă ultimul cuvânt pe teren. Iar dacă, în anumite situații, consideră că au fost foarte bine plasați și sunt siguri pe ce au văzut, atunci pot ignora VAR-ul. Stieler a procedat astfel și la penalty-ul neacordat Borussiei, și la unul reclamat de Bayern, în ultimele secunde ale partidei, la o intervenție asupra lui Lewandowski.

Citește mai multe știri din Bundeslia:

Înfrângerea i-a fost fatală: Lucien Favre, OUT de la Borussia! Marele favorit să-i ia locul

Leverkusen, umilită după 12 meciuri fără înfrângere! Spectacol total în Frankfurt - Freiburg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
883135188391540
Popa Corneliu  •  27 Mai 2020, 14:11

Dl Balaj uită ca nu joacă CFR Cluj sau Dinamo cu Steaua și să interpreteze la fluier o arie binecunoscută dumnealui: Săru'mâna, Coane Dâncu, îl... „fac imediat pe oier!”

gido
gido  •  27 Mai 2020, 12:23

si-a dat cu parerea un fost arbitru german, dar care astazi e angajat la bild, ziarul de scandal cel mai renumit din germania...ce facem , gsp ? preluam toate stirile cancan-iste din europa ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează