INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Echipa marilor absenți de la Mondial » Salah, Ibrahimovic și Haaland, colegi în atac

Mohamed Salah/ foto: Imago
Mohamed Salah/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 19:41 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 21:39

Mohamed Salah (29 de ani), căpitanul Egiptului, a ratat calificarea la Mondialul din Qatar, după ce naționala țării sale a fost eliminată de Senegalul lui Sadio Mane (1-1, 1-3 după penalty-uri).

Superstarul lui Liverpool se alătură astfel unei liste pline de vedete care nu s-au calificat cu naționalele țărilor lor la Campionatul Mondial din 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie), precum Haaland, Ibrahimovic sau Aubameyang.

Dembele le-a spus colegilor unde vrea să joace » Cum au reacționat șefii Barcelonei
BARCELONA
Dembele le-a spus colegilor unde vrea să joace » Cum au reacționat șefii Barcelonei

Superstarurile necalificate la Mondial

Gianluigi Donnaruma (22 de ani) și Jan Oblak (29 de ani) sunt cei mai importanți portari care vor lipsi de la Mondialul din Qatar. Italianul a fost eliminat de Macedonia de Nord, 0-1, în ceea ce a reprezentat marele șoc al barajului de calificare la Turneul Final, în timp ce portarul lui Atletico Madrid a terminat doar pe locul 4 cu naționala Sloveniei în grupa din preliminariile de calificare. 

Cei mai importanți fundași care au rămas acasă sunt italienii Chiellini și Bonucci, campioni europeni în 2021. David Alaba, superstarul lui Real Madrid, a fost eliminat cu naționala Austriei din barajul de calificare de Țara Galilor, scor 1-2. Milan Skriniar, vedeta lui Inter, este un alt mare absent de la Mondial, după ce a terminat cu Slovacia pe 3 în grupa din preliminarii.

Jorginho, Nicolo Barella și Veratti, superstarurile italiene, se regăsesc pe lista mijlocașilor ce vor vedea Mondialul la TV. Franck Kessie, mijlocașul lui AC Milan, este un al nume important care nu va juca la Turneul Final din Qatar, după ce Coasta de Fildeș a fost eliminată de Egipt în primul play-off de calificare pentru echipele din Africa. James Rodriguez, golgeterul Mondialului din 2014, va absenta din Qatar, după ce Columbia a terminat pe 6 în preliminariile din America de Sud.

6 goluria marcat James Rodriguez la Mondialul din 2014, desfășurat în Brazilia

Ibrahimovic, Haaland și Aubameyang, superatacanții absenți de la CM

Zlatan Ibrahimovic a ratat calificarea la primul Mondial din cariera sa, după ce Suedia a pierdut cu Polonia, 0-2, în barajul de calificare pentru CM din Qatar. Un alt superstar care va vedea turneul final la TV este Erling Haaland, după ce Norvegia a terminat pe locul 3 în grupa din preliminarii, sub Țările de Jos și Turcia.

Alți absenți de marcă sunt africanii Aubameyang, atacantul Barcelonei, și Riyad Mahrez, extrema dreaptă de la Manchester City. Superstarul catalanilor a fost eliminat cu Gabonul din barajul de calificare, de Burkina Faso, în timp ce Mahrez și naționala Algeriei au fost eliminați de Camerun, în play-off-ul din Africa.

Echipa ideală a absenților de la Mondial, 4-2-2-2: Donnaruma/Oblak - Skriniar, Bonucci, Chiellini, Alaba - Jorginho/ Kessie, Veratti/ Barella - Salah, Aubameyang/Mahrez - Haaland, Ibrahimovic

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Salah a rămas fără selecționer, după două înfrângeri dureroase în 51 de zile: „Visul nu a devenit realitate”

Obișnuită cu fazele eliminatorii la Mondial, Columbia a ratat calificarea la ediția din acest an: „O rușine!” » Peru merge la baraj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
radu876
radu876  •  30 Martie 2022, 22:13

când spuneți că zlatan a ratat calificarea la primul lui mondial vreți să spuneți de fapt 'primul de dupå 2006', n-așea?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează