INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

El este noul Giorgio Chiellini. A lucrat în construcții și acum trei ani juca la amatori, în liga a patra italiană!

Federico Gatti, în duel cu Victor Osimhen // Foto: Imago
Federico Gatti, în duel cu Victor Osimhen // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 13:28 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 13:57

Federico Gatti (25 de ani) a contribuit decisiv la victoriile lui Juventus în ultimele două etape marcând câte un gol. E primul fundaș al bianconerilor cu reușite în runde succesive de la Chiellini în 2010! Internaționalul italian s-a specializat în a puncta în partide și momente importante.

Juventus a câștigat cu emoții ultimele două partide din Serie A, 2-1 cu Monza și 1-0 cu Napoli. Jucătorul decisiv al bianconerilor în ambele confruntări de campionat a fost Federico Gatti. Fundașul de 25 de ani a ajuns la trei goluri marcate în acest sezon și îi calcă apăsat pe urme lui Giorgio Chiellini. 

Uriașul apărător central care și-a anunțat recent retragerea. Gatti a punctat și în Derby della Mole, la 2-0 cu Torino, și n-a fost titular doar în meciul cu Lecce în acest campionat. Se anunță un jucător de perspectivă și pentru squadra azzurra.

Gatti: „Îl admir pe Chiellini pentru mentalitatea sa"

Transferat cu 5,4 milioane de euro în urmă cu aproape un an de la Frosinone, unde l-a avut coleg pe Daniel Boloca, Federico s-a impus ca titular de drept în acest sezon la echipa lui Massimiliano Allegri. Dar și la prima stagiune pentru piemontezi a dat goluri importante: Gatti a înscris la turul cu Sporting (1-0) în „sferturile" Europa League și în prima manșă a semifinalelor aceleiași competiții, împotriva celor de la FC Sevilla (1-1), ambele în 2023. 

Portarul ce a stat 26 de zile în comă indusă nu renunță: „Vreau să-mi reiau rutina și să mă simt din nou fotbalist”
SPANIA
Portarul ce a stat 26 de zile în comă indusă nu renunță: „Vreau să-mi reiau rutina și să mă simt din nou fotbalist”

„Idolii mei au fost Lampard, Gerrard și Nainggolan. De asemenea, ca apărător, îI admir pe Chiellini pentru mentalitatea sa... Niciodată nu renunță", a mărturisit Federico.

De la Verbania la Juventus în patru ani și jumătate!

Ascensiunea lui Gatti spre elita fotbalului italian a fost una excepțională. Dacă Chielini a pornit în 2000-2001 de la Livorno, în Serie C1, Federico a pornit mai de jos. De la amatori, în Serie D, unde a evoluat la Verbania în 2020. În vara acelui an, a făcut pasul către Pro Patria în a treia divizie, pentru ca în stagiunea 2021-2022 să-și facă debutul în Serie B, la Frosinone, care l-a cumpărat cu doar 150.000 de euro! 

În numai șapte luni, Federico Gatti a înregistrat un progres extraordinar, astfel că a fost vândut la Juventus pentru 5,4 milioane de euro. „Bătrâna Doamnă" nu l-a adus imediat, ci l-a mai lăsat să crească un sezon, împrumutându-l cinci luni la Frosinone. Pentru care, în 36 de apariții a reușit 5 goluri și două assisturi.

Făcea ferestre, repara acoperișuri și aranja cărămizi

La 17 ani, în paralel cu meciurile pentru Pavarolo (Promozione, liga a șasea), Gatti lucra și pe șantier. Făcea ferestre, repara acoperișuri și făcea layout-ul pentru cărămizi: „Mi-a fost foarte greu, dar m-a format mult ca om. Referința mea în sport este Djokovic. Îl admir enorm, pentru că nu se oprește din a câștiga"

Federico este al nouălea fundaș din Serie A la procentajul tacklingurilor reușite (75%) și face parte, alături de Bremer și Danilo, din a doua cea mai ermetică apărare din acest campionat (doar 9 goluri primite de Juventus).

Până în 2020 jucam ca mijlocaș, apoi a venit transferul la Pro Patria și, din cauza absențelor numeroase din defensivă, am trecut fundaș - 
Federico Gatti, apărător Juventus

Citește și alte știri de fotbal internațional:

O regulă uitată a provocat anularea unui gol, spre stupefacția celor prezenți în teren: „Nu știam că nu se aplică doar la penalty-uri”
EUROPA LEAGUE
O regulă uitată a provocat anularea unui gol, spre stupefacția celor prezenți în teren: „Nu știam că nu se aplică doar la penalty-uri”
Negocieri cu Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin! Impresarul susține: „Suntem la 32 de milioane de euro acum. Salariu de 5-6 ori mai mare”
OFERTĂ
Negocieri cu Tottenham pentru transferul lui Radu Drăgușin! Impresarul susține: „Suntem la 32 de milioane de euro acum. Salariu de 5-6 ori mai mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează