INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Fețele lui Vidal » Răul: "Îmi pui cătuşe? O să distrugi Chile!" » Bunul: "Îmi pare rău, Chile! Mi-e ruşine!"

Vidal a plîns la conferinţă, dar cu lacrimi de crocodil. Nici colegii nu l-au crezut // Foto: Reuters
Vidal a plîns la conferinţă, dar cu lacrimi de crocodil. Nici colegii nu l-au crezut // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 19 iunie 2015 00:00

Beat, starul chilian Arturo Vidal a urlat la poliţistul care-l aresta. Apoi, scăpat de închisoare şi păstrat la "naţională", şi-a cerut scuze în lacrimi.

Internaţionalul lui Juventus, 28 de ani, a schimbat total versiunea de marţi noapte pînă miercuri după-amiază. "N-am fost eu vinovat", le-a transmis fanilor iniţial. Apoi, a recunoscut la conferinţa de presă: "Eu am provocat accidentul".

Scenariul nebuniei chiliene. În seara liberă, marţi, Arturo Vidal a petrecut alături de soţie şi prieteni într-un cazino, s-a îmbătat, s-a urcat la volanul Ferrari-ului său de-abia cumpărat, a făcut accident, a ajuns la spital cu leziuni uşoare, arestat după ce a fost depistat la spital cu o concentraţie de alcool în sînge de 1,2 g / 1.000 ml şi ţinut în spatele gratiilor pînă dimineaţă. Deşi anunţa într-un filmuleţ postat pe YouTube: "N-am fost eu vinovat".

Apoi, miercuri, judecat la tribunal şi pedepsit: 2 ani suspendare a carnetului şi obligaţia de a se prezenta lunar o jumătate de an la Consulatul chilian din Milano! După aflarea sentinţei, a fost eliberat.

"Vrei să mă legi pe mine?"

Două momente şi stări total opuse pentru starul lui Juventus şi golgeterul Copei America (3 reuşite):

1. Imediat după ce a fost luat de poliţie, marţi noapte

- Cum crezi că puteam conduce eu? Eşti prost, nu gîndeşti?, a urlat la agent.
- Aţi greşit, domnule!, i-a răspuns poliţistul.

- Eu am greşit? Spui numai prostii. Şi acum ce vrei să faci, îmi pui cătuşele? Mie?
- Nu înrăutăţiţi lucrurile.

- Încătuşează-mă! Dar să ştii: o să distrugi Chile!

2. La conferinţă, miercuri după-amiază

Cu ochii în lacrimi, Vidal a mărturisit: "Eu am provocat accidentul". Şi a continuat:

"Mi-am pus viaţa în pericol. Am pus în pericol viaţa soţiei şi a celorlalte persoane implicate în această coliziune. Vreau să-mi cer scuze tuturor"

A încheiat: "Îmi pare rău, Chile! Mi-e ruşine de tot ce s-a întîmplat".

"A greşit, dar nu grav"

Mulţi se aşteptau ca Vidal să fie exclus din lot. "Eu l-aş suspenda imediat. Arturo e lamentabil prin tot ceea ce face. Şi are un impact negativ imens asupra copiilor care vor să-l copieze", a declarat Leonardo Veliz, fost fotbalist şi selecţioner chilian.

Însă actualul antrenor al "naţionalei", argentinianul Jorge Sampaoli, l-a iertat şi l-a primit înapoi în lot: "A greşit, dar greşeala sa n-a fost gravă". Deşi, susţine presa la Santiago, decizia tehnicianului i-ar fi supărat pe ceilalţi jucători: "Dacă nu s-ar fi numit Vidal ar fi fost dat afară".

Real l-a refuzat. E "pasăre de noapte"

Potrivit cotidianului spaniol Marca, Vidal a fost foarte aproape de a se transfera la Real Madrid, care l-a curtat insistent sezonul trecut. Dar, la un moment dat, aflînd că e "pasăre de noapte", cu o viaţă nocturnă mult prea activă pentru un fotbalist de elită, clubul blanco a renunţat la ideea achiziţionării mijlocaşului de la Juventus.

"Ştim toţi ce a făcut Vidal pentru Chile. A jucat accidentat la genunchi la Mondial, şi-a riscat cariera. Ne-a oferit atît de multe. Balanţa înclină în favoarea lui"
Jorge Sampaoli, selecţioner Chile

Fotbalişti care distrug Ferrari

Arturo Vidal (Juventus)

  • accident 2015
  • coliziune cu alte două maşini
  • model: Spider 458 Italia
  • preţ: 250.000 euro

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

  • accident 2009
  • a intrat într-un parapet din tunel
  • model: 599 GTB Fiorano Spider
  • preţ: 265.000 euro

Ever Banega (FC Sevilla)

  • accident 2012
  • maşina a luat foc
  • model: 360 Spider
  • preţ: 155.000 euro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
unnumenormal
unnumenormal  •  19 Iunie 2015, 16:06

la ultima rubrica ati uitat de , poate cel mai bun dintre ei : Gabi Popescu - habar nu am cand -nu stiu ce model de Ferrari - nici cat costa -cauza : supradoza de prostie

titiduru22
titiduru22  •  19 Iunie 2015, 10:39

Un stelist...

ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  19 Iunie 2015, 09:15

Înainte să conducă prin Europa, ar trebui să dea un test de inteligenţă. Driblingul, şutu-n-minge şi alergatu' sunt de apreciat pe teren, asta nu înseamnă că "geniul" respectiv ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează