CAMPIONATE  ·  BRAZILIA

FOTO Brazilia terorii » Barbarie în ţara Mondialului. Fanii s-au bătut cu bestialitate în peluza unui stadion

Sîngele îi brăzdează fruntea. De-abia mai deschide ochii. E zdrobit // Foto: MediafaxFoto/AFP +3 FOTO
Sîngele îi brăzdează fruntea. De-abia mai deschide ochii. E zdrobit // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de — Marti, 10 Decembrie 2013, 00:00

Meciul Atletico Paranaense - Vasco (5-1) a fost oprit o oră după ciocnirile de o violenţă extremă dintre ultraşi. Miliţia privată angajată de clubul gazdă a fost complet depăşită. Poliţia militară aflată în afara arenei a intervenit tîrziu cu gaze lacrimogene.

Joinville, statul Santa Catarina, la 100 de kilometri distanţă de Curitiba, unul dintre cele 12 oraşe-gazdă ale Mondialului. Aici s-au măcelărit ultraşii turbaţi de furie ai lui Atletico şi Vasco.

Pumni, picioare, bare de fier
Huliganii s-au vînat în peluză. Cînd unul era prins în capcana duşmanilor de moarte, era făcut praf. Lovit cu bare de fier, cu pumnii şi picioarele pînă nu mai mişca. Abandonat într-o baltă de sînge, plin de răni. Patru au fost transportaţi de urgenţă la spital cu elicopterul. "Unul a murit", a anunţat vicepreşedintele lui Vasco imediat după meci. Vestea a fost însă infirmată ulterior. Unul singur e încă în comă, dar doctorii susţin că va supravieţui.

"Ziua ruşinii"
Cum a fost posibil? "Poliţia nu le garantează oamenilor esenţialul pe stadion: viaţa!", a tunat Roberto Dinamite, preşedintele lui Vasco. Poliţia nici n-a existat! În arenă era o firmă privată de securitate fără nici o putere. Poliţia militară stătea afară. A fost chemată prea tîrziu.

Totuşi, chiar dacă oaspeţii au cerut suspendarea partidei (oprită în minutul 17), jocul s-a reluat după o oră. Şi, în "această zi a ruşinii pentru ţara Mondialului", cum a titrat Folha de Sao Paulo, Vasco a pierdut cu 5-1, retrogradînd.

"Un fan a fost pur şi simplu masacrat. În 20 de ani de carieră n-am mai trăit asemenea momente teribile. E o ruşine pentru ţara care organizează Mondialul" (Luiz Alberto, apărător Atletico Paranaense)

"Poliţiştii n-au protejat publicul. Am văzut scene şocante. Lamentabil" (Cris, apărător Vasco da Gama)Cum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1