INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SOUTHAMPTON - ARSENAL 4-0

Implozie » Tunarii s-au prăbușit de Boxing Day și au ratat șansa de a deveni lideri în Premier League

Arsenal trebuie să își revină rapid pentru a nu intra în derivă
Arsenal trebuie să își revină rapid pentru a nu intra în derivă

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2015 00:00

Luni, londonezii au cîștigat cu 2-1 în fața lui Man. City. Sîmbătă, au irosit tot. Adversarii au avut 5 șuturi pe poartă și le-au dat 4 goluri în a 2-a zi de Crăciun!!

De fiecare dată cînd poate cuceri titlul, Arsenal pare o echipă sinucigașă. Intră singură în zid! De 11 ani, acest blocaj mental apare constant. Și acum va fi la fel? Așa se pare.

“Semn că poți fi campion”

Impresionaţi de victoria cu City, 2-1, și de parcursul fulminant din ultimele luni, 8 victorii și doar un eșec în 11 meciuri de Premier, foștii “tunari”, campioni cîndva, vedeau deja trofeul pentru Özil și ceilalţi londonezi.

“Sezonul ăsta e diferit, Arsenal bate marii rivali, ceea ce reușea rar în trecut”, scria Martin Keown în editorialul din Daily Mail. “Cînd treci de cei puternici, e un semn clar că poţi fi campion”.

Doar Bayern îi mai torturase

Numai că, după City, a venit Southampton, care le-a anulat visele roș-albilor, le-a arătat limpede unde sînt. Încă foarte departe de titlu, chiar dacă nu le lipsesc decît două puncte pentru a fi primii!

Dacă ar fi învins sîmbătă, jucătorii lui Arsene Wenger ar fi devenit lideri în premieră în acest campionat. N-au profitat de înfrîngerea lui Leicester! Au făcut probabil cea mai slabă partidă din actuala stagiune și au pierdut cu 4-0. Doar Bayern îi mai torturase în 2015-2016 (1-5 în Ligă)!

A dat vina pe arbitraj, Koeman i-a răspuns caustic

Atacanţii n-au fost niciodată în faţa golului pe St. Mary’s Stadium, în timp ce apărătorii au fost răvășiţi de raidurile lui Long și Mane. Și nici la fazele fixe n-au avut reacţie.

Iar marele Cech a plonjat doar ca să fie văzut la șutul lui Martina (exterior de colecţie de la 25 de metri). După o asemenea lecţie de curaj și forţă, Wenger nu scoate în evidenţă adversarii, ci acuză arbitrajul:

”La primul gol, a fost ofsaid. La al doilea, Long l-a faultat pe Koscielny. La al treilea, cornerul din care s-a înscris nici n-a existat»

Ronald Koeman, managerul victorios, i-a replicat sarcastic:

”Doar la primele trei goluri a greșit arbitrul? N-a zis nimic și de golul patru? Cînd pierdem noi cu 4-0, eu prefer să tac”

Întrebat cum va acţiona în mercato de iarnă, Wenger a răspuns misterios: “Ar trebui să cumpăr pentru că n-am marcat nici un gol cu Southampton, dar în același timp am luat patru goluri și avem mulţi fundași...”. Ca să fie campioană, Arsenal ar avea nevoie de întregul ax: stoper-închizător-vîrf!

Lista ”tunarilor” accidentați:

Nume Data leziunii Zonă lovită Revenire
Arteta 21 noiembrie gambă astăzi
Wilshere august gambă 6 ianuarie
Alexis 29 noiembrie coapsă 9 ianuarie
Rosicki iunie genunchi 24 ianuarie
Welbeck martie genunchi februarie
Coquelin 21 noiembrie genunchi februarie
Cazorla 29 noiembrie genunchi aprilie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează