INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ladislau Boloni a numit cei mai mari atacanți pe care i-a antrenat: „Ar fi o greșeală să-l compar pe Mikautadze cu aceștia”

Loți Boloni,  Metz / Foto: Imago
Loți Boloni, Metz / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 12:55 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 15:03

Ladislau Boloni (71 de ani), antrenorul lui Metz, a fost provocat de jurnaliștii francezi să aleagă atacanții de top cu care a lucrat în cariera sa. „Deși Mikautadze poate fi inclus între cei buni și mi-ar fi foarte greu să încep echipa fără el, nu cred că suportă comparația cu Quaresma, Hugo Viana, Cristiano Ronaldo sau Alexander Frei”.

Ajuns din nou cu Metz pe locul 16, de baraj pentru evitarea retrogradării, după eșecul de acasă cu Lille (1-2), Ladislau Boloni ar putea ieși din zona roșie dacă va câștiga meciul cu fosta sa echipă, Rennes (2003-2007).

Antrenorul român își pune speranțele iar în Georges Mikautadze, gruzinul vândut în vară la Ajax cu 16 milioane de euro și revenit sub formă de împrumut în Ligue 1, care a marcat de 11 ori în 17 meciuri de campionat.

Jurgen Klopp a vorbit despre conflictul cu Mohamed Salah: „Dacă nu ne-am cunoaște atât de bine...”
LIVERPOOL
Jurgen Klopp a vorbit despre conflictul cu Mohamed Salah: „Dacă nu ne-am cunoaște atât de bine...”

„Mikautadze nu a coborât din cer"

Întrebat de ziariști, la conferința de presă de ieri, ce loc ar ocupa acesta în topul atacanților cu care a lucrat în carieră, tehnicianul român nu a stat pe gânduri:

„Este printre cei mai buni. Dar n-aș îndrăzni să-l compar cu Quaresma, Hugo Viana, Cristiano Ronaldo sau Frei. Asta ar fi o greșeală. Este foarte util și este greu să ne imaginăm echipa noastră fără el.

Asta nu înseamnă că el este întotdeauna foarte bun, dar rămâne un jucător interesant pentru noi și pentru campionatul francez. Are medie bună, deși am fost puțin speriați când a făcut primele antrenamente și a reintrat în primele meciuri. N-a coborât din cer, a avut nevoie să muncească și să prindă gustul succesului după șase luni în care uitase acest gust".

Boloni nu prevede un meci deschis

Boloni a evitat să facă referire la cum va fi duelul cu Rennes de pe Stade Saint-Symphorien, după ce Brest a învins-o cu 5-4, în cel mai nebun joc al sezonului din Ligue 1: „A fost un meci extraordinar pentru public și telespectatori, chiar dacă a trebuit ca unii să înghită o pastilă amară.

A fost prea frumos pentru a fi un meci profesionist. Eu nu aș vrea să intru în detalii pe acest subiect, întrucât adevărul nu va fi cunoscut decât după meci". Antrenorul de 71 de ani nu uită însă că în prima etapă a actualei Ligue 1 a pierdut cu 1-5 la Rennes!

„Ne-am maturizat față de meciul tur"

„Există momente în care îți dai seama de un anumit nivel, iar acesta a fost cazul în disputa de la Rennes. Adversara de-atunci a fost mai bună decât noi în ceea ce privește ritmul de joc și calitatea echipei. Știam deja acest lucru, însă ne-am dat seama pe teren. Cred că, între timp, ne-am maturizat și ne cunoaștem mai bine decât înainte", a explicat Boloni.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ronaldo lansează cea mai scumpă șampanie din lume! Cât costă și cum se numește noua investiție a lui Cristiano
PORTUGALIA
Ronaldo lansează cea mai scumpă șampanie din lume! Cât costă și cum se numește noua investiție a lui Cristiano
Soția l-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”
AS ROMA - LEVERKUSEN 0-2
Soția l-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (9)
VardyParty
VardyParty  •  04 Mai 2024, 00:27
Postat de CanditConstantin pe 04 Mai 2024, 00:03

Si Lucescu, si Boloni au avut rezultate remarcabile. Bravo lor pentru ce au realizat in carierele lor, atat de jucatori, cat si de antrenori.

Dar, respect poziția ta pozitivā vis-a-vis de tot ce-i romanesc. Chiar si Boloni, si chiar si Lucescu. Pentru ca ce-i Romania daca nu un mare ghiveci în care fierb la foc mic toate aceste ingrediente minunate?! Unii ne aduc doamnele, alții ne aduc mușchiul, fiecare cu ce poate și el/ea/ei.

VardyParty
VardyParty  •  04 Mai 2024, 00:22
Postat de CanditConstantin pe 03 Mai 2024, 23:57

Conationalul nostru VardyParty da din gura sa se afle in treaba ca nu-i da pace ranchiuna. Cunoastem tipologia VardyParty-stilor si nu ne batem capul cu ei. Revenind la articol, Boloni are meritul ca l-a luat pe Ronaldo cand avea 16 ani si l-a tot bagat in echipa de seniori a lui Sporting. Asa a ajuns el sa se transfere la Manchester United. Boloni a promovat foarte multi jucatori - necunoscuti la acel moment, iar unii dintre ei devenind apoi jucatori de baza in echipele lor nationale - carora le-a pus in valoarea si i-a ajuat sa isi perfectioneze calitatile. Exemple sunt nenumarate: Varane, Gourcuff, Kalmstrom, Hugo Viana, Witsel, Quaresma, M'bia, Marius Niculae, Frei. Nu mai vorbim de banii pe care i-a adus in vistieria cluburilor cand acesti jucatori s-au transferat la cluburi mari si foarte mari. Bravo Boloni!

Mesajul tau profund, pentru a putea fi degustat si eventual evaluat cu un “interesant” (ca mai mult nu stie) ar trebui scris fie in maghiara, fie in franceza. In rest, ai dreptate: noroc cu Boloni, ca Ronaldo era altfel frizer azi.

CanditConstantin
CanditConstantin  •  04 Mai 2024, 00:03
Postat de AdiOvi pe 03 Mai 2024, 23:06

Tot ce vrei sa spui in comenteriul tau este un total non-sens. Cu atit mai mare este meritul lui Mircea Lucescu care cu echipe dintr-un campionat net inferior celui francez a reusit sa ciştige trofee grele pe care alți granzi n-au reuşit. Şi aici mă refer la trofee internaționale nu campionat intern. Comentariu tău este de habarnist plin de venin.

Si Lucescu, si Boloni au avut rezultate remarcabile. Bravo lor pentru ce au realizat in carierele lor, atat de jucatori, cat si de antrenori.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează