INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA THE BEST

S-a aflat! Cu cine au votat Messi și Mbappe la gala FIFA The Best » Apariție-surpriză între preferințele lui Leo

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 10:00 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 10:38

Lionel Messi (36 de ani) a fost ales cel mai bun fotbalist al anului 2023 în gala „The Best FIFA Football Awards”. Starul argentinian a inclus un nume neașteptat în topul său.

FIFA a publicat lista completă a voturilor și s-a aflat cu cine au votat selecționerii, căpitanii tuturor naționalelor aflate sub egida FIFA, dar și câte un jurnalist reprezentativ din fiecare țară.

Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”
TRANSFER
Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”

Messi, pe primul loc în topul lui Mbappe » Cum a votat argentinianul

Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Pe primul loc în topul starului argentinian a fost Erling Haaland (23 de ani), pe locul 2 Kylian Mbappe (25 de ani), iar pe locul 3, surprinzător, Julian Alvarez (23 de ani), rezerva lui City și colegul său de la națională.

În topul lui Mbappe, Messi a fost pe primul loc, Erling Haaland pe locul 2 și Kevin de Bruyne pe 3. Luka Modric (38 de ani) a votat cu Leo, Rodri (27 de ani) și Marcelo Brozovic (31 de ani).

Alex Greenwood și Mary Earps
+1 FOTO

Atacantul lui Bayern, Harry Kane (30 de ani), a votat cu Messi, Haaland și Bernardo Silva (29 de ani). 

De această dată, selecționerul Franței, Didier Deschamps, i-a acordat votul său lui Mbappe, spre deosebire de anul trecut, atunci când l-a votat pe Karim Benzema (36 de ani). 

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, nu l-a inclus pe Messi în topul lui. El i-a nominalizat pe Haaland, Rodri și Bernardo Silva. 

Cine a votat pentru România la premiile FIFA The Best

Au votat căpitanii și selecționerii naționalelor, și la masculin, și feminin, jurnaliști din fiecare țară, fanii din lumea întreagă alegându-și favoriții pe site-ul FIFA.

România a fost reprezentată de Ioana Andrada Bortan, Cristian Dulca (feminin), Nicolae Stanciu și Edward Iordănescu (masculin). Gazeta Sporturilor (Theodor Jumătate) a votat la secțiunea Media. Cum au votat, AICI 

Citește și alte articole de fotbal internațional:

Presa internațională, scandalizată după decizia FIFA: „Complet greșit” » Mondialul nu trebuia să conteze!

Jude Bellingham a sunat un fotbalist uriaș din Europa și i-a cerut să vină la Real Madrid

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  16 Ianuarie 2024, 12:30

Ma tot gandesc cine poate pune botul la circul asta ieftin organizat de FIFA si piticul trisor ??!! In locul lui Mesi mi ar fi si rusine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează