INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA # WEST BROMWICH - CHELSEA 0-1

"Noul geniu absolut din Premier League e nebunul care se agită non-stop Antonio Conte" » Campionul Angliei la prima încercare!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2017 09:47

Pe 14 iulie 2016, de-abia sosit la Londra, Antonio Conte le spunea jurnaliștilor la o conferință de presă: "Sper să vă surprindem pe toți. Vreau ca această flacără, care de-abia pâlpâie acum la Chelsea, să se transforme într-un foc infernal".

  • Managerul italian al lui Chelsea, 47 de ani, e în culmea fericirii: "Jucătorii mi-au demonstrat că vor să realizeze o mare performanță. Victoria e a lor. E minunat să câștigi titlul din primul sezon". Curtat insistent de Inter Milano, Conte mai poate cuceri un trofeu: FA Cup.

Nu prea l-a crezut nimeni, venea la o echipă care încheiase sezonul precedent pe locul 10. Și începutul a fost întunecat. În septembrie, nu a câștigat 3 meciuri la rând.

2-2 cu Swansea (d)
1-2 cu Liverpool (a)
0-3 cu Arsenal (d)

24 de ani au trecut de când un jucător a cucerit doi ani la rând titlul în Anglia cu echipe diferite: Cantona (Leeds 1992, Man. United 1993) - Kanté (Leicester 2016, Chelsea, 2017)

37 de puncte are Chelsea în plus față de sezonul trecut (87-50), având încă două etape de jucat

"În acel moment am simțit că vom fi campioni"

Atunci, managerul italian a schimbat sistemul, revenind la cel cu 3 fundași centrali, atât de apreciat de el. Și, dintr-o dată, Chelsea a fost o altă echipă. Cu o apărare-zid și un atac care arde totul în jur. A învins 13 meciuri la rând. "În acel moment ne-am dat seama cât suntem de buni. Am simțit că vom fi campioni", își amintește Hazard.

Azi, după 1-0 la West Bromwich Albion (gol Batshuayi, în minutul 82), Chelsea are 10 puncte în fața lui Tottenham, care nu o mai poate ajunge în următoarele 3 meciuri. Titlul e albastru. Iar Conte atinge cerul, purtat pe brațe de jucătorii săi. Lor le mulțumește tehnicianul: "Mi-au demonstrat că vor să realizeze o mare performanță. Victoria e a lor. E minunat să câștigi Premier League din primul sezon".

4 titluri are Antonio Conte în ultimele sale 4 sezoane ca antrenor la echipe de club: 3 cu Juventus și 1 cu Chelsea

De la profet la dirijorul nebun

Tony Pulis, managerul lui WBA, are o descriere specială a lui Antonio Conte, comparându-l cu Arsène Wenger: "E amuzant cum se învârt lucrurile. În urmă cu șapte, opt ani, Wenger era geniul absolut. Profesorul, profetul. Rămânea pe bancă și nu se implica niciodată în meciuri. Acum, Conte e geniul absolut. Nebunul care se agită non-stop pe marginea terenului".

Iar Jamie Redknapp, fostul fotbalist la Liverpool și Tottenham, completează: "Nu am mai văzut un manager care să stea atât de mult cu mâinile pe sus. Parcă e un dirijor ce își conduce orchestra".
Acesta este Antonio Conte. Dirijorul nebun care a cucerit Anglia.

"Așa sunt eu. În fiecare meci, îmi arăt pasiunea și dorința de a fi mereu alături de jucătorii mei"
Antonio Conte, manager Chelsea

Chelsea 2016-2017

87 de puncte
28 de victorii (3 egaluri, 5 eșecuri)
76 de goluri marcate (cele mai multe în Premier); 29 de goluri primite
20 de goluri are Diego Costa (al 3-lea jucător al lui Chelsea cu 20 de reușite două sezoane la rând, după Hasselbaink și Drogba)
10 assisturi are Fabregas (primul jucător din Premier cu minimum 10 pase decisive în 6 sezoane)
18 jucători a folosit Conte ca titulari (cei mai puțini, de la Man. United, în 1992-1993 - 17)
3 schimbări a făcut Conte în fiecare meci (singurul din acest campionat)

4 manageriau încheiat Premier pe locul 1 din primul an: Mourinho (2005, Chelsea), Ancelotti (2010, Chelsea), Pellegrini (2014, City), Conte (2017, Chelsea)

4 tehnicieni italieniau devenit campioni în Premier: Ancelotti (2010, Chelsea), Mancini (2012, City), Ranieri (2016, Leicester), Conte (2017, Chelsea)

"După ce Conte a decis să schimbe sistemul, jucând cu trei fundași centrali, totul a devenit istorie la Chelsea. A fost o revelație"
Jamie Redknapp, ex-Liverpool

"Am vorbit foarte mult cu managerul. Conte e fantastic. Ne-a antrenat dur pentru a fi campioni. Și azi, chiar suntem"
Eden Hazard, mijlocaș Chelsea

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează