INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Cadoul perfect pentru Drăgușin, leagă United victoriile, va fi forțat vârful abia transferat? » 5 aspecte de urmărit în etapa 23 din Premier League

Preview etapa 23 de Premier League
Preview etapa 23 de Premier League

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 10:26 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 10:42

Etapa 23 de Premier League începe astăzi, 3 februarie, și propune câteva dueluri extrem de interesante, precum Everton - Tottenham, Manchester United - West Ham și îndeosebi Arsenal - Liverpool, capul de afiș al rundei.

În etapa 22, candidatele la titlu și-au respectat statutul și au câștigat toate punctele puse în joc. Arsenal a învins la Nottingham Forest, 2-1, Manchester City a obținut o victorie de control cu Burnley, 3-1, în vreme ce Liverpool a oferit o demonstrație de forță cu Chelsea, 4-1.

Ce ne așteaptă în etapa 23? În continuare, vă propunem 5 aspecte de urmărit.

1. Radu Drăgușin, titular în premieră de ziua lui de naștere?

Radu Drăgușin, cel mai scump transfer al iernii în Premier League, împlinește astăzi vârsta de 22 de ani. Chiar de ziua lui de naștere, fundașul român ar putea primi un cadou deosebit, șansa primei titularizări la Tottenham. Spurs o înfruntă astăzi pe Everton, în deplasare, la numai 3 zile după victoria cu Brentford de pe teren propriu, 3-1.

Cum va proceda antrenorul Ange Postecoglou, va merge și astăzi pe mâna cuplului de stoperi utilizat la precedentele 3 partide, Mickey van de Ven și Cristian Romero, sau îl va arunca în luptă pe Drăgușin din primul minut?

Ar fi un debut ca titular complicat pentru Radu, pe Goodison Park, împotriva unei echipe care caută cu disperare să câștige puncte și să iasă din zona „roșie”.

Gazeta Sporturilor a lansat Premier GSP, o producție video dedicată Premier League
anglia
Gazeta Sporturilor a lansat Premier GSP, o producție video dedicată Premier League

2. Cum va reacționa Brighton?

Etapa trecută, Brighton a suferit a doua cea mai severă înfrângere a sezonului, 0-4 pe terenul nou-promovatei Luton Town. Eșecul a prelungit seria fără victorie a „pescărușilor” în Premier League, sunt acum 3 meciuri de când elevii lui De Zerbi n-au mai simțit gustul succesului în campionat.

Astăzi, Brighton primește vizita celor de la Crystal Palace. „Pescărușii” sunt redutabili pe teren propriu, unde au pierdut o singură dată în acest sezon, 1-3 cu West Ham în a treia etapă, și s-ar putea folosi de această partidă pentru a reveni pe drumul cel bun.

Problema pentru De Zerbi este numărul mare de absenți cu care se confruntă. James Milner și Joel Veltman nu s-au recuperat la timp, Joao Pedro este incert, în vreme ce Solly March și Julio Enciso sunt în continuare pe tușă. Brighton nu-i are nici pe Kaoru Mitoma și Simon Adingra, convocați la Cupa Asiei, respectiv Cupa Africii pe Națiuni.

În acest context, cum va arăta Brighton împotriva unei echipe care a luat o gură de oxigen etapa trecută, 3-2 cu Sheffield United?

Cadoul perfect pentru Drăgușin, leagă United victoriile, va fi forțat vârful abia transferat? » 5 aspecte de urmărit în etapa 23 din Premier League
Roberto De Zerbi, managerul lui Brighton, este unul dintre cei mai apreciați antrenori din Anglia // Foto: Imago

3. Mizează Marco Silva pe Broja?

În ultima zi din mercato, Fulham a obținut atacantul mult-dorit, pe Armando Broja, împrumutat de la Chelsea până la finalul sezonului.

Broja a efectuat un antrenament de grup alături de noii colegi și ar putea juca pentru prima dată în alb-negru încă de astăzi, în deplasare la Burnley.

Fulham a înscris doar două goluri în ultimele 5 runde, ambele în victoria cu Arsenal din etapa 20, astfel că titularizarea lui Broja astăzi nu ar fi surprinzătoare.

În acest sezon, Armando a înscris două goluri pentru Chelsea, unul în campionat, celălalt în Cupa Angliei.

4. Consolidează Manchester United victoria cu Wolves?

Joi, Manchester United a învins-o pe Wolves la capătul unui meci spectaculos, 4-3, cu golul victoriei înscris de tânărul Kobbie Mainoo în minutul 90+7. În multe bucăți din meci, jocul „diavolilor roșii” a arătat bine, promițător, chiar dacă defensiva și în special portarul Andre Onana au clacat în câteva rânduri.

Problema pentru Manchester United în acest sezon a fost că rareori a legat rezultate bune. S-a întâmplat doar de două ori ca elevii lui Erik ten Hag să înregistreze victorii consecutive, astfel că întrebarea firească este dacă United va reuși să consolideze duminică succesul din runda precedentă.

„Diavolii” o vor avea în față pe West Ham, echipă vulnerabilă, fără victorie în acest an. Adversarul perfect?

5. O mai dau Arsenal și Liverpool „la pace?”

Pe 23 decembrie, în turul campionatului, Liverpool și Arsenal au remizat pe Anfield, 1-1. „Tunarii” ajungeau să fie lideri de Crăciun, însă ordinea s-a modificat substanțial de atunci.

Liverpool domină acum campionatul, cu 51 de puncte, 5 peste Manchester City și Arsenal, în condițiile în care „cetățenii” au un meci în minus față de rivale.

O victorie duminică, pe teren propriu, este crucială pentru Arsenal. Un succes al „cormoranilor” ar majora diferența la 8 puncte, una dificil de surmontat.

Liverpool are avantajul ultimului meci direct, învingând-o pe Arsenal pe Emirates pe 7 ianuarie în Cupa Angliei, dar și forma elevilor lui Klopp este superioară, 4 victorii în ultimele 5 etape, inclusiv un entuziasmant 4-1 cu Chelsea runda trecută.

Ce pregătește Mikel Arteta pentru a combate iureșul ofensiv al „cormoranilor”?

Mai multe știri din Premier League:

„M-ai păcălit aici, recunosc!” » Postecoglou s-a amuzat la conferință: „Sunt dezamăgit că am ratat transferul, clubul nu a vrut să-l aducă”
PREMIER LEAGUE
„M-ai păcălit aici, recunosc!” » Postecoglou s-a amuzat la conferință: „Sunt dezamăgit că am ratat transferul, clubul nu a vrut să-l aducă”
Moment amuzant la conferința de presă a lui Jurgen Klopp: „Mă sună dentistul”
LIVERPOOL
Moment amuzant la conferința de presă a lui Jurgen Klopp: „Mă sună dentistul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează