INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Primul antrenor în scaun cu rotile! » Manchester United a angajat un fan pakistanez bolnav de atrofie musculară spinală

Sohail Rehman și-a învins destinul crud și poate antrena la clubul de suflet
Sohail Rehman și-a învins destinul crud și poate antrena la clubul de suflet

Articol de - Publicat miercuri, 20 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 20 august 2014 01:59

Sohail Rehman, 22 de ani, a obţinut slujba pe care o visa de mic copil. A fost admis în staff şi se va ocupa de pregătirea juniorilor şi a puştilor care dau probe la club.

Spera să ajungă fotbalist, dar marea pasiune i-a fost frîntă nemilos la doar 13 ani de o teribilă maladie. Manchester United i-a schimbat viaţa unui suporter, angajîndu-l în stafful tehnic. Sohail Rehman, 22 de ani, de origine pakistaneză, devine astfel primul antrenor în scaun cu rotile din istoria clubului englez!

"Este jobul visurilor mele", a mărturisit după semnarea contractului Sohail, imobilizat de o atrofie musculară spinală. El va avea sarcini duble, ocupîndu-se de pregătirea juniorilor lui United şi a puştilor ce vin să dea probe.

În 2013, după ce a obţinut carnetul de antrenor, a primit o scrisoare de felicitare de la Sir Alex Ferguson, fostul manager al "diavolilor". Dar cel mai mult îl are la suflet pe David Moyes, predecesorul lui Van Gaal şi primul care l-a invitat să asiste la o şedinţă de pregătire pe Old Trafford. "Trebuie să-i mulţumesc pentru că m-a vrut imediat în stafful lui", a povestit tînărul antrenor pakistanez.

Boală ereditară
Atrofia musculară spinală (AMS) e o boală neuromusculară progresivă, caracterizată prin slăbiciune şi atrofie cauzate de degenerescenţa neuronilor motori din măduva spinării şi nucleii trunchiului cerebral. E a doua afecţiune ereditară ca frecvenţă, cu incidenţă în forma acută de 1 la 10.000 de nou-născuţi.

"Antrenez şi pot privi de aproape jucătorii. Am fost mereu fanul lui United şi e important că voi sta lîngă manageri cu experienţă" (Sohail Rehman, antrenor United)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close