INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Spartanul Pep » Guardiola şi-a impus codul etic şi la Bayern

Articol de - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 22:21

Antrenorul spaniol vrea disciplină de fier în lot, pedepsind cea mai mică abatere şi instituind reguli severe. Amenzile merg de la 250 pînă la 2.500 de euro, casier fiind căpitanul Lahm


Pep Guardiola a dat milităria jos din pod. Atmosfera relaxată din vestiarul lui Bayern a devenit amintire. După criticile directorului sportiv Mathias Sammer, care a pus eliminarea din Ligă în sezonul trecut pe seama excesivei toleranţe a noului tehnician, spaniolul a decis că trebuie să introducă un cod etic şi-n Bavaria. A luat regulamentul disciplinar de la Barca şi a instituit reguli severe. Cine greşeşte plăteşte: prima abatere costă 250 de euro, recidiva 500, a treia 750 şi la a patra amenda ajunge pînă la 2.500!

Totul pleacă de la punctualitate. Cine întîrzie la antrenament este pedepsit. Campionilor Germaniei li s-a interzis folosirea telefonului la primul etaj al cantonamentului. Ordinea contează enorm la Pep. Dacă nu folosesc ţinuta oficială impusă de club, indiferent de situaţiile în care apar, scot bani din buzunar. La fel păţesc dacă îşi lasă lucrurile răvăşite în vestiar şi nu-şi pun echipamentul folosit la rufe murdare.

Nu mănînci, dai bani!
Şi dieta e controlată strict. Muller, Neuer, Ribery, Robben şi ceilalţi au obligaţia să mănînce, mai ales paste, în cel mult un ceas după meci sau antrenament! Orice exces culinar are consecinţe pentru că Pep îi urcă pe jucători pe cîntar înaintea fiecărei şedinţe de pregătire, kilogramele în plus fiind taxate.


"Nu sîntem obişnuiţi să începem sezonul după ce ne-am pregătit atît de puţin. E greu să fii sută la sută cînd vii după o vacanţă scurtă"
Philipp Lahm, căpitan Bayern

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dash.berlin
dash.berlin  •  31 August 2014, 16:15

Nimic despre Schalke-Bayern ? Bag de seama ca nu v-a placut meciul :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează