INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

”Zidul Galben” al veseliei » Inițiativă inedită la Dortmund: o tribună ocupată doar de copii!

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2017 00:00

Südtribüne, faimoasa peluză a Borussiei Dortmund, s-ar fi putut transforma într-o grădiniță, dacă s-ar fi umplut cu 25.000 de copii sâmbătă, la meciul împotriva lui Wolfsburg.

Pe 4 februarie, la 1-0 cu Leipzig, "Zidul Galben" a fost plin de bannere ofensatoare la adresa adversarilor. Și Comisia de Disciplină a amendat Borussia cu 100.000 de euro, hotărând să închidă întreaga Südtribüne sâmbătă, în fața lui Wolfsburg.

O campanie pornită pe Internet a lansat o alternativă veselă. Cele aproape 25.000 de locuri să fie ocupate de copii. Cum a procedat Juventus, în 2013, sau Fenerbahce, un an mai târziu. Autorul apelului a explicat: "Dintr-o dată, ai face atâția copii fericiți. Iar Südtribüne ar fi mai frumoasă".

Frank Buschmann, cunoscut prezentator de televiziune și comentator sportiv, a preluat ideea pe Facebook: "Ar fi, de departe, cea mai bună pedeapsă pentru BVB. Minunat!". Și a strâns 115.000 de like-uri, postarea având 31.500 de share-uri.

Totuși, forul german nu va redeschide peluza pentru puști. Susținând că a expirat termenul pentru o asemenea cerere, și regulamentul nu mai permite vreo schimbare.

"Dragă federație, de ce să fie sâmbătă 24.454 de locuri goale? Nu te puteai gândi la ceva mai bun? Îți imaginezi cum ar arăta Südtribüne plină de copii?"
Mesaj pentru forul german pe Internet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează