INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BANJA LUKA - CFR CLUJ

BORAC BANJA LUKA - CFR CLUJ. Conference nu e de ajuns pentru campioană » De ce Șumudică nu are voie să rateze Europa League

Clujenii au început bine sezonul european cu o victorie în fața bosniacilor de la Banja Luka ma comodă decât o arată scorul, 3-1
Clujenii au început bine sezonul european cu o victorie în fața bosniacilor de la Banja Luka ma comodă decât o arată scorul, 3-1

Articol de , , - Publicat marti, 13 iulie 2021 09:02 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 16:46

Returul Borac Banja Luka - CFR Cluj, din din turul I al Ligii Campionilor, e azi, de la ora 21:00. CFR își asigură calificarea în grupe europene dacă trece de bosniaci și de adversarul din faza următoare, teoretic mai slab. Campioana ar fi sigură de prezența în Conference League, o competiție pe care conducerea n-o consideră suficientă, ținta e măcar accesul în Europa League.

  • Borac Banja Luka - CFR Cluj se joacă marți, de la ora 21:00, în meciul retur din turul I al Ligii Campionilor. Partida e liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Digi Sport 1 și Look Sport+. În tur a fost 3-1 pentru campioana României, detalii AICI!
  • Din acest sezon, regula golului în deplasare a fost desființată. Dacă CFR Cluj ar pierde la două goluri diferență, partida ar intra în prelungiri;
  • În turul doi preliminar, CFR Cluj va înfrunta învingătoarea dintre Fola (Luxemburg) și Lincoln (Gibraltar);

Campioana României a trecut ușor de Banja Luka în prima manșă, 3-1, și e aproape de calificarea în turul al doilea din Champions League. În faza următoare, vișiniii vor da peste Fola Esch, din Luxemburg, sau peste The Red Imps, din Gibraltar. 

Ele au remizat în primul meci direct și par să fie amândouă mai slabe decât este Banja Luka, deținătoarea trofeului intern din Bosnia.

Cele două calificări accesibile le-ar garanta clujenilor prezența în grupele Conference League, în situația în care ei ar pierde următoarele preliminarii, în turul al treilea din Champions și apoi și în play-off-ul Europa League.

Champions League ar fi surpriza, Europa League e normalitatea

Accesul în Conference ar completa bugetul și în sezonul acesta, pentru că premiile din competiția nou-înființată sunt mai mari decât se așteptau oamenii din fotbalul românesc. Calificarea în grupă e plătită cu 2.940.000 de euro, la nivelul la care era premiată Europa League în stagiunile trecute.

Clubul nu se mulțumește însă cu competiția pe care a fondat-o UEFA de curând, ținta e participarea în grupele Europa League, în care CFR a fost de fiecare dată în ultimele două ediții europene.

Există și o diferență de premii între competiții, e și o diferență de reputație, sună mai bine Europa League. Când a fost angajat, lui Șumudică i-a fost trasat tocmai obiectivul acesta, calificarea în Europa League. 

Drumul până în grupele Ligii Campionilor e considerat unul foarte greu de parcurs, ar constitui o surpriză revenirea CFR-ului în UCL după 9 ani.

Vișiniii au evoluat în grupele Champions League în 2012. Cu Ioan Andone pe bancă, ei au eliminat-o pe Basel în play-off și apoi au câștigat 10 puncte în grupă, record în istoria participărilor românești în faza aceasta. Adversarele au fost Manchester United, Galatasaray și Braga. z

Dacă aș fi putut să aleg între o victorie cu Craiova în Supercupă și calificarea din "dubla" cu Banja Luka, aș fi ales fără probleme succesul din Champions League. Eu am fost angajat de club ca să produc bani, iar încasările cele mai mari provin din premiile UEFA
- Marius Șumudică, antrenor CFR

Premiile pentru calificarea în grupele cupelor europene:

  • Champions League: 15.640.000 de euro
  • Europa League: 3.630.000
  • Conference League: 2.940.000

Alte bonusuri din Conference:

  • 500.000 de euro valorează o victorie în grupă. Egalul e premiat cu 166.000 de euro
  • 650.000 de euro încasează câștigătoarea grupei. A doua clasată ia 325.000 de euro

Sumele din Europa League:

  • 630.000 de euro pentru fiecare victorie, 210.000 de euro la meci egal
  • 1.100.000 de euro capătă câștigătoarea grupei, locul al doilea se alege cu jumătate din suma aceasta

VIDEO Marius Șumudică, înainte de Banja Luka - CFR Cluj: „Mă aștept la o atmosferă incendiară”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Cornel Dinu îl pune la zid pe Șumudică: „Șmecherie de bâlci, e degradant!”

Șumudică, declarații controversate în Bosnia: „Sârbii au sângele fierbinte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 Iulie 2021, 16:26
Postat de marcelclujnapoca pe 13 Iulie 2021, 16:24

Champions Leages !!!

No Conference League !!!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 Iulie 2021, 16:24
Postat de marcelclujnapoca pe 13 Iulie 2021, 16:23

Titlul e gresit....aici e Chmpions Leages !!! La gsp e liga Conferintelor !

Champions Leages !!!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 Iulie 2021, 16:23

Titlul e gresit....aici e Chmpions Leages !!! La gsp e liga Conferintelor !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează