INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - DUDELANGE, JOI, 20:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

CFR CLUJ - DUDELANGE // Replica savuroasă a lui Camora pentru luxemburghezi + Ardelenii sunt optimiști înaintea returului cu Dudelange

Foto: Raymond Fustos +4   FOTO
Foto: Raymond Fustos

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2018 11:11

Învinși fără drept de apel în Luxemburg, 0-2, clujenii promit să spele rușinea cu F91 Dudelange și să se califice în grupele Europa League după cinci sezoane de pauză.

Treziți după dușul rece administrat de trupa germanului Dino Topmöller, campionii au trecut peste remiza de la Mediaș, 0-0, și se așteaptă la un public numeros în confruntarea de mâine seară. Prețul unui bilet pentru returul cu campioana din Luxemburg este de doar 5 lei.

"În meciul de la Mediaș am odihnit o mare parte din jucători, a fost o șansă pentru câțiva fotbaliști să aibă minute de joc. Europa League este însă o competiție total diferită, jucătorii sunt motivați, conștienți de lupta care îi așteaptă. Avem câteva probleme cu accidentările, este posibil să recuperăm câțiva dintre ei până la ora jocului. Faptul că jucăm din trei în trei zile este o problemă din acest punct de vedere, apar probleme musculare. Djokovic sigur nu va fi pe teren, în ceea ce îl privește pe Culio vom vedea mâine", a declarat Antonio Conceicao în această dimineață.

Arlauskis vs Jesus

"Poate pentru voi este presiune, pentru mine nu este deloc, sunt fericit că am doi portari buni în lot, doi portari pe care mă pot baza la CFR! Atunci când avem calitate la echipă, este un motiv de bucurie pentru echipă, nu un motiv de stres. E greu pentru ambele echipe românești să se califice, sper din tot sufletul ca ambele grupări să întoarcă scorul. Va fi o muncă grea, dar am încredere în jucătorii mei. Aș dori să fac un apel și la suporteri, sper să vină în număr mare la partida de mâine!", susține portughezul.

Le-au răspuns luxemburghezilor

Acuzați de președintele luxemburghezilor că oficialii clujeni ar fi recurs la amenințări înaintea returului din Gruia, clujenii au reacționat la informațiile apărute în presa din Marele Ducat. "Atenție că veniți voi în România!", ar fi transmis omologilor de la Dudelange conducerea CFR-ului, conform lui Romain Schumacher, care a anunțat că vor veni la Cluj cu propriul bucătar de teamă să nu fie intoxicați!

"Eu vorbesc doar despre fotbal, sunt lucruri care mă depășesc total. Întrebați conducerea!", a rezumat tehnicianul campioanei, în timp ce Mario Camora a recurs la umor pentru a da o replică luxemburghezilor. "Chiar dacă înainte nu, îi așteptăm după meci la o terasă, o să le dăm sarmale!", a spus căpitanul CFR-ului.

Încurajări de la căpitan

Obligați să întoarcă scorul rușinos înregistrat în Luxemburg, clujenii sunt încurajați de căpitanul lor să arate un alt joc decât cel prestat joia trecută.

"Echipa se simte bine acum, avem încredere că putem întoarce scorul cu Dudelange. Este important pentru noi să ne ajute și suporterii, sper să fie o atmosferă plăcută la meci. Le-am transmis colegilor că trebuie să avem încredere, asta este cel mai important pentru noi. Va trebui să demonstrăm că imaginea CFR-ului este alta. Sper să nu ajungem la penalty-uri, nici măcar în prelungiri.

Va trebui să facem presing sus, să dăm un gol în primul sfert de oră. Dudelange a eliminat-o pe Legia, a bătut-o chiar acasă, are 2-3 jucători buni, dar nu trebuie să ne speriem. Trebuie să avem mintea limpede, dar, repet, dacă vom face același joc precum cel din Luxemburg, nu avem nicio șansă!", avertizează Camora, care speră că ambele echipe românești vor întoarce scorul și vor merge braț la braț în grupele Europa League.

"Îmi doresc să ne calificăm și noi, și FCSB, pentru că este important pentru fotbalul românesc să pornim în competițiile europene cât mai târziu, nu din primele tururi. Tot timpul e mai greu pentru noi, pentru CFR, dar fiecare om are părerea lui, eu sunt sincer și am spus că vreau să se califice ambele echipe.

Trebuie să facem un efort pentru persoana care a investit la această echipă, pentru liniștea familiilor noastre, dar dacă cineva nu vrea să joace în grupele unei competiții europene, atunci nu are ce căuta în fotbal!"
Mario Camora, căpitan CFR

  • CFR CLUJ - DUDELANGE se joacă joi, de la ora 20:00, în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport, Look TV și liveTEXT pe GSP.ro. În tur, luxemburghezii s-au impus cu 2-0.

Citește și: CFR a "cumpărat" tăcerea unui fotbalist » Totul a plecat de la meciul cu Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
wba33
wba33  •  29 August 2018, 12:23

Din pacate CFR nu se va califica. Nu joaca mai nimic....si in meciul cu Mediasul au aratat foarte rau chiar daca au jucat in superioritate numerica.

andrei.f
andrei.f  •  29 August 2018, 12:17

După ce a fost prima echipă românească învinsă de una luxemburgheză, sper că CFR nu se va umple complet de ruşine, să fie şi prima echipă românească eliminată !

adriann_
adriann_  •  29 August 2018, 12:01

Singura sansa a CFR-ului vine in faptul ca Jonathan Joubert (portarul nationalei Luxemburgului, pe care l-am vazut aparand excelent intr-un meci cu Franta) s-a accidentat grav in partida tur. Mi-e greu sa cred ca rezerva de la Dudelange poate fi la acelasi nivel.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează