INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CITY - DORTMUND 2-1

VIDEO + FOTO City break » Foden îl salvează pe Guardiola, într-un meci în care Hațegan a fost protagonist!

Manchester City și Borussia Dortmund joacă marți, de la ora 22:00, manșa tur a sferturilor de finală din UEFA Champions League. +17   FOTO
Manchester City și Borussia Dortmund joacă marți, de la ora 22:00, manșa tur a sferturilor de finală din UEFA Champions League.

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 23:57 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 00:01

Manchester City a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 2-1, în manșa tur a sfertului de finală din UEFA Champions League. Prestația „centralului” Ovidiu Hațegan i-a nemulțumit pe nemți. 

Gerul și debutul în Ligă al lui Ansgar Knauff (nu jucase la seniori o repriză în total!) ca titular în Ligă la 19 ani, au surprins astăzi, la Manchester! Surpriza neplăcută a venit însă de la centru. Fluieră Ovidiu Hațegan, revenit în Ligă după șocul PSG-Bașakșehir. Începe turnirul pe Etihad, cu Dortmund tupeistă ca Bellingham. Primul șut periculos, scoate Ederson. Întâia eroare a lui Can costă. Foden, Mahrez și De Bruyne construiesc ca pe Playstation.

Ovidiu Hațegan, decizii pripite în Manchester City - Dortmund

Minutul 30. Primul impas pentru Hațegan. Rodri lasă capul în jos spre o minge, Can îl atacă în spate, dă impresia că-i șterge genunchiul cu crampoanele. Spaniolul cade ținându-se de față cu mâinile. Centralul, ezitant, arată punctul cu var. S-a grăbit! VAR îl cheamă la margine și el revine asupra penaltyului dictat ușor. Can rămâne cu "galben" pentru proteste.

Minutul 37. Ederson iese la o minge în afara careului, preia neatent și Bellingham i-o ciupește, fără a-l ataca periculos. Brazilianul șutează în gheata adversarului, cade, iar Hațegan oprește jocul și pe mijlocașul rămas cu poarta goală. 

„Ce bizar, arbitrul a dat indirectă! Bellingham s-a simțit furat. Niciodată nu-i fault", scrie The Sun. Terzici țipă revoltat. Hațegan fluierase înaintea golului, VAR nu mai poate interveni. "Dortmund bună, arbitrul slab!", a acuzat eroarea și Bild. "Arbitrul ăsta are nevoie de o verificare", l-a ironizat pe rețelele sociale Sancho, marele absent.

+13 FOTO

Haaland pasator în City - Dortmund

Borussia arată colții la reluare, Haaland e oprit doar de parada lui Ederson. Norvegianul obține o "directă" la o fază fix ca la Bellingham, Hațegan judecând bine acum. Reus bate în zid, scapă City. Răspunde Hitz, cu un reflex la șutul lui Foden. "Cetățenii" nu se desprind, iar BVB profită pe contră. Haaland la serviciu, Reus la finalizare. City refuză egalul și Foden face 2-1. Final. 

18 goluriare Marco Reus pentru Dortmund în Ligă, depășindu-l pe Lewandowski și devenind cel mai bun marcator al clubului în UCL

Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Manchester City - Borussia Dortmund, echipe de start:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Rodri, Gundogan - Mahrez, De Bruyne, Foden - B. Silva 
Rezerve: Steffen, Trafford - Aguero, Ake, G. Jesus, E. Garcia, Laporte, Mendy, Fernandinho, Sterling, F. Torres, Zinchenko 
Antrenor: Pep Guardiola 

Dortmund: Hitz - Morey Bauza, Akanji, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Can, Dahoud - Knauff, Haaland, Reus 
Rezerve: Drljaca, Burki - Brandt, Delaney, T. Hazard, Meunier, Passlack, Piszczek, Reinier, Reyna, Schulz, Tigges 
Antrenor: Edin Terzic

Dortmund: Hitz - Morey, Can, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Delaney, Dahoud - Reus (c), Haaland, Hazard
Antrenor: Edin Terzic

Stadion: City of Manchester 
Arbitru: Ovidiu Hațegan / A1: Octavian Șovre, A2: Sebastian Gheorghe, Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

Manchester City - Borussia Dortmund. Guardiola vrea să depășeacă blestemul „sferturilor”

Faza sferturilor de finală este punctul maxim atins de Guardiola în Liga Campionilor, pe banca lui Manchester City. Deși au pornit favoriți de fiecare dată, „cetățenii” au ieșit surprinzător în ultimele 3 sezoane: 

  • 2017/2018, Liverpool (1-2, 0-3) 
  • 2018/2019, Tottenham (4-3, 0-1) 
  • 2019/2020, Lyon (1-3)

VIDEO Cele mai tari goluri din optimile UEFA Champions League

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Unul la națională, altul la club » Pușcaș, gol pentru Reading, după ce a „îngropat” România la Erevan

Clauze incredibile cerute de Mino Raiola pentru transferul lui Haaland la Barcelona » Comisioane de 40 mil. € + cerință specială pentru Leo Messi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
adriann_
adriann_  •  06 Aprilie 2021, 23:47
Postat de 'Aaron Johnson pe 06 Aprilie 2021, 23:00

Hategan este scula de arbitru, unul cum nu am mai avut de la Craciunescu incoace. Mai face greseli? Da.

Scula de arbitru, daduse penalty la un calcai ridicat de Emre Can, la faza aia nici teoretic nu putea fi penalty, celalalt picior era pe pamant, nu se aplecase in fata, nu ridicase calcaiul nici pana la propriul sezut :))) Si daca ala de la City plonja cu capul pe-acolo tot nu era penalty :))) Eu nu zic ca Hategan nu stie meserie, dar la meciul asta a fost pe furat clar. Chestia e ca VAR nu poate interveni si la fault in atac, ca la "talpa" aia nu stiu pe unde mai scotea camasa Hategan...

traian_v
traian_v  •  06 Aprilie 2021, 23:43

Gol anulat pe drept, atac periculos in duelul cu portarul. Picior intins cu talpa inainte. Corecta decizia.

4034432836584824
Ioan Aloman  •  06 Aprilie 2021, 23:04

Avem Fotbal ca Hațegan. Și Arbitri De aceeași calitate.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează