INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCANDAL

VIDEO. Edi Iordănescu, poziție categorică: „Nu e vorba de rasism la Colțescu, niciodată! Trebuie să-l susținem”

Edi Iordănescu (42 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre incidentul petrecut marți în timpul meciului PSG - Bașakșehir din Liga Campionilor, când Pierre Webo a fost numit „ăla negru” de către arbitrul român Sebastian Colțescu (43). +11   FOTO
Edi Iordănescu (42 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre incidentul petrecut marți în timpul meciului PSG - Bașakșehir din Liga Campionilor, când Pierre Webo a fost numit „ăla negru” de către arbitrul român Sebastian Colțescu (43).

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 18:58 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 19:31

Edi Iordănescu (42 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a vorbit despre incidentul petrecut marți în timpul meciului PSG - Bașakșehir din Liga Campionilor, când Pierre Webo a fost numit „ăla negru” de către arbitrul român Sebastian Colțescu (43).

„Mă plasez total de partea brigăzii noastre și nu doar pentru că sunt român. Am pus cap la cap evenimentele. A fost o exprimare nefericită, e adevărat, dar a fost scoasă din context și interpretată, dusă la extrem. Nu cred niciodată că Sebastian Colțescu a avut intenția de a fi rasist, nu poți să-l judeci, să-l acuzi de așa ceva. 

Cred că s-a făcut prea mult scandal, s-a speculat un moment. Am văzut în presă niște evenimente din trecutul lui Webo, când fanii echipei la care el activa au făcut astfel de gesturi, iar el spunea să nu li se dea importanță. Acum a făcut o dramă. 

Brigada noastră a fost pusă într-o lumină nefavorabilă pe nedrept. Am văzut și opiniile specialiștilor - în ghilimele - din România... Eu cred că avem datoria cu toții să susținem un român care ne reprezintă afară”, a declarat Iordănescu în cadrul unei conferințe de presă.

Brigada lui Ovidiu Hațegan, în centrul unui scandal de rasism

În minutul 14 al meciului dintre PSG și Bașakșehir, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?!”. 

Jucătorii lui Bașakșehir au părăsit terenul, strigând: „La naiba, vrem puțin respect! Asta nu e normal!”. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine. Partida s-a reluat o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri, și a fost câștigată de francezi, scor 5-1. UEFA anchetează în aceste zile cazul și urmează să anunțe o decizie în zilele următoare.

FOTO. Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor: Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu

+7 FOTO

Citește mai multe știri despre scandalul de rasism din Liga Campionilor:

Un fost campion cu Steaua intervine în scandalul de rasism: „O să vorbesc cu Webo, vreau să lămurim ceva”

Pierre Webo a avut nevoie de ajutorul doctorului după scandalul de rasism de la Paris: „Ziua de 8 decembrie va rămâne în istorie”

Președintele Academiei Române, în cazul Colțescu: „Cuvântul «negru» exprimă în primul rând o culoare, dar poate fi folosit și cu sens de ocară”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
347655969058390
Ion Popescu  •  13 Decembrie 2020, 12:52

A fost o discutie intre doi romani in limba romana pentru identificare.

1204128189733953
Mora Vasile  •  13 Decembrie 2020, 10:19
Postat de f111 pe 13 Decembrie 2020, 02:13

Nu numai ca esti rasist ! Ne-ai facut neamul de ras , esti rasist pana in maduva oaselor ! Timp lung dupa ce nu mai esti ,rasistule,din cauza ta Romania e rasista ,nu-ti-e ma rusine ?Rasistule ,*** ,sa ne faci un bine!***! Prostul ***!

prostalau ???nu stiu care-i prostalau' aici.

1204128189733953
Mora Vasile  •  13 Decembrie 2020, 10:16
Postat de Florin Petrescu pe 13 Decembrie 2020, 01:02

Cum a intors dumnealui rezultatul la meciul Petrolul vs CFR ! Dumnezeu nu bate cu biciul ! Domnule Coltescu ,vei intra in istorie ca un *** ! Nu esti rasist ,dar sigur esti un *** ,nu stiu daca ti-ai luat bani ,dar imi aduc foarte bine aminte cum ne-ai rupt Ma bucur sincer ,ca orice vom spune despre dumneata ,dumneata vei intra in istorie ! Ca un *** ! *** !

ce are *** cu prefectura? ii una ca-i un arbitru care a facut varza unele partide,asa-i, dar sa-l acuzi de rasism ca a folosit un cuvant care identifica o culoare e absurd.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează