INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NAPOLI

Antrenorul lui Napoli a șocat la conferința de presă: "Chiricheș? Sincer, nu-l cunosc! Nu l-am adus eu!"

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2015 00:00

"Tricolorul" a trecut ieri vizita medicală la Napoli, a fost aplaudat de fani la cantonament, dar antrenorul Sarri a șocat la conferința de presă

Fundașul în vîrstă de 25 de ani vine pe San Paolo la dorința directorului sportiv Giuntoli și a președintelui De Laurentiis. "Vă spun în 15 zile dacă se integrează sau nu în ideea noastră tactică. Cred că da", a continuat să surprindă tehnicianul în vîrstă de 56 de ani

Marți seară, la doar două zile după ce Napoli se interesa de el, Vlad Chiricheș sosea în Italia, la Milano. Impresarul său, Pietro Chiodi, și un oficial al lui Napoli l-au așteptat la aeroport și, de acolo, într-o limuzină cu geamuri fumurii, direct la cantonamentul noului club.

Călătorie nocturnă spre Valea Soarelui

A ajuns tîrziu în noapte la Dimaro, în Val di Sole, 220 de kilometri distanță de capitala lombardă, baza de pregătire estivală a azzurrilor din Dolomiți. Iar ieri dimineață, fundașul în vîrstă de 25 de ani, pentru care napoletanii îi plătesc 6 milioane de euro lui Tottenham, s-a îmbrăcat pentru prima oară în echipamentul de antrenament albastru și a apărut la teren, aplaudat de fanii peninsulari.

În tribună lîngă Pipita Higuain

"Tricolorul" și-a cunoscut noii coechipieri, a făcut vizita medicală și, după-amiază, în așteptarea oficializării transferului (va fi astăzi prezentat, după ce doctorii grupării vor avea toate rezultatele testelor), a văzut și amicalul formației sale, 5-1 cu Cittadella. A stat în tribună, alături de două dintre vedete, Higuain și Reina.

Totul a părut să fie perfect. Totuși, înaintea partidei, conferința de presă a antrenorului Maurizio Sarri a fost șocantă. Și a afectat imaginea zilei. Tehnicianul în vîrstă de 56 de ani, și el nou, fost la Empoli sezonul trecut, sugerează că nici nu a fost întrebat de achiziționarea lui Vlad! Totul ar fi fost pus la punct, în culise, de directorul sportiv Giuntoli și de președintele De Laurentiis.

"L-am văzut o dată la televizor. O repriză, acum 6 luni"

Sarri a vorbit de Higuain, "un fenomen", fericit că argentinianul și-a prelungit contractul pînă în 2020, de Callejon, "sper să rămînă, e important". Apoi, cînd reporterii au atins subiectul "Chiricheș", el a răspuns:
- Chiricheș? Sincer, nu-l cunosc! Nu l-am adus eu!

A adăugat:

"L-am văzut jucînd doar o singură dată, o repriză la televizor, în urmă cu șase luni. Are calități tehnice distinctive, dar nu mi-am făcut o impresie clară. Totuși, dacă a fost luat înseamnă că are valoare"

Și Sarri, care are deja 18 echipe în palmares într-o carieră de 25 de ani (Empoli e cea mai bună!), a mai spus ceva, adîncind confuzia printre jurnaliști: "Vă spun în 15 zile dacă fundașul român se integrează sau nu în ideea noastră tactică, în stilul de joc al lui Napoli". A încheiat la fel de misterios: "Cred că se integrează".

4 anieste durata contractului lui Vlad Chiricheș la Napoli

300.000 €va primi Steaua din transferul lui Chiricheş la Napoli, potrivit contractului încheiat la vînzarea la Tottenham

"Chiricheș are potențialul unui mare apărător, cu o frumoasă perspectivă, vom vedea cum se va adapta în fotbalul italian"
Paolo Di Genio, jurnalist Canale 8

"Îmi place mult acest român, un fotbalist de nivel internațional. Un pic cam lent, dar cu prezență fizică impunătoare. În ultima vreme a dezamăgit însă, trebuie să revină unde era acum doi ani"
Riccardo Mancini, jurnalist Fox Sports Italia

"E un tip de jucător care nu rezolvă problemele apărării lui Napoli și nu ridică nivelul tehnic. Nu știu dacă e mai bun ca Britos, e mai valoros doar ca organizare a jocului"
Enrico Fedele, impresar italian

Plin de tatuaje și în formă fizică bună

Ieri, în timpul testelor fizice, Chiricheș și-a dezvăluit tatuajele. Spatele este plin și are un desen mare pe piept. Dar apărătorul le-a dovedit italienilor că e într-o formă fizică foarte bună, mușchii abdomenului reliefîndu-se perfect. "Tricolorul" s-a pregătit la centrul sportiv al lui Tottenham, în timp ce echipa londoneză plecase în turneul american.

"Vei trece de pe o bancă de rezerve pe alta"

Ieri, după ce ziarele britanice și italiene au anunțat că transferul lui Chiricheș e făcut, suporterii lui Tottenham au invadat paginile de socializare pentru a-și manifesta bucuria că au scăpat de Vlad. "Vei trece de pe o bancă de rezerve pe alta. Nu ne vei lipsi. Ce fericire!", l-au ironizat ei. În același timp, Gazzetta dello Sport a dat pe site-ul său filmulețul în care apărătorul, în stare de ebrietate, alunecă și cade în zăpadă. S-a întîmplat în ianuarie 2014, după ce "tricolorul" semnase cu Tottenham.

"Vei trece de pe o bancă de rezerve pe alta"

Ieri, după ce ziarele britanice și italiene au anunțat că transferul lui Chiricheș e făcut, suporterii lui Tottenham au invadat paginile de socializare pentru a-și manifesta bucuria că au scăpat de Vlad. "Vei trece de pe o bancă de rezerve pe alta. Nu ne vei lipsi. Ce fericire!", l-au ironizat ei. În același timp, Gazzetta dello Sport a dat pe site-ul său filmulețul în care apărătorul, în stare de ebrietate, alunecă și cade în zăpadă. S-a întîmplat în ianuarie 2014, după ce "tricolorul" semnase cu Tottenham.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
florin_teodor
florin_teodor  •  30 Iulie 2015, 14:08

sa dai 6 mil pe el si antrenorul sa nu isi fi dat cu parerea inainte de transfer , mi se pare jalnic pentru un club ca Napoli, adica antrenorul trebuie sa cunoasca tot ce vine macar ca afla cu 2 zile , nu sa ne zica din amintiri de acum 6 luni ca l-ar fi vazut cateva minute intr-o repriza si asta este tot

balauru48
balauru48  •  30 Iulie 2015, 11:20

eu cred ca va juca mai mult si mai bine decat la totenham. campionatul italian este potrivit pentru el.

blatistu49
blatistu49  •  30 Iulie 2015, 09:03

*** impresarilor se va face iar de ris

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează