INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Ce au făcut stranierii » Deian Sorescu a marcat primul gol la Rakow

Ce fac stranierii » Deian Sorescu a marcat primul gol la Rakow // foto: Imago
Ce fac stranierii » Deian Sorescu a marcat primul gol la Rakow // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 21:30 / Actualizat marti, 15 martie 2022 13:06

Cele mai importante informații de la meciurile stranierilor din acest week-end au putut fi urmărite în liveBLOG-ul GSP.ro.

Deian Sorescu a marcat primul gol la Rakow

Deian Sorescu (24 de ani) a reușit primul gol în tricoul polonezilor de la Rakow, în victoria echipei sale contra celor de la Stal Mielec, scor 2-1. 

Titular pentru a doua oară la Rakow, fostul jucător de la Dinamo a deschis scorul în minutul 49 al întâlnirii. Adversarii au egalat după o oră de joc, dar în cele din urmă, echipa românului și-a adjudecat victoria, grație golului venit în minutul 81, din penalty. 

În urma acestui rezultat, Rakow a trecut pe prima poziție în clasament, cu 51 de puncte.

Cicâldău a jucat 45 de minute la Galatasaray, Moruțan a fost doar rezervă

Alex Cicâldău (24 de ani) a fost introdus la pauză în partida pe care Galatasaray a jucat-o pe teren propriu cu Beșiktaș, terminată scor 2-1. Celălalt internațional român din lot, Olimpiu Moruțan, a rămas pe bancă până la ultimul fluier. 

În urma succesului bifat luni seara, Galatasaray ajunge pe poziția a 11-a în clasament, cu 38 de puncte, iar următoarea partidă pentru Cicâldău și restul colegilor este returul cu Barcelona din Europa League, joi, de la ora 19:45.

Alex Maxim, un nou gol în Turcia. Toșca, integralist și el pentru Gaziantep

Alex Maxim (31 de ani) a făcut spectacol în tricoul celor de la Gaziantep. După ce a reușit „dubla” săptămâna trecută, în partida cu Hatayspor, terminată la egalitate, scor 2-2, internaționalul român și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor la partida de luni seara, contra celor de la Giresunspor, pierdută de echipa sa, scor 1-2.

Maxim a înscris din penalty în minutul 40 și a restabilit egalitatea, după ce gazdele deschiseseră scorul în debutul partidei, prin Serginho (6). În cele din urmă, echipa internaționalului român a cedat, Chiquinho marcând golul victoriei pentru Giresunspor în minutul 79.  

Atât Alexandru Maxim, cât și Alin Toșca au fost integraliști la Gaziantep.

Drăguș, titular la Standard Liege

Denis Drăguș (22 de ani), atacantul celor de la Standard Liege, este titular în meciul cu Seraing, din etapa 31 a campionatului belgian.

Standard Liege este a 13-a în Jupiler Pro League, cu 33 de puncte. Adversara sa din această seară ocupă penultimul loc, 17, cu 23 de puncte.

PAOK, victorie la limită

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu (53 de ani), a învins Giannina, 1-0, în etapa 27 a campionatului din Grecia. Mijlocașul Alexandru Mitriță (27) a fost rezervă la gazde și a intrat la pauză în locul lui Murg.

Al-Ittihad, echipa lui Cosmin Contra, a câștigat în Arabia Saudită

Al-Ittihad, echipa antrenată de Cosmin Contra (46 de ani), a câștigat meciul cu Al Shabab din runda 24 a campionatului Arabiei Saudite, scor 2-0. Golurile au fost înscrise de Al Bishi (minutul 45) și Romarinho (50).

Echipa pregătită de „Guriță” este prima în Arabia Saudită, cu 57 de puncte, 11 peste Al Hilal, care are două partide în minus.

Valentin Mihăilă, pe teren în Atalanta - Genoa

Valentin Mihăilă (22 de ani) a intrat pe teren în prelungirile meciului dintre Atalanta și Genoa, final 0-0, din etapa 29 a Serie A. Românul a prins 4 minute de joc: a intrat în 90+1, finalul a fost fluierat în 90+5.

Atalanta este pe 6 în Serie A, cu 48 de puncte adunate în 28 de etape. Echipa de pe 5, AS Roma, are același număr de puncte, dar un meci în plus.

George Pușcaș a înscris pentru Pisa

Atacantul George Pușcaș (25 de ani), introdus pe teren în minutul 64 al meciului dintre Pisa și Cremonese, din etapa 29 a Serie B, a înscris golul de 3-0 al echipei sale. Reușita românului, care a venit în minutul 89, a închis tabela.

Pușcaș a ajuns la 3 goluri în 9 meciuri pentru Pisa de când a fost împrumutat de formația italiană.

Cu 55 de puncte, Pisa este lider în Serie B, cu un punct peste Lecce și două peste Cremonese.

Gicu Grozav a marcat în Ungaria

Gicu Grozav (31 de ani) a marcat în tricoul celor de la MTK Budapesta după o pauză de șase luni. Atacantul a reușit golul victoriei în derby-ul cu Honved, terminat 1-0, în etapa #24 a primei ligi maghiare.

Acesta a intrat pe teren în minutul 68 și a izbutit singura reușită a confruntării în minutul 76. În ciuda succesului obținut, echipa lui Grozav rămâne pe ultimul loc în clasament, cu 24 de puncte. 

Alexandru Pașcanu, integralist la Ponferradina

Alexandru Pașcanu (23 de ani) a fost integralist în meciul Ponferradina - Malaga, scor 0-0, din etapa #31 a ligii secunde spaniole. Pașcanu a bifat 27 de partide în acest sezon de La Liga 2.

Fundașul român a avut o prestație solidă împotriva celor de la Malaga, fiind cel mai bun apărător al echipei sale. Ponferradina este în acest moment pe locul 5, poziție ce duce la barajul de promovare în La Liga, cu 50 de puncte.

Hanca, Ghiță și Râpă, integraliști la Cracovia

Sergiu Hanca, Virgil Ghiță și Cornel Râpă au fost integraliști pentru Cracovia, în egalul cu Pogon Szczecin, scor 1-1, din etapa #25 a campionatului Poloniei. Hanca a fost căpitan, iar Ghiță a jucat primul meci pentru Cracovia în fața propriilor spectatori, după transferul de la Farul Constanța.

Sergiu Hanca a reușit o pasă decisivă pentru Cracovia, care a egalat în minutul 90+5. Marcatorul a fost Rivaldinho, fostul fotbalist de la Dinamo și Viitorul (actuala Farul). Echipa celor 3 români a urcat pe locul 9 în campionatul Poloniei, cu 32 de puncte după 25 de meciuri jucate.

Ionuț Nedelcearu, integralist la Crotone

Ionuț Nedelcearu a fost integralist la Crotone, în înfrângerea cu Benevento, scor 1-3, din etapa #29 din Serie B. Mogoș, celălalt român de la Crotone, a fost rezervă neutilizată. Echipa românilor rămâne pe locul 19 în clasament, cu 17 puncte, cu 6 mai puține decât Cosenza, echipa de pe ultimul loc ce duce la barajul de salvare de la retrogradare.

Răzvan Marin, introdus în repriza secundă la Cagliari

Răzvan Marin a început pe bancă meciul dintre Cagliari și Spezia, scor 0-2, din etapa #29 din Serie A. Mijlocașul român a fost introdus pe teren în minutul 62, în locul lui Baselli, la scorul de 1-0 pentru Spezia.

După această înfrângere, Cagliari rămâne pe locul 17 în Serie A, cu 25 de puncte, 3 peste Venezia, echipa de pe primul loc retrogradabil.

Cifrele lui Răzvan Marin în meciul cu Spezia:

  • Minute jucate: 28
  • Atingeri : 26
  • Pase corecte: 11/13
  • Șuturi: 0

Chiricheș, schimbat la pauza meciului Salernitana - Sassuolo

Vlad Chiricheș a fost titular la Sassuolo, în partida cu Salernitana, scor 2-2, din etapa #29 din Serie A. Fundașul român a fost schimbat la pauză, când echipa sa conducea cu 2-1.

Radu Drăgușin, fundașul central al Salernitanei, a fost rezervă neutilizată.

Sassuolo ocupă locul 10 în Serie A, cu 40 de puncte, în timp ce Salernitana rămâne ultima în clasament, cu doar 16 puncte în 27 de partide jucate.

Împreună cu celălalt fundaș central, a avut sarcina de a ține piept lui Djuric și Bonazzoli. Nu a arătat rău, dar a fost schimbat la pauză”, au scris italienii de la Tuttomercatoweb.com despre Chiricheș, căruia i-au acordat nota 6.

Dennis Man a jucat tot meciul la Parma

  • Parma, cu Dennis Man titular, a remizat cu Cittadella, 1-1. Man a avut două ocazii importante, una în minutul 2 și alta în minutul 44, dar nu a reușit să le concretizeze.
  • Brunetta, assist la golul lui Juric, a ratat un penalty pentru gazde, în prelungiri.
  • Echipa românului e pe 13 în Serie B, cu 35 de puncte în 29 de meciuri. Etapa viitoare se deplasează la Vicenza.

Dennis Man, criticat după ultimul meci la Parma: „Își arată limitele”
ITALIA
Dennis Man, criticat după ultimul meci la Parma: „Își arată limitele”

Daniel Isăilă şi Cosmin Olăroiu, victorioși în Emiratele Arabe Unite

Echipa antrenată de Daniel Isăilă, Baniyas, s-a impus joi cu scorul 2-1 în fața celor de la Al Nasr, într-un meci disputat pe teren propriu. 

Partida a contat pentru etapa a 19-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Oaspeții au condus pe tabelă până în minutul 90, dar elevii lui Isăilă au întors soarta partidei în final, după ce au jucat mai bine de 70 de minute în superioritate numerică.

Și Cosmin Olăroiu a fost victorios în Emirate. Al Sharjah s-a impus joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, contra celor de la Ajman. Golul victoriei a fost înscris în minutul 90+1 de Caio, jucătorul care deschisese scorul în prima repriză.

Citește alte știri despre stranieri

Ghinion pentru un internațional de „tineret” » Abia transferat, s-a operat și ratează tot sezonul!

Nu le dă nicio șansă românilor de la Galatasaray în meciul cu Barcelona din Europa League: „Moruțan și Cicâldău sunt carne de tun”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
sibelius
sibelius  •  14 Martie 2022, 20:30
Postat de dorelus pe 14 Martie 2022, 19:20

Cicaldau este lăsat pe bancă pentru a fi transferat la Atletico Madrid nu domnule care anunța asta?

Da, da. O sa-l transfere direct de la Parma, ca Atalanta pare sa nu aiba chef sa-i activeze clauza de cumparare. Intr-un singur meci a facut baremul de 20 de minute.

dorelus
dorelus  •  14 Martie 2022, 19:20

Cicaldau este lăsat pe bancă pentru a fi transferat la Atletico Madrid nu domnule care anunța asta?

trader
trader  •  13 Martie 2022, 19:22
Postat de trader pe 13 Martie 2022, 19:03

Un articol facut in viteza, mai mult ca statistica. Statistica o putem lua si noi, veniti un un plus valoare. Unde sunt corespondentii de alta data? Marius Marin nu e al nostru? A jucat tot meciul in Pissa-Cremonese si a jucat foarte bine.

Mai mult, Denis a facut 11 m din care echipa sa a luat gol.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează