INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Cum a ajuns Bölöni pe banca lui Royal Antwerp: "Tundeam iarba acasă și s-a blocat motorul mașinii când am primit telefonul"

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2017 10:40

Ladislau Bölöni, care tocmai a semnat pe doi ani cu gruparea flamandă, răspunde misterios când e întrebat de ce nu a avut echipă în 2016: "Anul trecut, alte lucruri au fost mai importante decât fotbalul".

De ieri, Loți Bölöni este noul antrenor al lui Royal Antwerp, și jurnaliștii belgieni au vrut să afle cât mai multe amănunte de la el. Cotidianul local Gazet van Antwerpen i-a "furat" din prima zi câteva declarații interesante, amuzante, misterioase.

"Am avut ghinion, m-a oprit poliția în drum spre club", s-a amuzat tehnicianul, explicând de ce a întârziat un sfert de oră la prezentare: "Când le-am spus polițiștilor că trebuie să ajung la conferința de presă, de-abia atunci m-au lăsat să plec".

"Am mai avut ceva oferte, dar nu de la Real"

Reporterii au fost curioși să afle dacă l-au dorit și alte echipe. A zâmbi din nou: "Am mai avut ceva oferte, dar nu de la Real". Apoi, a devenit serios, întrebat de ce nu a pregătit nicio formație în 2016: "Anul trecut, alte lucruri au fost mai importante decât fotbalul".

- Când v-a contactat Antwerp?
A răspuns relaxat:
- Cu patru sau cinci zile în urmă. Tundeam iarba acasă. Tocmai când a sunat telefonul, motorul mașinii de tuns iarba s-a blocat. Dacă nu s-ar fi întâmplat, poate nu aș fi auzit celularul sunând.

"Nicio problemă. Voi învăța și flamanda"

Jurnaliștii s-au interesat și cum se va descurca Bölöni în regiunea flamandă fără să vorbească limba flamandă.

"Nicio problemă. Nu cunoșteam portugheza și greaca înainte să ajung la Sporting și PAOK, dar am învățat. Așa că voi învăța și flamanda".

"Sunt nebun după fotbal și vreau să reușesc lucruri mari. Alături de D'Onofrio, am avut succes de două ori. Sper ca și a treia oară să fie la fel de bună"
Loți Bölöni, antrenor Antwerp

A dat afară din vestiar un ofițer de control doping la Standard

Jurnaliștii belgieni i-au schițat un portret tehnicianului în vârstă de 64 de ani.

"Cel care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo conduce cu mână de fier", a titrat Gazet van Antwerpen, amintindu-și un episod petrecut la Standard Liège, unde Bölöni a antrenat în perioada 2008-2010.

"După un meci pierdut, un ofițer de control doping a intrat în vestiar. Neștiind cine e, i-a cerut să iasă din cabină. Apoi, nervos, a urlat la el: «Dacă nu dispari imediat, te scot în șuturi de aici!».

A riscat șase luni de suspendare, dar românul a scăpat pentru că nu fusese anunțat că acela era ofițer de control doping", a scris GvA. Care a readus la lumină și ce a spus antrenorul de Christian Benteke când l-a exclus din echipă la Standard: "Să-și miște fundul leneș!". Benteke e actualul internațional belgian de la Crystal Palace.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează