INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR DONEŢK

După 3-1 cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu împarte fotbaliştii în două categorii: "Dacă nu e inteligent, îl transformi într-un automat!"

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 07 august 2013 12:58

Antrenorul lui Şahtior mărturiseşte că "jucătorii inteligenţi te înţeleg din priviri, reţin repede şi fac ceea ce le spui adăugînd personalitatea lor. Ceilalţi trebuie să înveţe doar două-trei lucruri"


Lucescu de-abia l-a transferat pe Fred, a plătit 15 milioane de euro pentru mingicarul stîngaci al lui Internacional, şi e deja plăcut impresionat de brazilian. Mijlocaşul care a înscris de trei ori în iulie la Şahtior, pasînd decisiv la golul de 3-1 în derbyul cu Dinamo Kiev. "Pe lîngă talent, Fred e inteligent, prinde tot şi aplică imediat. Are un mare viitor. Şi la Doneţk, şi în Brazilia".

Plecînd de la Fred, tehnicianul în vîrstă de 68 de ani continuă discuţia despre inteligenţa jucătorilor. "Cel inteligent te înţelege din priviri, reţine repede şi face ceea ce îi spui adăugînd personalitatea sa. Dacă nu e inteligent, îl transformi într-un automat. Şi trebuie să înveţe doar două-trei lucruri".

Brazilian la bisturiu
Lucescu l-a recuperat pe Eduardo, care şi-a revenit după accidentare, marcînd contra Kievului, iar Ilsinho şi Fernando vor reintra la pregătire în această săptămînă. Numai că antrenorul lui Şahtior pierde pe unul dintre brazilienii transferaţi acum: Wellington Nem, adus de la Fluminense pentru 9 milioane de euro, are o leziune la menisc şi se operează la Roma.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează