INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

"El Crack" Andone, fericit după a doua "dublă" la Depor: "Am echipă în Primera și sunt iubit » Ce-mi pot dori mai mult?"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2017 09:47

Golgeterul galicienilor, 12 goluri în acest campionat, a primit nota 8 în La Voz de Galicia. Cel mai bun fotbalist alb-albastru spune: "Nu vreau vacanță, vreau doar să joc. Nicăieri nu mă pot simți mai bine decât pe Riazor".

Florin Andone e genul de fotbalist de care fanii se atașează din prima clipă. Înainte de orice, atacantul luptă pentru echipă, iar susținătorii lui Depor l-au simțit de la început și au văzut cât de dedicat este culorilor alb-albastre. Cu câtă pasiune vorbește de La Coruña. Și cu câtă pasiune joacă.

2 "duble"a reușit Florin Andone în acest sezon de LaLiga: la 5-1 cu Real Sociedad și la 3-0 cu Las Palmas

6 goluria marcat Andone în 2016 și tot 6 în 2017 în acest campionat

3 stelea primit Andone în cotidianul Mundo Deportivo; la fel în As

"Eu dau totul aici. Trebuie să fim uniți, suntem toți Deportivo".
În numai zece luni, "tricolorul" a cucerit "El Riazor". Imaginea de ieri, cu el luat în brațe de șase copii din peluză după al doilea său gol, e cea mai elocventă. La fel, momentul înlocuirii, în minutul 85, când 20.000 de spectatori galicieni s-au ridicat în picioare, aplaudându-l ca pe un erou. Toți, mai puțin unii ultrași, care l-au mai criticat în ultimul timp. Dar el le-a răspuns celor nemulțumiți: "Eu dau totul aici. Trebuie să fim uniți, suntem toți Deportivo".

"Florin nu obosește niciodată. Focul intern îl face să alerge"

Și le-a răspuns și pe gazon. Andone a făcut una dintre cele mai bune partide ale sale în LaLiga. Cu două goluri (12 în total în actuala stagiune), al doilea după "o acțiune de autor", cum scrie La Voz de Galicia: "O contră fulger. A primit mingea în propriul teren, a urmat o excelentă autopasă, l-a depășit pe Helder Lopes într-un sprint devastator și a înscris după un duel față în față cu Lizoain. Florin nu obosește niciodată. Focul intern îl face să alerge, să preseze și să caute golul fără oprire". Un "El Crack", potrivit cotidianului As.

"Dacă Depor mă vrea, rămân aici încă patru ani"

După meci, atacantul le-a mărturisit ziariștilor spanioli: "M-am simțit iubit întreg sezonul, exact ca acasă. Le mulțumesc fanilor pentru susținere, pentru că mi-au fost alături în clipele dificile". Andone nu se gândește să plece: "Dacă Depor mă vrea, rămân aici încă patru ani, cât mai am contract. Nu vreau vacanță, vreau doar să joc. Nicăieri nu mă simt mai bine ca pe Riazor. Am echipă în Primera și lumea mă iubește. Ce-mi pot dori mai mult?". 

"Momentul în care fanii m-au ovaționat a fost extraordinar. Suporterii lui Depor merită nota 10"
Florin Andone, atacant Deportivo

"Dacă uneori i-am rănit pe susținătorii echipei, dacă i-am făcut să sufere cu jocul nostru, le cer iertare tuturor"
Florin Andone, atacant Deportivo

"Îmi dau nota 6,5 pentru evoluția din acest campionat. La fel și echipei. Sper ca sezonul viitor să fie mult mai bine"
Florin Andone, atacant Deportivo

"Românul a rupt meciul cu Las Palmas. O cursă imensă la golul doi. Imposibil de oprit"
As, cotidian spaniol

Andone în LaLiga 2016-2017

  • 37 de meciuri
  • 2.901 minute
  • 12 goluri
  • 3 assisturi
  • 6 "galbene"

I-a egalat pe Hagi și pe Adrian Ilie

Cu 12 goluri, Florin Andone a fost foarte aproape de a-l ajunge pe Gică Craioveanu, românul cu cele mai multe reușite într-un sezon de LaLiga. Craioveanu a punctat de 13 ori pentru Villarreal în 1998-1999. Andone, care a egalat performanțele lui Hagi și Adrian Ilie în elita Spaniei, a marcat în acest an tot 12 goluri, ca francezul Gameiro (Atletico), fiind chiar în spatele lui Neymar (Barcelona, 13). 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
mihai231
mihai231  •  21 Mai 2017, 13:18

De fapt.. Aceasi diferența între Ando si Maxim... Unul crescu în Spania celalalt în România... Unul joaca meci de meci și ajunge jucător de baza, nu neapărat prin talent, celalalt cu talent enorm joaca în liga a doua germana și se zbate în mediocritate când și când, de multe ori freacă tușa..sibe întrebam de ce nu joaca... Fițele și talentele, bautură și chefuri ca în Rusia... Orient nu occident..!.. Dacă e sa îmi amintesc de-un alt talent ratat, nu doar Mutu sau Tamas, Marica, toți puteau face mai mult, dar viata te pedepsește dacă nu ești corect cu ea cum a fost Hagi, dar o corectura și o părere personala,Halep a învățat ceva din viata mioritica și cred ca este oe drumul cel bun. A învățat de la antrenor ce însramna . Asculți..și sa taci când este nevoie..avea nevoie de un antrenor străin care i se potrivește, de doua luni de zile de acum, cred ca drumul lui Halep se va schimba, va întra pe o panta ascendenta..!.. Cred ca sa maturizat.!

mihai231
mihai231  •  21 Mai 2017, 13:03

Bravo Ando... Aici se vede diferența între. Liga mămăligă și un om. Crescut în Spania.. Odată și la noi a fost bine:Craioveanu, Hagi, Ad Ilie.. Unul dintre oamenii care au postat înaintea mea, a scos la iveala realitatea fotbalului romanesc dr azi.. :((.. DACĂ BUDESCU ar munci la jumătate cât.. Florin.. Cred ca băiatu asta va ajunge departe măcar prin modestie, ar fi un exemplu de urmat în tara, ratați de fotbaliști de la fcsb, o echipa de nimic, care au ras de el, *** ca să ajungă la nivelul asta, dar greșesc ca de fiecare data, se vede răutate în ochii mei, este aceasi răutate cu câte sunt crescuți fcsb-iști în spiritul unui cio00ban. MioO0ritic...!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fancraiova
fancraiova  •  21 Mai 2017, 11:33

Bravo Andone la anu sa dus 20 de goluri

Vezi toate comentariile (5)
Comentează