INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, cea mai mică notă după prima titularizare la Rangers: „Îi lipsesc precizia și simțul jocului”. Ce a spus antrenorul

Ianis Hagi, foto: Imago
Ianis Hagi, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 13:50 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 13:58

Ianis Hagi a revenit în prima echipă a lui Rangers după ruptura de ligamente încrucișate, la 3-2 cu Partick, în „optimile” Cupei Scoției. „Hagi a părut exact ca un băiat care nu a mai fost de 13 luni titular”, a comentat Daily Record, care l-a notat cu 4.

După un an și 22 de zile, Ianis Hagi a fost din nou titular la Rangers. A avut nevoie de 12 luni și o săptămână pentru a juca în urma rupturii ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept și îi trebuie mai multe meciuri pentru a atinge o formă bună.

Soția unui tricolor din Generația de Aur intră la Survivor! Alt nume celebru se alătură
SURVIVOR ROMÂNIA
Soția unui tricolor din Generația de Aur intră la Survivor! Alt nume celebru se alătură

„Nici colegii de la Rangers n-au fost mai dinamici decât Ianis Hagi"

Deocamdată, el încearcă, dar revenirea în primul "11" al albaștrilor nu a fost așa cum spera șeptarul "The Gers". Realizări puține. Nici echipa nu l-a ajutat în "optimile" Cupei Scoției, la 3-2 cu Partick Thistle (D2).

Înlocuit la pauză, la 0-1, Ianis a primit cea mai mică notă în Daily Record. 4, la fel ca Todd Cantwell, și el schimbat după 45 de minute.

„Hagi a părut exact ca un băiat care nu a mai fost de 13 luni titular. Totuși, pentru a fi corecți față de român, aceasta nu a fost o scuză și pentru colegii săi, deloc mai dinamici decât el", a comentat Record.

Ianis Hagi, cea mai mică notă după prima titularizare la Rangers: „Îi lipsesc precizia și simțul jocului”. Ce a spus antrenorul
Ianis Hagi, în Rangers - Partick Thistle // foto: Imago Images

„Ianis Hagi s-a luptat să reziste"

La rândul său, un alt cotidian scoțian, The Herald, a scris: „A fost o după-amiază important pentru Hagi, la întâia oară la startul partidei după ce a reintrat în urmă cu două săptămâni. Planul a fost, cu siguranță, de a-i oferi mai mult timp pe teren, dar situația era prea urgentă pentru acest lucru și lui încă îi lipsesc precizia și simțul jocului. S-a luptat să reziste".

Managerul lui Rangers nu a dat niciun nume. A vorbit însă despre prestația echipei până la pauză. Era total nemulțumit.

Managerul lui Rangers: „Cei doi au fost victimele"

"Jocul nu s-a legat absolut deloc. Am ales o echipă și eram nerăbdător să o văd. Ne-a lipsit ritmul în prima repriză, intensitatea, mai ales când nu aveam posesia mingii", a declarat Michael Beale, avertizând: "Vom avea o discuție în această săptămână, pentru că evoluția n-a fost suficient de bună. La pauză, trebuia să fiu mai direct și să iau decizii urgent, așa că am făcut imediat schuimbări".

Concluzia sa: „Cred că «primul 11» a fost slab, iar cei doi înlocuiți au fost victimele".

„Un tânăr care nu a trișat niciodată"

Managerul lui Rangers a analizat și ce s-a întâmplat în intervalul 71-74. Când Malik Tillman, mijlocașul american al albaștrilor, le-a „furat" mingea jucătorilor lui Partick (care voiau să le-o retrimită adversarilor după ce aceștia o aruncaseră intenționat în afara terenului chiar pentru accidentarea lui Tillman) și a înscris pentru 2-1. Michael Beale a decis ca Rangers să îi lase pe oaspeți să egaleze imediat, ceea ce s-a întâmplat. 

„Malik a fost lovit și nu a văzut ce s-a întâmplat apoi. De aceea, când balonul a fost repus în joc, era complet în afara situației. Am hotărât că să le oferim golul înapoi era cel mai corect lucru", a declarat tehnicianul. "Tillman e un tânăr fantastic, care nu a trișat niciodată, nu voiam să rămână cu o amprentă că a trișat. A fost doar o neînțelegere".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

„Chiricheș s-a descurcat în misiunea imposibilă cu Napoli”. Ce note a primit căpitanul naționalei după meciul cu liderul Seriei A

David de Gea, două recorduri fabuloase stabilite în meciul câștigat de Manchester United pe terenul lui Leeds United, în Premier League

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bulldo
bulldo  •  13 Februarie 2023, 20:54

Isi ia Regele *** de Prinț inapoi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Februarie 2023, 14:42

Un excelent articol despre Ih scris de Jumate ...iti multumim Jumate pentru curaj ...

Hcm27
Hcm27  •  13 Februarie 2023, 14:36

Dacă nu s-apuca sa joace ceva fotbal, în vara îl împrumută la Farul, ca nici Galata nu-l mai ia.La scoțieni nu merge cu "fofirlica".Ori joci fotbal, ori pleci.N-ai a treia varianta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează