INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

”Mînă de fier” » Petrescu confirmat la Dinamo Moscova: trei ani, 7,5 milioane de euro salariu

Dan Petrescu avea nevoie de
Dan Petrescu avea nevoie de "o nouă provocare" și a ales Dinamo Moscova, care n-a mai cîștigat un trofeu în Rusia de la Cupa din 1995

Articol de - Publicat sambata, 18 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 august 2012 21:38

Fostul fundaş moscovit Tocilin ştie de ce românul e alegerea ideală, ”pentru că echipele sale s-au remarcat prin organizare şi disciplină, adică exact ce-i lipseşte acum lui Dinamo”.

Ruşii au oficializat ieri ceea ce se ştia încă de marţi. La trei zile după ce a plecat de la Kuban, Dan Petrescu (44 de ani) a fost instalat la Dinamo Moscova. "Bursucul" a semnat cu ultima clasată pînă în 2015, adică exact perioada de contract pe care o mai avea la Krasnodar. Mutarea i-a adus şi un plus de 25 la sută la salariu. În trei ani, tehnicianul român va cîştiga suma de 7,5 milioane de euro.

Petrescu se încadrează perfect în profilul căutat de moscoviţi, ce doreau o mînă de fier pentru un vestiar cu destule vedete. "Era clar că după refuzul lui Gazaev, numai Petrescu se potrivea dintre candidaţii rămaşi pe listă. Ştie fotbalul rusesc, a avut succes la Kuban şi echipele lui s-au remarcat prin organizare şi disciplină", zice Aleksandr Tocilin, fostul fundaş al lui Dinamo între 1995 şi 2008.

Actualul antrenor la juniorii clubului moscovit crede că SuperDan o să reziste, deşi "mulţi antrenori renumiţi au eşuat în istoria lui Dinamo. N-are trofee importante ca tehnician, dar, fiind un fost mare jucător, se va impune. Va fi respectat în vestiar, pentru că e o persoană foarte influentă în fotbalul mondial".

Debutează cu Stuttgart

Primul meci al lui Dan Petrescu pe banca lui Dinamo va fi miercuri, în Europa League, în prima manşă din play-off-ul cu VfB Stuttgart, echipă cu care s-a duelat şi-n grupele Ligii 2009-2010 pe banca Unirii Urziceni (1-1 şi 1-3). Moscoviţii au ratat sezonul trecut accesul în grupele EL, după 0-0 şi 1-2 cu ŢSKA Sofia, iar în ultimii 11 ani n-au ajuns mai departe de turul 2 al Cupei UEFA.

Revine contra lui Kuban!
Petrescu porneşte cu handicap la moscoviţi. Preia echipa care îl are în lot şi pe Ropotan din coada clasamentului, după patru eşecuri din 4 etape, nici un gol înscris şi 9 primite! Dan va putea sta pe bancă abia pe 2 septembrie, avînd de ispăşit încă două etape de suspendare. Ironia sorţii face ca atunci Dinamo să primească tocmai vizita fostei sale echipe, Kuban!

60 de milioane de euro e bugetul de care dispune Petrescu la Dinamo Moscova, de trei ori peste cît avea la Kuban

19 milioane de euro a costat transferul maghiarului Dzsudzsak, cea mai scumpă mutare din lume în ianuarie 2012

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gigeluss
gigeluss  •  19 August 2012, 06:19

Succes Dane! Sa te vedem la Chelski in 2015!

giulianojunc
giulianojunc  •  18 August 2012, 10:19

Prag important în cariera Bursucului. Dinamo Moscova este o echipă grea într-un campionat foarte tare, are un vestiar cu vedete adevărate şi cred că este oportunitatea pe care o aştepta pentru a se lansa în fotbalul mare. Cred că în calculele lui, Dinamo Moscova îi va deschide uşile spre Anglia.

mihnea80
mihnea80  •  18 August 2012, 07:30
Postat de bury19 pe 18 August 2012, 05:10

parca ziceati ca a plecat din rusia din cauza lui Putin, nu? halal presa

parca Dan spunea ca el e in vacanta, n-a primit nici macar o oferta, sa nu credem nimic ce apare in presa, ca nicio echipa nu l-a contactat si el e liber pentru oferte. L-am auzit spunand asta in direct, telefonic. M-as fi asteptat la mai multa verticalitate din partea lui, sa nu ne minta asa in fata :) Nu-i inteleg pe cei care mint cu atata nonsalanta, chiar le e greu sa spuna: nu fac declaratii pana la finalizarea unui contract!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează