INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ESPANYOL

VIDEO Unești și cîștigi » Gâlcă a adunat un grup dezbinat, i-a dat încredere și a cîștigat primele două meciuri la Espanyol

Articol de - Publicat luni, 21 decembrie 2015 00:00

După 1-0 cu Las Palmas, ziaristul iberic Alberto Martinez a observat ce a făcut antrenorul la golul lui Caicedo: "I-a felicitat pe toți jucătorii de pe bancă. Empatizează cu ei și îi ține implicați"

S-au mirat unii fani catalani cînd Costel Gâlcă a devenit, peste noapte, antrenorul lui Espanyol. Dar fostul mijlocaș al alb-albaștrilor le-a demonstrat rapid ce poate. În numai cinci zile, a cîștigat două meciuri, 2-1 cu Levante în Cupă și 1-0 cu Las Palmas în campionat.

Click aici pentru VIDEO!

"Puțini antrenori au debutat la jumătatea sezonului cu două victorii la rînd la Espanyol. Javier Aguirre a așteptat patru etape pentru un succes, iar Pochettino șapte dueluri", a remarcat Alberto Martinez ieri în cotidianul As.

Paradoxul

Mai mult decît rezultatele, i-a impresionat stilul lui Gâlcă. Echipa sa atacă, nu se apără. Și, cu această strategie, își creează multe ocazii de gol, dar, paradoxal, și defensiva e mai rezistentă decît înainte, cînd tactica pornea de la "zidul din fața porții". "Românul rupe miturile. Ataci și nu iei goluri!", a scris același reporter spaniol.

"Sîntem din nou fericiți"

Și tehnicianul i-a mai cucerit cu un detaliu. De cînd a venit el la club, a dispărut "divide et impera", proverb latin atît de folosit de fostul antrenor, Sergio. A unit jucătorii, iar grupul dezbinat pînă acum luptă împreună. "Sîntem din nou fericiți și cu poftă de viață și fotbal. Gâlcă ne dă încredere tuturor", spune Abraham Gonzalez, mijlocașul care era în război cu Sergio.

Alberto Martinez a observat și reacția lui Costel imediat după golul lui Caicedo: "I-a felicitat pe toți jucătorii de pe bancă. Empatizează cu ei și îi ține implicați". Iată secretul succesului.

"Știu că nu le este ușor să se adapteze, dar jucătorii sînt inteligenți și am muncit mult pentru ca jocul nostru să crească. Realizez că există emoții și presiune. Însă le spun mereu băieților: «Eu sînt unicul responsabil de joc. Voi trebuie doar să jucați!»"
Costel Gâlcă, antrenor Espanyol

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
myke82
myke82  •  21 Decembrie 2015, 14:22
Postat de nea_vanea.60 pe 21 Decembrie 2015, 09:49

eu tot nu-l vad antrenor p-asta, n-are ***...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  21 Decembrie 2015, 09:49

eu tot nu-l vad antrenor p-asta, n-are ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează